De helande fördelarna med vattenterapi

De helande fördelarna med vattenterapi

Senaste uppdateringen: 07 mars, 2019

Vatten är nödvändigt för vår hälsa och utgör en stor del av vår kropp. Detta är anledningen till att det inte är förvånande att höra att vatten blir alltmer använt för att behandla olika åkommor. I denna artikel kommer vi att berätta om de helande fördelarna med vattenterapi.

Ljudet av vatten är avslappnande

Det verkar som att ljudet av rinnande vatten är perfekt för att slappna av och reducera stressnivåerna. Det kan även förbättra koncentrationen. Faktum är att detta inte är en ny upptäckt. Detta har varit vida känt inom arabiska kulturer under hundratals år, vilket är anledningen till att man hittar fontäner för små vattenkanaler i vissa typer av hus.

Havsvatten har helande egenskaper

Vattenterapi med havsvatten

Havs- eller saltvatten har egenskaper som hjälper till att bota vissa åkommor, och används också för avslappning. Som vi alla vet används havsvatten i olika produkter, speciellt för återfuktning, men det har även viktiga antiseptiska effekter för mindre sår.

Termiskt vatten är väldigt fördelaktigt

Termiskt vatten är en populär kur för vissa åkommor. Detta är för att denna typ av vatten innehåller distinkt naturliga element som är fördelaktiga för den mänskliga kroppen. De höga temperaturerna eliminerar också virus och ökar syretillförseln. Och som om det inte vore nog, denna typ av vatten hjälper även huden, genom att förbättra topiska tillstånd.

Termiskt vatten hjälper till att bota:

  • Reumatiska sjukdomar
  • Metaboliska sjukdomar, som gikt, diabetes och fetma
  • Gastrointestinala sjukdomar
  • Mindre respirationsproblem
  • Cirkulationsproblem
  • Effekter av trauma
  • Gynekologiska sjukdomar

Vatten förbättrar rörelseförmågan

Vatten används mer och mer varje dag för att utföra terapier där patienten ska återfå rörelseförmågan. Det har visat sig att vattenterapi hjälper muskler och leder att fungera bättre. Detta är oftast ett fantastiskt sätt att få bättre resultat.

Vattenterapi hjälper även vid viktminskning

Våg

Hjälp vid viktminskning är en annan av de många fördelarna med vattenterapi. Å ena sidan bränner kroppen mer fett då man frekvent dricker vatten. Å andra sidan gör vattenterapi med bassängövningar att kroppen arbetar hårdare och bränner mer fett.

Väteperoxid

Även om inte mycket är känt om detta, så anser vissa att väteperoxid har stora fördelar för människor, främst då det gäller att hela eller behandla viktiga sjukdomar, som cancer. Detta behöver så klart forskas kring ytterligare. Det finns dock vissa ställen som har börjat använda det som en alternativ terapi.

Vissa forskare har dock gjort studier på hur väteperoxid är fördelaktigt för den mänskliga kroppen.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.