De 9 viktigaste feng shui-symbolerna och vad de betyder

Några av huvudsymbolerna inom feng shui är den lyckliga katten, tranan, oxen och även pioner. Ta reda på varför!
De 9 viktigaste feng shui-symbolerna och vad de betyder

Senaste uppdateringen: 31 januari, 2024

Om du är intresserad av feng shui, då måste du läsa den här artikeln. Här ska vi ta en titt på de mest populära symbolerna i feng shui-traditionen. Enligt denna filosofi hjälper feng shui-symbolerna att locka in bra energi i ditt hem så att allt i ditt liv flyter på på bästa sätt.

Tron bakom feng shui är att balansera energier för att säkerställa harmoni, välstånd, tur och visdom, genom olika handlingar som inkluderar att man använder dessa symboler. Läs vidare för att ta reda på vad de är!

De viktigaste feng shui-symbolerna

Som David Daniel Kennedy förklarar i sin bok Feng Shui for Dummies, finns det två ord att förstå:

  • Den första är feng, som betyder “vind”.
  • Den andra är shui, som betyder “vatten”.

Båda elementen cirkulerar genom jorden och tillfredsställer människors vitala behov. De har, enligt denna filosofi, samma väsen: chi (qi) eller livskraft.

Således har var och en av feng shui-symbolerna en mening och ett existensberättigande som ska stimulera denna livskraft. Dessutom, beroende på vad man förväntar eller önskar, kan man placera dem på särskilda platser och i vissa positioner för att förstärka deras förmodade effekt.

Så låt oss ta en närmare titt på några av dessa symboler, vad de representerar och hur man använder dem.

1. Pengapaddan

Símbolos principales del Feng Shui: sapo del dinero
Det bästa är att placera pengapadda vid ytterdörren till hemmet, kontoret eller företaget.

Som namnet antyder är pengapaddan direkt relaterad till förmögenhet och välstånd i ekonomisk mening. Enligt principerna för feng shui representerar detta element naturen och månen, och lockar förmögenhet och tur till hemmet eller företaget där du har placerat den.

Figuren är mycket speciell. Det är en padda med bara tre ben som vilar på en bas full av mynt, som symboliserar flödande rikedom.

Var ska man ställa den? Det är viktigt att placera den vid ytterdörren till hemmet, kontoret eller företaget.

När det gäller placeringen beror det på vad man önskar sig. Om du vill ha professionell framgång, rikta pengapaddan mot norr, men om du vill ha bättre ekonomi, rikta den mot sydost.

2. Den lyckliga katten

El gato de la suerte är idealisk för ubicar en los negocios, para atraer el éxito
Den lyckliga kattens upphöjda tass symboliserar en uttrycklig uppmaning om pengar.

Maneki-neko på japanska, den lyckliga katten är en annan av de viktigaste feng shui-symbolerna som är kopplade till välstånd, förmögenhet och pengar. Därför är det mycket vanligt att vi ser den vid huvudentrén till företag eller nära kassor.

Den upphöjda tassen symboliserar en uttrycklig begäran av pengar, samtidigt som katten skrämmer bort onda andar som kan hota framgångar, tack vare dess förmåga att se på natten.

När du placerar denna symbol i ditt hem är det bäst att se till att dess upphöjda tass är vänd mot sydost, för att framkalla rikedom och skydda hemmet från sjukdomar.

Vi tror att du också kan vilja läsa den här artikeln: Feng shui och aromaterapi för balans i hemmet

3. Tranan är en av de viktigaste feng shui-symbolerna

Símbolos principales del Feng Shui: Grulla.
Tranan anses vara den lyckosamma fågeln i feng shui och är en symbol för adel och livslängd.

I allmänhet anses fåglar ha lycka till i kinesisk kultur. Tranor anses vara den lyckliga fågeln i Feng Shui och är en symbol för ädelhet och lång livslängd, kärlek och lojalitet, lycka och hälsa.

Du kan ha den i en målning eller på porslin, helst bör den vara vit. Se också till att placera den i den södra delen av hemmet. På detta sätt lockar det till sig visdom och lycka.

4. Elefanten

Símbolos principales del Feng Shui: elefanter.
Elefanter symboliserar lycka, visdom och förnuft.

En annan av de viktigaste feng shui-symbolerna är elefanten, ett djur som anses vara klokt, starkt och välmående. Den symboliserar lycka och förnuft, så dessa figurer bör du placera på en hög plats hemma. Det är vanligt de placeras i ett slags altare, ovanför en öppen spis.

Dessutom finns det ytterligare ett element som är speciellt med elefanten i detta sammanhang, och är att de måste ha snabeln pekande uppåt eftersom det är detta som drar till dem förmögenhet och lycka. Det är också nödvändigt att djuret ska ha en subtil blick mot dörren för att släppa in de positiva energierna och släppa ut de negativa.

5. Wu-lou-kalebass

Los Wu Lou cuidan la salud y protegen de las desgracias.
Denna amulett tros förhindra sjukdom och dödsfall, olyckor och olyckor.

I feng shui är wu-lou (kalebass) en helig symbol som är kopplad till god hälsa. Den är ihålig, och i Kina använder man den också för att lagra mat och medicin, eftersom den är formad som en flaska.

Kalebassen ska kunna hantera den negativa energi som i hemmet kan visas som sjukdom och otur. Med andra ord anses amuletten förhindra sjukdom och död, olyckor och otur. För att uppnå detta använder man den på olika sätt:

  • Kalebassen kan hängas upp hemma eller på företaget.
  • Man kan bära den på ett armband.
  • Man kan även bära den som ett halsband.

6. Pioner är en av de viktigaste feng shui-symbolerna för kärlek

Símbolos principales del Feng Shui: peonías.
Pionen har en mycket andlig symbolik relaterad till överflöd, rikedom, lycka till och välstånd.

Pioner är vackra blommor och värderas högt inom feng shui. De har en mycket andlig betydelse relaterad till överflöd, rikedom, tur och välstånd. De är en ikon för lycka, kärlek och femininitet.

För att använda dig av deras potential bör du välja de vackraste blommorna du kan hitta, fördela dem i några buketter och ställ dem i vart och ett av husets hörn, i en vas.

På så vis kan du attrahera kärlek, och den kommer att komma snabbt. Viktigt tips: låt dem aldrig vissna.

7. Oxen

El Buey simboliza fuerza.
Oxen är ett djur som kännetecknas av att vara mycket hårt arbetande, så denna symbol är populär för att locka till sig välstånd till familjen.

I feng shui har oxen en betydelse kopplad till styrka, framgång och överflöd, särskilt för företag. Detta djur har kännetecknet att vara mycket hårt arbetande, så det är mycket populärt att använda för att locka till sig välstånd för familjen.

Placera den i hemmets eller företagets sydöstra hörn. Samtidigt är detta en amulett som rekommenderas att ge som gåva till nygifta, nyutexaminerade eller medarbetare.

8. Koi-fisken

El pez koi simboliza la prosperidad.
Koi-fisken bringar lycka och välstånd.

En annan av viktigaste feng shui-symbolerna är koi-fisken, som är kopplad till lycka och välstånd.

De som utövar denna filosofi kan ha ett akvarium med nio fiskar eller fler i sina hem, så länge det är i multiplar av nio. Dessutom är det viktigt att minst en av fiskarna är svart.

Om du inte gillar akvarier kan du inkludera denna symbol genom en bild. För att locka till dig kärlek och överflöd, välj en bild med två fiskar tillsammans.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: 8 växter som skapar lycka enligt feng shui

9. Lin chi

El Lin Chi är en unik upplevelse av Feng Shui.
Lin chi är en figur som har ett drakhuvud, en hästkropp och karpens fjällade hud.

Detta speciella djur är en av de viktigaste och mest kraftfulla feng shui-symbolerna. Lin chi är en figur som har ett drakhuvud, en hästkropp och karpens fjällade hud.

Det anses locka till sig skyddande energi, god hälsa och välstånd. Det sägs vara mycket lojalt och kommer att skydda hemmet mot negativ energi och onda andar.

Du bör placera denna symbol i vardagsrummet, kontoret eller bilen. Det är också en bra idé att ge den som present till invigningen av ett nytt hem eller företag.

Vilka av de viktigaste feng shui-symbolerna gillar du mest?

Feng shui har också många fler symboler, men i den här artikeln har vi beskrivit några av de viktigaste och vanligaste.

Om du är lockad av den här orientaliska filosofin vet du nu lite mer om de föremål och figurer som du kan bringa in i ditt hem, kontor eller företag, för att förbättra utrymmenas chi och locka det bästa in i ditt liv.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.