Få bort gäddhäng på armarna med naturliga metoder

Få bort gäddhäng på armarna med naturliga metoder
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

Efter en viss ålder börjar huden och muskulaturen i armarna hos framförallt kvinnor att bli slappa och hängiga – så kallat gäddhäng. Om du vill få bort gäddhäng med naturliga metoder kommer inte bara dina armar att se bättre ut, utan du kan förhindra slapphet rent generellt.

I denna artikel kommer du att upptäcka några enkla huskurer och en nyttig diet som hjälper dig att få bort gäddhäng.

Ät protein

Vegetabiliskt protein

Protein är nödvändigt för din hälsa, och i det här fallet hjälper det till att ge näring till musklerna samt göra hud och muskler fastare. Om du inte äter tillräckligt med protein omvandlas musklerna lätt till fett. Det är viktigt att välja kvalitativt protein som enkelt absorberas av kroppen, samt att inte överdriva konsumtionen.

Ett bra sätt att få i sig tillräckligt med protein och få bort gäddhäng är att äta en portion av det vid varje måltid. Undvik mindre nyttiga proteinkällor, som kött, korv och feta mejeriprodukter. De sistnämnda må vara nyttiga i andra sammanhang, vilket påvisats av forskning från Bergens universitet, men bör i just denna situation undvikas.

Välj istället dessa nyttigare alternativ:

  • Vitt kött: perfekt för att tona och att göra huden fastare.
  • Fisk: oljig fisk och vit fisk innehåller stora mängder protein. Vit fisk har dock mycket mindre fett och är ett utmärkt middagsval.
  • Ägg: vitan innehåller mest protein och gulan innehåller mest fett.
  • Mjölk och mejeriprodukter: de nyttigaste och lättaste mjölkprodukterna är getost och keso (ännu bättre om de är gjorda på getmjölk).
  • Baljväxter: baljväxter är en billig och nyttig källa för vegetabiliskt protein. Koka dem i lite kummin och kombu (sjögräs) för att göra dem enklare att smälta. De passar utmärkt tillsammans med en krämig soppa på kvällen. För att verkligen få tillräckligt med protein bör du kombinera dem med spannmål som brunt ris, havre eller quinoa.
  • Torkad frukt: nyttiga, utsökta och ett perfekt val när som helst på dagen. Ät dock inte mer än en näve. Undvik de som är friterade eller överdrivet salta.
Nötter innehåller protein

Lera för att eliminera gifter och få bort gäddhäng

När en del av kroppen ansamlar för mycket fett eller vätska får den ofta svårt att dränera giftiga substanser.

För att enkelt eliminera gifter genom porerna och förbättra hudens fasthet rekommenderar vi att du applicerar en lermask minst en gång per vecka.

Blanda leran med tillräckligt med vatten för att skapa en bredbar konsistens som inte droppar och lortar ner. Applicera på armar med gäddhäng och låt verka tills den torkar. Skölj med varmt vatten och torka noggrant innan du applicerar en fuktkräm.

Arm på gräs

Återfukta för fasthet

Detta steg är vitalt för huden, och vi glömmer ofta bort armarna tills de drabbas av gäddhäng.

Du behöver inte spendera pengar på dyra krämer; du kan använda en naturlig, återfuktande lotion som ger dina armar näring och håller dem återfuktade. Prova att använda mandel-, kokos- eller olivolja.

Träning

För att förhindra att musklerna blir slappa måste de tränas. Om de inte används regelbundet tappar de sin förmåga och fasthet. Du behöver inte lyfta tunga vikter. Du kan använda ett måttligt tungt föremål och träna hemma genom att röra armarna i alla riktningar.

Ägna minst 5-10 minuter om dagen till att stärka dina armar – det dröjer inte länge innan du märker att ditt gäddhäng börjar försvinna.

Kallt vatten

Kallt vatten är utmärkt för att tona eftersom det omedelbart förbättrar blodflödet. Undvik att duscha med mycket varmt vatten och avsluta alltid din dusch med kallt vatten, och fokusera på armarna. Under dagen kan du blöta armarna med kallt vatten.

Med dessa enkla steg kommer du att snabba upp toningsprocessen och göra dina armar fastare.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.