10 växter som attraherar positiva energier

När aloe vera växer attraherar den tur. Men om den slokar är det på grund av att den har absorberat dålig energi och på så sätt skyddat oss.
10 växter som attraherar positiva energier

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Växter har i alla tider använts i utsmyckningen av våra hem, kontor, företagslokaler och många andra platser. Förutom att bidra med en mycket fräsch och naturlig touch till dessa utrymmen anses det att vissa sorter också förbättrar flödet av positiva energier samtidigt som de har förmågan att undanröja negativa energier.

Enligt experter på området har vissa växter större förmågor än andra när det kommer till att främja positiva energier och ge oss en känsla av välbefinnande varje dag. Det bör påpekas att dessa växter måste vara levande; det vill säga att vi bör ha dem i krukor och ge dem särskild omsorg. Med detta sagt, här de 10 bästa växterna som attraherar positiva energier.

Kaktus avvärjer avund

Kaktusar är mycket vackra och erbjuder en mycket speciell dekorativ touch till utrymmen i vårt hem eller kontor. Det är växter som kräver särskild omsorg för att de ska frodas och det sägs att de har förmågan att avvärja avund, inkräktare, illvilliga personer och hycklare samt absorbera skadlig elektromagnetisk energi från hushållsapparater.

Grönmynta skyddar mot avundsjuka

Grönmynta attraherar positiva energier

Det finns en stor variation av olika sorters mynta. Grönmynta är en i familjen, och är den som används för spearmintsmaken i tuggummi. Förutom att vara en växt med många hälsofördelar har grönmynta också använts som skydd mot trolldom och avundsjuka på andra. Grönmynta är en växt för ditt välbefinnande och vissa hävdar att de som äger en välmående planta lockar till sig ekonomiskt välstånd.

Bambu lockar till sig positiva energier

Bambu har blivit på modet som dekoration i hemmet och då främst som en sofistikerad touch till våra vardagsrum, men den har också blivit populär för sin förmåga att locka till sig positiv energi. Det sägs att bambu integrerar tillväxt och vatten, och erbjuder renhet, öppenhet och liv. Med denna växt i vårt hem får vi en känsla av komfort och lugn. De motar också bort avund.

Jasmin främjar romantiken

Jasmin är bra för sovrummet

Jasmin är känd som en växt för kärlekspar eftersom den ger förhållanden fördelar på det andliga planet. Det rekommenderas att ha denna växt i sovrummet och/eller i de rum där paret spenderar mest tid tillsammans eftersom den attraherar positiva energier som stärker relationen och främjar romantiken.

Rosmarin attraherar lycka

Rosmarin är en växt med stora medicinska fördelar som har använts i många kulturer ända sedan antiken. På det andliga planet är denna växt känd för att attrahera uppriktig kärlek och lycka. Förutom att ha en välmående rosmarinplanta hemma är det också rekommenderat att placera några kvistar rosmarin i tygpåsar och placera ut dem i flera utrymmen i hemmet för att erhålla lojalitet från personerna i din omgivning.

Mynta förbättrar kommunikationen

Mynta

Mynta är en växt med många medicinska egenskaper som vi kan dra nytta av när som helst. Med denna växt i ditt hem har du inte bara ett bra hjälpmedel för din allmänna hälsa, den gynnar också positiva vibrationer i alla miljöer. Det sägs att mynta bekämpar de dåliga vibbarna och hjälper till att förebygga sömnlöshet. Den kan också bidra till att förbättra kommunikationen i ditt hem.

Timjan bekämpar dåliga vibbar

Timjan är en växt som har använts ända sedan antiken för att eliminera dåliga vibrationer i luften. Den anses ha renande egenskaper eftersom den kämpar mot negativ energi, förebygger mardrömmar och främjar självkänslan. Med timjan i ditt hem kommer du att säkerställa ett gott skydd för både hemmet och dess invånare.

Krysantemum främjar lycka

Krysantemum är känd för sin skönhet och för att väcka en känsla av välbefinnande i hemmet. Denna växt främjar lycka och ett gott humör, så den rekommenderas för utrymmen där det råder konstant spänning och/eller förekommer många gräl. Krysantemum är kopplad till ett avslappnat liv.

Eukalyptus förbättrar sömnen

Eukalyptus bekämpar dåliga vibbar

Denna växt har kapacitet att bekämpa och avvärja dåliga vibbar, som nästan alltid kommer med avundsjuka eller personer med onda avsikter. Den rekommenderas för företag eller kontor eftersom det är en växt som attraherar välstånd. Den är också perfekt för att förbättra sömnen och befria rummet från förtryckande energier.

Aloe vera drar till sig positiva energier

Detta är en växt som används i ritualer mot otur och avund eftersom det sägs vara en av de kraftfullaste när det kommer till att bekämpa dåliga vibbar. Den är känd för att dra till sig välstånd och positiva energier i hemmets alla rum. Många tror att en aloe vera-planta växer och är vital för att den attraherar tur. Om den slokar beror det på att den har absorberat de negativa energierna och skyddat oss.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.