Diego Carlos fysik: en muskulatur som skyddar mot skador

För en mittback är det nästan ett måste att vara fysiskt stark för att prestera på högsta nivå. Diego Carlos klarar mer än väl detta krav.
Diego Carlos fysik: en muskulatur som skyddar mot skador
Leonardo Biolatto

Skriven och verifierad av läkaren Leonardo Biolatto.

Senaste uppdateringen: 16 november, 2022

För att vara försvarare i dagens professionella fotboll är fysisk styrka en nästan oumbärlig egenskap. Det bekräftar Diego Carlos Santos Silva med sin fördelaktiga fysik. Diego Carlos är en spelare som i flera år har utnyttjat sin muskulatur för att prestera bättre på planen.

Den brasilianske spelaren, som tidigare spelade för Sevilla FC och nu försvarar Aston Villas färger i England, är ett utmärkt exempel på optimering av kroppen i jakten på ett positivt resultat. Hans träning och genetiska predisposition har gjort det möjligt för honom att bygga upp en muskelmassa som är extremt fördelaktig för rollen han spelar i sina lag.

Hur spelar Diego Carlos?

Innan vi går djupare in på hur Diego Carlos fått sina muskler, ska vi först beskriva hans spelstil. Brasilianaren är 29 år gammal, 1,85 meter lång och väger 79 kilo. Hans främsta ben är hans högerben, och han kan spela i de två centrala defensiva positionerna.

Många har beskrivit försvararen som “en sten”. Trots att han inte är extremt stor, är han stark och har en robust muskulatur. Hans främsta dygd är i en-mot-en-konfrontationer, ett exempel på spelet där han ofta är framgångsrik.

Han är ingen snabb försvarare, men lider inte i någon större utsträckning när hans lag lämnar lediga utrymmen bakom sig. Hans positionering och förmåga att förutse och avbryta attacker i rätt ögonblick kompenserar för det.

Dessutom har han fördelen i det faktum att han vet att han är starkare än de andra. Ibland kan han till och med gå på lite för mycket, men han har bara blivit utvisad sex gånger – alla för ett dubbelt gult kort – på totalt åtta säsonger som professionell fotbollsspelare.

Diego Carlos
Diego Carlos spelstil är baserad på hans muskelkraft, vilket hjälper honom att kompensera för hans inte så märkbara snabbhet.

Diego Carlos fysik

Tvärtemot vad man kan tro har Diego Carlos sagt att han inte brukar träna så mycket på gymmet. I stället fokuserar han på funktionella rörelser och stretching. Hans muskulatur utvecklas av hans genetik.

Andra fotbollsspelare, som Adama Traoré, säger samma sak som Diego Carlos angående förmågan att utveckla muskelmassa utan att behöva lägga dagar på att träna med vikter. Tack vare sin naturliga “gåva” kan han istället fokusera sina rutiner på att träna upp mer kraft, explosivitet och snabbhet.

sociala nätverk kan man se hur den brasilianske försvararen tränar mycket med sin egen vikt. Ibland lägger han till några kompletterande element, som elastiska band eller en pilatesboll.

Självklart måste spelaren följa de träningspass som lagets tränare satt upp. I rutinerna för fotbollslag ingår oftast gymträning med övningar för att stärka musklerna isolerat.

Diego Carlos menar dock att denna träning inte är hans föredragna träningstyp och att han begränsar sig till att göra det som är det mest nödvändiga, till skillnad från andra lagkamrater som gör extra övningar. Naturligtvis beror varje spelares byggnad, genetik och behov på hur man utvecklas som atlet.

Vi tror att du också kan vilja läsa den här artikeln: Tips på hur du börjar träna högintensiv träning

Skadorna i hans karriär är inte många

Förutom att det hjälper honom som fotbollsspelare, hjälper Diego Carlos fysik honom att skyddas från muskelskador, som är praktiskt taget obefintliga för honom. I hans karriär har han bara haft några veckors ledighet på grund av trauma eller skador till följd av friktion i spelet.

Fotbollsspelaren har nästan inte drabbats av några muskelskador som har hållit honom borta från planen.

Men oförutsedda skador kan hända. Till exempel drabbades Diego Carlos av en skada i akillessenan i en av sina första matcher med Londonlaget. Därmed kommer han att stå utanför i cirka sex månader.

Det betyder att spelaren inte kommer att kunna delta i fotbolls-VM i Qatar.

Diego Carlos
Den brasilianske spelaren kommer att missa nästa VM på grund av en skada i akillessenan.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: Hur använder man artificiell intelligens i professionell fotboll?

Diego Carlos fysik kommer att gynna hans återhämtning

Den positiva sidan av situationen är att Diego Carlos genetik hjälper honom att återhämta den förlorade muskelmassan med relativ lätthet. Detta är en följd av muskelminnet; kroppens förmåga att behålla fibrernas reaktioner på vissa stimuli, även utan att ha fått dem under en längre tid.

I vilket fall som helst är det klart att fotbollsspelaren kommer att behöva gå igenom en postkirurgisk rehabiliteringsprocess som alla andra. Han kommer säkert också att behöva ta till maskinerna på gymmet för att stärka sina atrofierade muskler igen.

Hittills har Diego Carlos muskulatur och fysik i allmänhet varit en elementär form av styrka i hans sportsliga utveckling. Det kommer också att ge honom många fördelar för detta skede av hans karriär och hans återstående år inom den professionella fotbollen.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.