Få smalare lår med denna fantastiska diet

Utöver att äta en balanserad kost är det viktigt att motinera för att gå ner i vikt och få smalare lår. För att lyckas måste du bränna fler kalorier än du konsumerar.
Få smalare lår med denna fantastiska diet
Nelton Abdon Ramos Rojas

Granskad och godkänd av läkare Nelton Abdon Ramos Rojas.

Senaste uppdateringen: 13 december, 2022

Låren är kända för att vara ett av de svåraste områdena att banta, men ändå är de flesta dieter inriktade på bukområdet. Om du vill ha smalare lår hittar du den bästa dieten i den här artikeln!

Det är vida känt att motion är ett av de mest effektiva sätten att upprätthålla en frisk kropp; en hälsosam kost är den andra halvan av ekvationen. Kvinnor lägger vanligen på sig fett på höfter, lår och rumpa, som alla är svåra områden att banta.

Därför är det viktigt att du, förutom att träna, äter en balanserad kost för att få en friskare kropp. Glöm inte att dricka två liter vatten om dagen, oavsett om du är törstig eller inte. Det minskar vätskeretention samt rensar bort fett och celluliter.

Vackra ben

Vilka livsmedel är bra för smalare lår och höfter?

En förändring i din kost kan innebära bättre resultat, men det betyder inte att du ska hoppa över måltider eller svälta dig själv; det skulle vara kontraproduktivt. Det finns inga livsmedel med magiska krafter för att banta höfterna, benen och låren över en natt. Men genom att välja rätt mat kan du minska ditt kaloriintag och få kroppen du vill ha.

Välj livsmedel som bränner fett

Grönt te, vitlök, grapefrukt, ingefära, chilipeppar och soja kan bidra till att snabba upp din ämnesomsättning i viss utsträckning och på så sätt hjälpa dig att gå ner i vikt. Men som vi sagt tidigare finns det inga mirakelväxter som gör att du omedelbart bränner bort fett.

Minska ditt kaloriintag

Om det fanns livsmedel som kunde bränna fett över natten skulle vi alla prova dem, men sådana existerar ju inte. Vad du måste göra är att minska mängden kalorier du konsumerar varje dag. Ät mer frukt och grönsaker för deras utfyllande fiber, vatten och näringsämnen samtidigt som du undviker de fetter som finns i andra livsmedel.

Frukter för hjärtat

Planera din kost

En bra, sund och balanserad kost är precis vad du behöver för att banta knepiga områden som lår och höfter. Därför måste du planera dina måltider och äta ett bredare urval av livsmedel samt undvika fett, raffinerat mjöl och socker.

En diet för smalare lår

Denna kompletta dietplan bör kompletteras med ett träningsprogram för minst 2-3 dagar i veckan, med fokus på de områden där du vill bränna fett. Knäböj, step, cykling, hopprep, jogging, löpning eller promenader är alla bra aktiviteter att inkludera i ditt träningsprogram.

Måndag

Frukost: Te med citron, ett glas apelsinjuice och en skiva fullkornsbröd med lättsockrad sylt.

Förmiddag: En frukt (till exempel ett päron).

Lunch: Linser med en bit skinnfri grillad kyckling, en skiva fullkornsbröd och groblad.

Eftermiddag: Ett glas lättmjölk eller en kopp kaffe.

Middag: Grillade potatisar med en filé kallvattenfisk (till exempel kummel).

Tisdag

Frukost: Ett glas lättmjölk, apelsinjuice och en skiva fullkornsbröd med en lätt cream cheese.

Förmiddag: Ett äpple.

Lunch: En portion pasta, en hamburgare med grillade tomater och olivolja, en skiva fullkornsbröd samt plommon.

Eftermiddag: Ett glas lättmjölk.

Middag: Skaldjur och en skiva fullkornsbröd.

Få smalare lår med en japansk diet

Onsdag

Frukost: 2,5 dl lättmjölk med flingor utan tillsatt socker samt ett glas apelsinjuice.

Förmiddag: Ett äpple eller päron.

Lunch: Grönsakssoppa med ris, tonfiskcannelloni utan sås, en skiva fullkornsbröd och en apelsin.

Eftermiddag: Fettfri yoghurt.

Middag: Grönsakssoppa med ris samt fettfri yoghurt.

Torsdag

Frukost: Ett glas lättmjölk, apelsinjuice och en klimuffins.

Förmiddag: Ett päron.

Lunch: Bläckfisk i bläck över ris, en skiva fullkornsbröd och en kiwi.

Eftermiddag: Fettfri yoghurt.

Middag: Rissallad med hälleflundra samt en fettfri yoghurt.

Medelhavsdiet

Fredag

Frukost: 2,5 dl lättmjölk med flingor och apelsinjuice.

Förmiddag: Ett äpple.

Lunch: En liten portion pasta, två skinkkroketter, en skiva rågbröd samt kiwi.

Eftermiddag: En apelsin.

Middag: En portion potatismos, en skinkomelett och en skiva fullkornsbröd. En persika till efterrätt.

Lördag

Frukost: Ett glas lättmjölk, apelsinjuice och en skiva fullkornsbröd med fettsnål vit ost.

Förmiddag: Ett äpple

Lunch: En skiva fullkornsbröd med skinka samt en mandarin.

Eftermiddag: Fettfri yoghurt.

Middag: Grönsakssoppa, en filé av kallvattenfisk, såsom kummel, samt en skiva fullkornsbröd. En portion ananas till efterrätt.

Söndag

Välj en måltidsplan från någon av de föregående dagarna. Det är tillåtet att äta något annat vid lunch (en portion av vad du vill).


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Jimenez L. (1989). Lo Que Dice La Ciencia Para Adelgazar De Forma Fácil Y Saludable. Journal of Chemical Information and Modeling. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004
  • Caracuel Tubío, J. C., & Arbinaga Ibarzábal, F. (2010). Repercusión del ejercicio fisico sobre la salud. Impact of Physical Exercise on One s Health.
  • McClernon, F.J., Yancy, W.S., Jr., Eberstein, J.A., Atkins, R.C. and Westman, E.C. (2007), The Effects of a Low‐Carbohydrate Ketogenic Diet and a Low‐Fat Diet on Mood, Hunger, and Other Self‐Reported Symptoms. Obesity, 15: 182-182. https://doi.org/10.1038/oby.2007.516

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.