Fördelarna med vatten på tom mage på morgonen

Genom att avbryta fastan på morgonen med vatten återfuktar och renar du kroppen.
Fördelarna med vatten på tom mage på morgonen

Senaste uppdateringen: 25 november, 2018

Brukar du vara törstig direkt efter att du har vaknat? Det är bra, för du får faktiskt mest ut av fördelarna med vatten om du dricker det direkt på morgonen på fastande mage.

Det är många som inte tänker på att detta flytande guld är bra för hälsan och väljer ofta andra drycker för att släcka törsten. Vatten har dock en helande kraft som ingen annan vätska kan erbjuda. Det finns många fördelar med vatten.

Fördelarna med vatten för hjärnaktiviteten

Hjärnan behöver vatten

Vattenkonsumtion är det bästa sättet att återfukta kroppen och förbättra dess funktioner. Hjärnan är ett av de organ som drar mest nytta, eftersom cellerna syresätts.

Gynnar njurarna

Njurarna kräver en stor mängd vätska för att kunna fungera optimalt och göra sig av med avfall genom urinen. Fördelarna med att dricka vatten på fastande mage, och speciellt på morgonen, underlättar det arbetet.

Underlättar matsmältningen

Vatten behövs för matsmältningen

Bra matsmältning krävs för att du ska kunna lösa upp näringsämnen och för att kroppen ska kunna transportera dem till de celler som behöver dem.

Vatten är avgiftande

Kroppen ackumulerar stora mängder avfallsämnen under dagen som den inte kan bearbeta och som kan ge upphov till kroniska sjukdomar om de inte avlägsnas.

Genom att dricka vatten på morgonen stödjer du processen som tar bort gifter, renar kroppen bättre och ökar ämnesomsättningen.

Frisk hy

De första tecknen på uttorkning visar sig i huden då den förlorar sin lyster och elasticitet. Fördelarna med vatten är att det säkerställer hudens hälsa genom att upprätthålla dessa faktorer.

Gå ner i vikt

Vatten är mättande

Även om vatten inte är en naturlig fettförbrännare hjälper det de som vill gå ner i vikt. Kroppen får en större mättnadskänsla och det blir lättare att kontrollera kaloriintaget.

Skyddar muskler och leder

Genom att dricka vatten på morgonen smörjer du leder och muskler så att de fungerar under dagens aktiviteter.

Mer energi

På morgonen brukar kroppen oftast vara ganska uttorkad. Om du inte har tillräckligt med vätska och syre påverkas både musklerna och hjärnan.

Genom att dricka vatten tidigt på morgonen stimulerar du ett större syreflöde och får mer energi både fysiskt och mentalt.

Läs gärna denna artikel: Skydda dig mot negativa energier

Hur ska man dricka vatten på morgonen?

Drick vatten på fastande mage

Det kan vara lite komplicerat att börja med det om du inte är van, så börja med 1-2 glas för att sedan arbeta dig upp till fyra.

Vänta sedan 30 till 45 minuter innan du äter frukost eller dricker något annat.

Det är viktigt att tänka på att vattenkonsumtionen bör ske lugnt och gradvis, för om allt tas på en gång kan det ha negativa konsekvenser.

Du kan även dricka mer vatten under dagen, men inte alltför mycket då det kan överbelasta njurarna.

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.