Den bästa träningen för ökad fettförbränning

oktober 18, 2018

Det finns många träningsmetoder du kan ägna dig åt för att bränna fett. Här berättar vi om några av de bästa övningarna för ökad fettförbränning, som du kan lägga till i din dagliga rutin för att komma åt de där speciella områdena. För kvinnor tenderar det att vara höfterna och buken.

Det är viktigt att betona att även de bästa övningarna för ökad fettbränning inte gör något för dig om de inte ackompanjeras av en balanserad diet.

Frukt och grönsaker

Typer av övningar

Nedan talar vi om skillnaden mellan aerob och anaerob träning, som är två olika typer av träning du kan ägna dig åt för att bränna fett. Anaerob träning är intensiv men kort, medan aerob-typen är övningar av mellanhög eller lätt intensitet under en längre period. Båda är effektiva.

Exempel:

  • Aerob träning: promenera, jogga
  • Anaerob träning: tyngdlyftning, magövningar

Uppvärmning

Det är mycket viktigt att du värmer upp innan du genomför ovan nämnda aktiviteter så att cirkulationen i hela kroppen ökar, vilket förbereder den för mer intensiv träning. Under det första stadiet bör du röra alla leder för att kunna genomföra mer specifika rörelser som relaterar till den aktivitet du ska genomföra senare.

Glöm inte att stretcha innan din rutin och även efter att du är klar. Om du tränar utan att värma upp eller stretcha kan du skada dig själv vilket begränsar din träningsplan.

Ökad fettförbränning

När det kommer till ökad fettförbränning finns det flera åsikter. Vad som generellt sett rekommenderas är en aerob träningsplan för ökad fettförbränning, och att sedan göra anaeroba övningar för att stärka musklerna.

Tränare rekommenderar dock övningar med högre intensitet tillsammans med vilostunder, vilket även kallas intervallträning. Dessa försäkrar att din kropp effektivt kan bränna fett och även accelerera din ämnesomsättning fram tills dagen efter aktiviteten. Denna typ av träning bör dock göras med hjälp av en tränare. Om du inte gör det löper du risk att skada dig.

Allt har en process och din kropp behöver en anpassningsperiod, vilket kan skilja sig från person till person. Inledningsvis kan dina viloperioder efter träningen vara längre.

Det är även sant att du inte bör fokusera på endast en typ av aktivitet. Så länge du håller rytmen är det bra att kombinera olika typer av övningar, oavsett om de är aerobiska eller anaerobiska. Allt hänger på din fysiska byggnad och den kroppsprocent av fett du vill träna bort.

Balansera träning, kost och kropp

Ha i åtanke att du inte bör bli besatt av det heller. Din kropp bör vara balanserad. Det är viktigt att komma ihåg att alla träningsrutiner bör följas upp med tillräckligt vätskeintag och självklart en bra diet. En stillasittande person behöver inte samma diet som en aktiv person som regelbundet tränar.

Precis som en balanserad diet är viktig krävs även balans i träningen. Det är fundamentalt att du rådfrågar en kunnig person om detta eftersom du behöver göra förändringar i din rutin efter att du blivit av med det ditt fett. Allt hänger på dig om du vill få en hälsosam kropp eller om du har större krav och vill få mer definierade muskler.

Tränande tjej

Tänk på att det är komplicerat att nå sitt mål, men än mer så att bibehålla de förbättringar du har gjort. Därför är en intern förändring viktig. De flesta extrema dieter misslyckas på denna punkt – inte alltid, men det tenderar att hända.

En förändring av livsstilen är en säker investering i det korta och långa loppet. En ordentlig diet plus rekommenderad träning för just ditt mål medför positiva förändringar i ditt liv – från ökat självförtroende och alla förbättringar som detta kommer med till mer energi, gott humör och framförallt en mer hälsosam kropp. Övertyga dig själv och påbörja processen!

Så vilken av dessa övningar för ökad fettbränning kommer du prova på först?