De bästa växterna för att hjälpa dig gå ner i vikt

Ingefära

Viktminskning är en konstant del av verkligheten i vår värld. Målet är självklart att göra det på ett sunt och balanserat sätt. Men ibland tröttnar vi på strikta dieter och överger dem efter en kort tid. Det är anledningen till att vi vill berätta om ett naturligt sätt att gå ner i vikt: med medicinalväxter och örter.

De växter som vi kommer att visa dig nedan är lätta att hitta. Du kan köpa dem i naturliga hälsokostbutiker samt stormarknader. Vi rekommenderar att du alltid köper dem i sin naturliga form, annars förlorar de ibland några av sina egenskaper. Det är fallet med grönt te när du konsumerar det i de typiska tepåsarna du hittar i affärer. I naturliga affärer säljs de i sin mest naturliga form och det är alltid att rekommendera.

Grönt te

aloe-vera-for-hud

Varför?

  • Minskar visceralt fett. Tack vare sina fytosteroler minskar aloe vera bukfett, som är känt som ett farligt fett eftersom det omger dina viktigaste organ. Aloe vera-gel minskar också mängden triglycerider i blodet.
  • Minskar blodsocker. Aloe verans fytosteroler kontrollerar blodsockret, vilket gör att du kan gå ner i vikt.
  • Förbättrar förbrukningen av fett i blodet. Vissa ämnen i aloe aktiverar receptorer som stimulerar omsättningen av fett i levern, vilket hjälper dig gå ner i vikt. Den är också ett utmärkt laxermedel och rensar kroppen från gifter.

Hur bör jag konsumera den?

Du bör göra en smoothie om du vill konsumera aloe vera. Drick denna smoothie på morgonen. Lägg en matsked av gelen i en mixer. Den ska vara tjock och genomskinlig. Skopa bara ur vad som finns på insidan, ta inte den gröna stjälken. Tillsätt ett glas vatten och en matsked honung eller smaksatt gelé för att öka smaken. Blanda väl och drick det lite i taget.

Te på lagerblad och kanel

persiljejuice

Varför?

Persilja är inte bara en aromatisk växt att lägga till i dina måltider. Tack vare dess beståndsdelar, som lysin och essentiella syror som apiol, är det starkt rekommenderat för viktminskning. I tillägg till detta minskar den kolesterolet och ger dig en hel del vitaminer och mineraler, som järn.

Hur bör jag dricka den?

Du bör dricka persiljan som en infusion. Lägg en tesked persilja i kokande vatten och låt dra. Du kan dricka två glas om dagen. Du kan också kombinera det med dina måltider genom att blanda den med selleri och morotsjuice. Smaken blir bättre då.

Cayennepeppar

ingefära-3

Varför?

  • Förbättrar matsmältningen och har en tillfredsställande effekt.
  • Hjälper dig inte bara att eliminera vatten, utan bränner och eliminerar även fett.
  • Hjälper dig att känna dig mätt.
  • Hjälper till att hantera glukosnivåer.
  • Förhindrar svullen mage.
  • Förbättrar din ämnesomsättning.

Hur ska jag äta den?

Det är viktigt att  du konsumerar den innan dina måltider, åtminstone femton minuter före lunch och middag. Det förbättrar din matsmältning och förhindrar att fett ansamlas i kroppen. Du bör riva ingefäran för att få en tesked. Lägg den i kokande vatten och låt infusionen dra en stund.