Enkla tips för att få bort påsar under ögonen

Mjölk hjälper till att nära och vätskesätta huden i ansiktet för att ge den ett fräscht utseende.
Enkla tips för att få bort påsar under ögonen
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Du vill säkert få bort påsar under ögonen då de kan få ditt ansikte att se trött ut. Generellt visar sig detta problem efter en lång natt eller som ett resultat av vätskeretention. Lyckligtvis finns det mycket du kan göra för att bekämpa och minska detta problem.

Trots att det finns många produkter på marknaden som kan hjälpa dig, behöver du inte spendera mycket pengar för att få bort påsar under ögonen. Med hjälp av vissa naturliga ingredienser kan du säga farväl till irriterande påsar under ögonen.

Potatis

Få bort påsar under ögonen med potatis

Om du stannar uppe länge och ofta drabbas av påsar under ögonen kan du lägga en potatis i kylen som du kan använda specifikt för att minska detta problem.

  • Skär små skivor av kall potatis och lägg dem på ögonen i 15-20 minuter.

Denna ingrediens har antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att minska påsarna på nolltid.

Vill du ha ett annat tips? Läs: Stärk håret med potatisskal

Mjölk

Denna ingrediens minskar inflammation och de mörka cirklarna som bildas under ögonen. Dess egenskaper ger näring och fukt för att förnya huden samtidigt som den rengörs naturligt.

  • Blöt två bomullstussar i kall mjölk och täck ögonen i 20 minuter.

Mjölken hjälper dig att eliminera ansamlad vätska och fräscha upp trötta ögon. Den bör appliceras dagligen för bästa resultat.

Gurka

Gurka

Gurka är en av de klassiska kurerna för påsar under ögonen och inflammation, och är en av de föredragna metoderna för att behandla dessa problem. Denna grönsak är rik på vatten och antioxidanter, vilka hjälper till att både återfukta och minska inflammation för att återställa ditt ansikte.

  • Skär två skivor gurka och täck ögonen i 20 minuter.

Tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper reducerar gurka påsarna och de mörka cirklarna på nolltid.

Vitamin E

För bäst skönhetsvård och för huden rent generellt är vitamin E en av de ingredienser du bara inte får missa då den är vätskesättande, antiinflammatorisk och återställande.

  • Blanda lite vatten med några droppar vitamin E-olja, doppa bomullstussar eller liknande i blandningen och täck ögonen i 20 minuter.

Resultatet kommer vara fräschare ögon och även mindre rynkor runt dem, eftersom du tillför extra näring till huden.

Kamomillte

Kamomillte

Tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper är kamomillte ytterligare en utmärkt bundsförvant för att minska påsar under ögonen.

  • Doppa två kamomilltepåsar i kallt vatten och använd dem för att täcka ögonen i 15 minuter.

Denna kur kan användas upp till två gånger om dagen, när du går upp och strax innan du går till sängs.

Äggvitor

Utöver att hjälpa dig ta bort döda celler som samlas på huden, kan äggvitor även hjälpa dig att få bort påsar under ögonen.

  • Separera vitan från gulan och använd en borste för att applicera den på hela ansiktet. Försök att applicera den på drabbade områden utan att du får det i ögonen.
  • Låt torka och skölj sedan med kallt vatten.

Skedar

Sked

Detta enkla trick med skedar hjälper till att få bort påsar under ögonen, men är även känd som en behandling som återupplivar och gör huden len.

  • Det enda du behöver är ett glas isvatten och fyra skedar.
  • Placera två skedar i isvattnet och applicera på stänga ögon när de är kalla. Medan du använder de två skedarna placerar du de kvarvarande i isvattnet så att de är redo att användas när de andra är varma.
  • Byt skedar varje gång de värmts upp och genomför denna behandling i några minuter för att minska inflammationen.

Om du vill kan du applicera kalla skedar på hela ansiktet för en tonande effekt.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.