Hur du tar bort negativ energi i hemmet

Hur du tar bort negativ energi i hemmet

Senaste uppdateringen: 24 december, 2018

Vårt hem bör vara vår tillflyktsort, en plats där vi känner oss fria och avslappnade, där vi kan sätta oss ner och känna oss avslappnade. Men många gånger, på grund av alla vardagliga problem, fylls vår hemmiljö av negativ energi. Detta gör vårt hem till en stel och otrevlig plats, istället för att vara det den bör vara för oss. 

Tänk på hur du känner dig när du är hemma. Om du bråkar med din partner, dina barn etc. är det ganska troligt att ditt hus är omgivet av negativ energi. Detta kan skada både ditt allmänna humör och ditt välmående. Även närvaron av negativa individer kan påverka miljön i ditt hem.

Många gånger är den bästa lösningen att ändra på situationen. Med andra ord att göra en intern förändring som du uppnår genom att reflektera djupt angående ditt liv, dina relationer och allt runt omkring dig.

Utöver detta inre arbete, kan du även implementera några tips vi ska berätta om idag. Dessa kommer att ta bort den dåliga energin som dränker huset, och kommer skapa positiva reaktioner hos både er som bor där och de som kommer och besöker er.

Har du plötsligt noterat vissa ändringar som inte är positiva? Till exempel humörsvängningar, bråk eller att du känner dig obekväm i ditt eget hem? Då är det dags att göra något åt detta.

Råd om negativ energi…

 • De som vet något om detta ämne håller med om att det inte är bra att samla på sig saker, och ännu mindre om det är saker du inte använder. Att rensa bort dessa hjälper inte bara till att få bort en negativ energi, utan du kommer även att få ett hem som är mer organiserat.
 • Solljus är renande och skapar naturliga miljöer. Därför bör du öppna dina fönster och ta in så mycket solljus som möjligt.
 • Har du en del ärvda möbler eller liknande? Då kan det vara en bra idé att utföra en rituell rensning genom att använda rökelse. Dessa objekt kan bära med sig negativ energi därifrån de kommit
 • En bra ventilation hemma är också väldigt viktigt. Luften bör friskas upp minst tre gånger per vecka, öppna dörrar och fönster för att göra detta. Ha inte gardiner nere eller fönster stängda för länge.
 • Frukter hjälper också till med att eliminera negativ energi. Tänk därför på att alltid ha färsk frukt i köket eller matsalen.
 • Att ha växter i hemmet är också fördelaktigt för att skapa frid i hemmet.
 • En annan effektiv metod är att rengöra dina golv med en saltvattenlösning, ca 6 matskedar salt i en hink med vatten.
 • Kaktus är bra för att motverka dålig energi. Placera dem nära fönster, alltid utomhus.
 • Ett annat bra tips är att lyssna på avslappnande musik hemma. Detta kommer att balansera ditt sinne och jaga bort negativiteten.
 • Du kan även använda dig av aromaterapi. Det finns flera olika essentiella oljor eller rökelser som är bra för att rena hemmet.
 • Det är även väldigt viktigt att du håller ditt hem rent och städat. Röriga hem skapar negativ energi och dåliga vibbar…

Meditation…

Meditera bort negativ energi

Meditation är alltid ett fantastiskt val för syftet att rensa bort negativ energi. Det renar inte bara hemmet på negativ energi, utan är också väldigt positivt för att rena ditt sinne. Befria dig själv från spänningar, tänk på allt du vill ha, utan rädsla, utan tvekan, analysera ditt inre djupt så att du kan ta fram det bästa av dig och erbjuda detta till dina nära och kära.

Ett besvärat sinne kommer inte att kunna leva upp till sin största potential. Meditation tar nästan alltid bort hindren, och förgyller ditt liv. Kämpa för dina drömmar så att de kan bli verklighet. Föreställ dig, dröm och skapa i dem.

En förändrad attityd förnyar vem som helst och tar bort negativ energi. Älska dig själv och kämpa för att bli bättre varje dag. Ta till dig dessa råd, och njut av det harmoniskta hem som du och din familj förtjänar.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.