Hur du skyddar dig mot negativa energier

Familjetvister kan fylla våra hem med negativ energi. För att rensa ditt hem bör du släppa in frisk luft och solljus.
Hur du skyddar dig mot negativa energier

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Negativa energier är något som många försöker undvika, speciellt i hemmet då detta är en plats där du vill kunna vila ut i en lugn miljö fri från dåliga vibbar. Dock bör negativ energi också hållas borta från arbetsplatsen och skolan eftersom den kan påverka din dag och hindra dig från att lyckas med det du tar dig för. Lyckligtvis finns det sätt att hantera negativa energier för att hindra dem från att störa dina känslor.

Vad är negativa energier?

Det är energier som påverkar dig känslomässigt, andligt, fysiskt eller psykiskt och stör ditt lugn. Det kan även orsakar oro, ångest, depression och koncentrationssvårigheter.

Hur kan vi skydda oss mot negativa energier?

Positiv tjej

Att konfrontera negativa energier är det bästa sättet för att förhöja din livskvalitet. Speciellt med fokus på ditt känsloliv. Det finns många sätt att undvika dåliga vibbar i vardagen. Ett bra tips är att upprätthålla en positiv attityd och göra av med stress. Här är några tips:

 • Bli av med dina rädslor: Ibland orsakas negativa energier av rädslor, osäkerhet eller negativa tankar. Vi kan endast styra dem genom att konfrontera dem. Det är viktigt att fastställa ursprunget till dessa rädslor och konfrontera dem för att känna sig fri och trygg.
 • Skaffa en positiv attityd: Du kanske inte kan praktisera detta precis hela tiden. Men att upprätthålla en positiv mentalitet är det bästa sättet för att hålla sig känslomässigt frisk. Att lära sig hantera de dåliga perioderna och försöka se den ljusa sidan är nyckeln till att övervinna negativa energier.
 • Bär med dig en vitlöksklyfta: Detta är som en amulett som på ett säkert sätt kan avvärja negativa energier och avund. Vi rekommenderar att du lindar in din vitlöksklyfta i en liten tygduk och förvara i handväskan.
 • Ha eterisk olja med timjan till hands: En esoterisk metod är att applicera en droppe eterisk olja bakom öronen för att mota bort dåliga vibbar.
 • Bär med dig en kvist av vinruta: Det sägs att vinruta har förmågan att effektivt avvärja negativ energi. Oavsett om den orsakas av oförutsedda händelser eller personer. Det är bra att alltid förvara några kvistar eller blad av denna växt vid sin arbetsplats.

Hur eliminerar du negativa energier i hemmet?

Hem utan negativa energier

När det pågår dispyter i kärleksförhållanden eller mellan syskon är det troligt att ditt hem är fyllt med negativ energi. Det har då skapats en ohälsosam miljö för din familj. Innan det sker bör du göra vissa förändringar och försöka eliminera alla källor till dåliga vibbar.

 • Gör dig av med onödiga prylar: Att ha för många saker kan ibland påverka energin i hemmet. Du bör ha en fräsch och välordnad miljö.
 • Öppna fönster och dörrar: Att släppa in frisk luft är ett bra alternativ för att “rena hemmet”. Samma sak när det kommer till att släppa in solljus.
 • Rökelse: Sedan antiken har människor använt rökelse som ett medel för att fräscha sina hem och skingra negativa energier.
 • Saltvatten: Blandningen av dessa två ingredienser är bra för att rengöra hemmet och göra en negativ miljö positiv.
Aromaterapi
 • Aromaterapi: Genom att använda eteriska oljor i hemmet kan det hjälpa dig att skapa en trevlig och avslappnande miljö.
 • Skaffa krukväxter: Förutom att hjälpa dig att rena luften kan krukväxter också eliminera negativitet och bidra med goda energier i hemmet.
 • Städa ofta: Ansamling av damm, smuts och skräp kan skapa en tung miljö som återspeglas i negativa känslor hos familjemedlemmarna. Det är viktigt att hålla hela hemmet rent. Upprätthåll gott om fria ytor och skapa en allmänt fräsch känsla i ditt hem.
 • Upprätthåll en god dialog: Nyckeln till att hålla ihop en familj och mota bort negativ energi är att lugnt prata igenom meningsskiljaktigheter. Detta för att alla ska kunna leva tillsammans mer fredligt. Att avsätta kvalitetstid med familjen, uttrycka känslor och stärka banden är de bästa sätten att hålla negativa energier borta.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.