Hur man blir på glatt humör varje dag

Hur man blir på glatt humör varje dag

Senaste uppdateringen: 26 april, 2019

Det kan hända att du ibland känner dig nere, inte känner för att göra någonting eller att du är på dåligt humör. Alla dessa känslor kan ha många orsaker. En av de viktigaste har att göra med din kost. I denna artikel kommer vi att ge dig några tips om hur du kan må bättre och bli på glatt humör; dessa vardagliga ändringar i din livsstil och dina vanor kan höja din energi och få dig mer aktiv och social.

Ägna dig åt fysisk aktivitet varje dag

På glatt humör med träning

De flesta människor har inte tillräckligt med tid för att träna varje dag, vilket är något som verkligen spelar roll när det kommer till att må bra och ha ett glatt humör. Det finns dock saker du kan göra för att lösa detta lilla problem. Tips för din träning: gör den under korta perioder och upprepa aktiviteten ett par gånger varje dag närhelst du har tid.

Det kan vara på morgonen innan du går till kontoret eller på natten innan du går till sängs. Det viktigaste är ATT du gör det, inte NÄR du gör det.

Följ inte en strikt kost om du vill ha glatt humör

Då du slutar att äta något som du verkligen tycker om eftersom du är rädd för att gå upp i vikt, kan det hända att du blir på dåligt humör och även lite ledsen. Din kost är väldigt viktig när det kommer till att ha ett glatt humör. Därför kan du faktiskt unna dig att äta något gott du tycker om ibland eftersom det kommer ge dig ett leende på läpparna.

Du behöver inte överdriva och äta mer än du behöver. En liten portion är mer än nog för att din kropp ska må bra.

Prova att ha en vas med färska blommor

På glatt humör med blommor

Då du omger dig själv med vackra och väldoftande blommor kommer allt att verka livligare och fullt av ljus. Aktiviteter som görs i miljöer med många olika blommor och aromer, kommer därför att vara betydligt trevligare och mer avslappnande.

Drick ordentligt med vatten för att förbli på glatt humör

Då du inte dricker tillräckligt med vatten för din kropp att fungera ordentligt kommer du att känna dig trött och må dåligt. Detta händer eftersom din kropp har vätskebrist eftersom du inte dricker.

Prova att inkludera alger i din kost

På glatt humör med alger

Vitamin B hjälper dig med att metabolisera kolhydrater så att din kropp har all den energi den behöver för dina dagliga aktiviteter. Du kan hitta kosttillskott med alger på ditt naturapotek.

Konsumera mindre socker för att bli på glatt humör

Ibland kan du kanske känna att lite godis med mycket socker skulle kunna hjälpa dig igenom dagen, men det är helt fel. Denna energi kommer inte att hålla i sig och den kommer att skada din kropp. Vad du bör göra är att välja ett tilltugg som har mindre socker och kalorier, men som ändå ger dig bra med styrka och energi, som exempelvis en proteinkaka. Detta kommer att få dig på ett glatt humör under en längre tid.

Ta en promenad innan lunch

Promenad

Att ta en kort promenad innan lunch är väldigt viktigt eftersom det är precis vid denna tid som din kropp avsöndrar melatonin, en substans som gör en sömnig. Om du tar en kort promenad utomhus, kommer denna känsla att försvinna snabbt och du kommer att känna dig motiverad för resten av dagen.

Ät alltid frukost för att få ett glatt humör

Du bör aldrig skippa frukosten. Det bör även vara en bra frukost eftersom detta är dagens första måltid. Kom ihåg att du har spenderat många timmar utan att äta något. Det är därför väldigt viktigt att du känner dig bra under resten av dagen. Du bör inkludera protein, färsk frukt och mjölkprodukter.

De tips som vi har gått igenom ovan är väldigt enkla att följa. Vi hoppas att du kommer att använda dem och att de blir till nytta för dig, så att du alltid kommer att vara på bra humör och ha en god hälsa.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Bekhet, A. Zauszniewski, J. Nakhla, W. (2008). Happiness: Theoretical and Empirical Considerations. Nursing Forum. Vol. 43, Enero-Marzo.
  • Serrano, J. (1984). Concepto y pensamiento: Editorial Trillas.
  • Instituto de la Felicidad (2008). 1º Informe Coca-Cola de la Felicidad: Cocacola Iberia.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.