Diet för viktnedgång på 1 vecka som fungerar

För bästa resultat är det väldigt viktigt att kombinera denna diet med fysisk aktivitet och att dricka gott om vatten. Att bibehålla vätskebalansen är jätteviktigt.
Diet för viktnedgång på 1 vecka som fungerar
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Idag är många antingen överviktiga eller feta, vilket är stora hälsoproblem som orsakas av stillasittande livsstilar och dåliga matvanor. Men det är inte omöjligt att bekämpa dessa problem; det finns massor av nya strategier för att bli av med de där extrakilona och återfå din hälsosamma figur. Idag vill vi till exempel tala om en specifik diet.

Många är konstant på jakt efter alternativa viktnedgångsdieter eftersom de å ena sidan gör det för sig själva och att för att må bra, men även för att en hälsosam diet är synonymt med att åtnjuta bra hälsa.

Om du letar efter ett sätt att lätt tappa vikt och dieterna du provat hittills inte har fungerat för dig ska vi i dagens artikel dela med oss av en säker och effektiv diet du kan prova som hjälper dig att bli av med de oönskade kilona.

“Mirakelsoppan” för att tappa vikt på en vecka

“Mirakelsoppan” skapades 1988 vid Loma Linda Hospital i Kalifornien. Inledningsvis gavs denna soppa till patienter som var överviktiga och led av hjärtsjukdom, och som var tvungna att tappa vikt innan de säkert kunde genomgå hjärtkirurgi. Men under årens lopp har denna soppa blivit ett populärt och välkänt recept bland personer som vill tappa vikt både snabbt och säkert.

Denna diet består av en sjudagarsplan där din kropp avgiftar och eliminerar gifter som negativt påverkar din hälsa. Efter att du genomgått dieten får du bättre hälsa rent generellt och en stark känsla av välmående. Ditt kostmässiga intag under de sju dagarna består av grönsaker, frukt, magert kött och soppa.

Bukfett

Själva “mirakelsoppan” inkluderar ingredienser som kål, vilket tillhandahåller en mättnadskänsla och hjälper till att snabba på ämnesomsättningen för att främja viktnedgång. Denna diet är fri från mjöl, socker och fett, så din kropp tvingas bränna kalorier snabbare och använda upp reserverna av fett för att tillhandahålla dig med energin du behöver under dagen.

Hur du följer denna diet på ett säkert sätt

Innan vi berättar exakt hur du kan tappa vikt på en vecka (upp till fem kilo) är det viktigt att säga att denna diet endast bör användas i speciella fall och att du under inga omständigheter bör följa den under längre tid än vad som rekommenderas. Kom ihåg: denna diet ger inte din kropp alla näringsämnen den behöver i det långa loppet, så för din hälsas skull kan du endast följa den i sju dagar.

Det du ska sikta på är dock att efter dessa sju dagar vara redo att leda en hälsosammare livsstil och ha en mer balanserad diet som låter dig bibehålla din önskade vikt, så att du inte återfår kilona du förlorat.

Undvik denna och andra dieter om du lider av njurproblem eller diabetes. Personer med dessa åkommor behöver en mer balanserad och komplett diet. Tala även med din läkare.

Diet för att tappa vikt på sju dagar

Ananasjuice
 • Dag 1: Du bör äta flera portioner frukt, helst de med högt vatteninnehåll, som vattenmelon, nätmelon och ananas.
 • Dag 2: Ät mycket färska grönsaker, helst råa. Undvik bönor, gröna ärtor och majs. Du kan även äta kokta grönsaker, och glöm inte att öka ditt vattenintag.
 • Dag 3: Blanda frukter och grönsaker medan du undviker livsmedel med mycket stärkelse, som potatis och banan.
 • Dag 4: Under denna dag kan du konsumera åtta bananer och dricka upp till sex glas skummjölk. Detta ger din kropp energin den du behöver, samtidigt som ditt sug efter sötsaker försvinner.
 • Dag 5: Ät två till tre portioner magert kött  under dagen och runt sex små tomater. Köttet bör vara halstrat eller rostat, och dina tomater kan ätas råa eller kokta. Se till att dricka gott om vatten.
 • Dag 6: Ät två eller tre portioner magert kött och komplettera med gott om råa eller kokta grönsaker.
 • Dag 7: Idag kan du konsumera upp till tre portioner brunt ris och dricka frukt- och grönsakssmoothies utan tillsatta sötningsmedel.

Receptet på “mirakelsoppan”

Utöver maten vi listade ovan för denna diet kan du äta så mycket av följande soppa du vill, varje dag när du känner dig hungrig. Den innehåller få kalorier, så du kan njuta av den flera gånger om dagen utan några konsekvenser.

Ingredienser

 • 3 vita lökar
 • 1 grön paprika
 • 1 tomat
 • Ett kålhuvud
 • 1 knippe selleri
 • 2 morötter
 • Salt med måtta
 • Andra kryddor efter smak

Hur bereder du den?

Skiva alla grönsaker i småbitar och koka sedan upp dem i en kastrull fylld med vatten. Koka i tio minuter eller tills grönsakerna mjuknat. Krydda efter smak.

Recept på morots- och persiljejuice för viktnedgång

För att komplettera soppan vi beskrev ovan rekommenderar vi även att dricka en morots- och persiljejuice för ännu bättre viktnedgång, eftersom den främjar elimineringen av överflödig vätska. Du kan dricka 20 cl av denna juice varje dag utan komplikationer, men det är bäst om du kombinerar den med någon form av fysisk aktivitet.

Ingredienser

 • 2 apelsiner
 • 2 morötter
 • 200 ml vatten
 • 1 knippe persilja

Hur bereder du den?

Pressa apelsinerna och mixa alla ingredienser tills du har en len, jämn juice. Du kan även köra alla grönsaker i en juicemaskin och sedan blanda dem med vatten och apelsinjuice.

Tyckte du denna artikel var bra? Glöm inte att dela den på dina sociala nätverk!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.