Få håret att dofta gott med 7 naturliga ingredienser

· januari 21, 2017
Även om dessa produkter kan hjälpa dig att bli av med dålig lukt och få håret att dofta gott är det viktigt att inte överbelasta håret genom att överanvända dem.

För att ha friskt och attraktivt hår måste du tvätta det med jämna mellanrum. Du borde också tillföra ”extra” näring när du kan med hårmasker och fuktgivande behandlingar.

Som många redan vet utsätts håret dagligen för gifter från omgivningen, cigarettrök, svett och flertalet andra faktorer.

I tillägg till det kanske du inte alltid har tid att tvätta det. Långsamt börjar smuts ansamlas i form av fett, damm och andra ämnen, som du kanske inte märkte av tidigare.

Dessa kan leda till obehagliga lukter som är svåra att neutralisera helt, även om du kan dölja dem med schampo.

Lyckligtvis har massor av kosmetiska produkter och dofter utvecklats som kan få håret att dofta gott hela dagen.

Utöver de kommersiella alternativen finns det vissa naturliga produkter vars egenskaper ger dig en liknande effekt utan att du behöver utsätta håret för kemikalier.

Idag ska vi dela de sju intressantaste med dig.

1. Eterisk tangerinolja

Eterisk apelsinolja
Eterisk tangerinolja har en mild citrusdoft som varar hela dagen när det appliceras i håret.

Det hjälper dig inte bara att undvika svettlukt eller fett; det ger också håret vitamin E och B12, som behövs för frisk hårväxt.

Observera att det också innehåller antioxidanter som bekämpar de skadliga effekterna av fria radikaler för att förebygga uttorkning och förtida grånande.

Bäst av allt är att oljan inte ändrar din hårbottens naturliga pH, så det påverkar inte produktionen av talg.

Se även: 7 tips för att förebygga håravfall och främja snabb hårväxt

2. Eterisk jasminolja

Den här eteriska oljan har en fantastisk doft som, i kombination med andra näringsämnen, är en av de bästa alternativen för hårvård.

Dess egenskaper sätter stopp för överproduktion av talg, vilket minskar uppbyggnaden av mjäll och reparerar skadade fibrer för att undvika håravfall.

3. Rosenvatten

Rosenvatten
Rosenvatten är en blomvätska vars sammandragande och återfuktande egenskaper reglerar pH-värdet i hårbotten och stoppar överproduktion av talg.

Det har en delikat och feminin doft som ger dig en behaglig känsla hela dagen.

Tack vare dess höga halt av vitamin B och E anses rosenvatten vara en av de lämpligaste ingredienserna för att bevara hårets mjukhet.

4. Lavendelte

Lavendel är en ört som har kraftfulla rengörande och avslappnande egenskaper, och utöver sin koncentrerade arom förebygger det också håravfall och förlust av naturliga oljor.

Du kan använda lavendelte som en toner för att eliminera eventuella lukter du ådrar dig från din omgivning, och det ger också håret mer glans.

Du kan också använda det som ett naturligt balsam för att undvika det irriterande trasslet som gör håret svårt att kamma.

5. Kokosolja

Kokosolja
Kokosolja anses vara en av de bästa produkterna för hårvård och det har en söt doft som du kommer älska.

Dess främsta fördelar kan tillskrivas det höga innehållet av fettsyror med medellång kedja, som när de appliceras i håret kan reparera eventuella skador och förebygga torrhet.

Kokosolja har antibakteriella, svampdödande och regenerativa egenskaper som eliminerar alla svampar som orsakar mjäll medan det vitaliserar torrt eller matt hår.

Det ger också en betydande mängd protein och bidrar till att stärka rötterna, vilket förebygger överdrivet håravfall.

6. Mandelolja

Doften av mandelolja är användbar för hår som lider av överdriven torrhet, skörhet och håravfall.

Fettsyrorna i mandelolja ersätter de förlorade oljorna i hårbotten och bidrar till att bibehålla hårets fukt för att återskapa dess naturliga styrka och glans.

Dess innehåll av vitaminer och mineraler gör det till ett bra alternativ för att jämna ut håret och minska friss.

Vi rekommenderar också: Kolesterolsänkande egenskaper hos mandlar

7. Eterisk citronolja

Eterisk citronolja
Eterisk citronolja har en långvarig citrusdoft som döljer andra lukter orsakade av fukt, fett och ämnen som ackumuleras i håret.

Dess applicering ökar kapillär styrka och minskar permeabilitet, vilket förebygger håravfall och försvagning.

Oavsett vilken produkt du väljer, se till att använda den i små mängder för att inte överbelasta håret.

Välj den som fångar ditt intresse. Du kommer definitivt få håret att dofta gott.

Spara