Hur Du Tar Bort Negativ Energi i Hemmet

juni 29, 2015

Vårt hem bör vara vår tillflyktsort, en plats där vi känner oss fria och avslappnade, där vi kan sätta oss ner och känna oss avslappnade. Men många gånger, med alla dess problem, blir miljön vi lever i till en stel och otrevlig plats, istället för att vara vad den bör vara för oss. 

Tänk på hur du känner dig hemma. Om du bråkar med din partner, dina barn etc. är det ganska troligt att ditt hus är omgivet av negativ energi, som kan skada ditt generella humör och välmående. Även närvaron av negativa individer kan influera miljön i ditt hem.

Många gånger är det bästa sättet att ändra en situation, att göra en intern förändring genom att reflektera djupt angående ditt liv, dina relationer och allt runt omkring dig.

Utöver detta inre arbete, kan du även implementera vissa tips som kommer att ta bort den dåliga energin som dränker huset, och istället skapa positiva reaktioner för både de boende samt besökare.

Om du plötsligt noterar vissa ändringar som inte är positiva, exempelvis humörsvängningar, bråk eller att du känner dig obekväm i ditt eget hem, så är det dags att göra något.

Råd om Negativ Energi…

 • De som vet något om detta ämne håller med om att det inte är bra att samla på sig saker, och ännu mindre om du inte använder dem. Detta hjälper inte bara till att få bort en negativ energi i hemmet, utan du kommer även att ha ett mer organiserat och välmående hem.
 • Solljus är renande för naturliga miljöer, vilket är anledningen till att du bör öppna dina fönster och ta in så mycket solljus som möjligt.
 • Om du har ärvda möbler eller andra saker kan det vara en bra idé att utföra en rituell rensning genom att använda rökelse. Dessa objekt kan bära med sig negativ energi från där de kom ifrån.
 • Korrekt ventilation i ditt hem är också väldigt viktigt. Luften bör friskas upp minst tre gånger per vecka, öppna dörrar och fönster för att göra detta. Ha inte gardiner nere eller fönster stängda för länge.
 • Frukter hjälper också till med att eliminera negativ energi, vilket är anledningen till att du bör komma ihåg att alltid ha färsk frukt i köket eller matsalen.
 • Att ha växter i hemmet är också fördelaktigt för att skapa frid i hemmet.
 • En annan effektiv metod är att rengöra dina golv med en saltvattenlösning, ca 6 matskedar salt i en hink med vatten.
 • Kaktus är bra för att motverka dålig energi. Placera dem nära fönster, alltid utomhus.
 • En annan bra möjlighet är att lyssna på avslappnande musik i ditt hem. Detta kommer att balansera ditt sinne och skrämma bort negativitet.
 • Använd även aromterapi. Det finns flera olika essentiella oljor eller rökelser som kommer att rena ditt hem.
 • Det är även väldigt viktigt att du håller ditt hem rent och i ordning. Röriga hem skapar negativ energi och dåliga vibbar…….

Meditation…

Meditation

Meditation är alltid ett fantastiskt val för denna typ av tillfällen. Det renar inte bara hemmet på negativ energi, utan är också väldigt positivt för att rena ditt sinne. Befria dig själv från spänningar, tänk på allt du vill ha, utan rädsla, utan tvekan, analysera ditt inre djupt så att du kan ta fram det bästa av dig och erbjuda detta till dina nära och kära.

Ett stört sinne kommer inte att kunna leva upp till sin största potential. Meditation tar nästan alltid bort hindren, och förgyller ditt liv. Kämpa för dina drömmar så att de kan bli verklighet. Föreställ dig, dröm och skapa i dem.

En förändrad attityd förnyar vem som helst och tar bort negativ energi. Älska dig själv och kämpa för att bli bättre varje dag. Tänk på alla dessa råd, och njut av ett harmoniskt hem som du och din familj förtjänar.

MER FÖR DIG