De 6 bästa frukterna för att bränna fett

januari 13, 2016
Trots sitt dåliga rykte är bananer väldigt bra för att bränna fett. De är även rika på kalium och väldigt fördelaktiga för musklerna. Dess fibrer är dessutom bra för mättnadskänslan.

Många tror inte på att frukt kan hjälpa dem att gå ner i vikt eller bränna fett. Med tanke på att de är mycket energigivande och innehåller naturligt socker är det lätt att bli förvirrad. Men det är sant – frukt kan hjälpa dig att gå ner i vikt. De är mycket hälsosamma, kommer från naturen och är betydligt nyttigare än de flesta light-produkter du förmodligen vanligtvis konsumerar.

Skillnaden mellan naturligt socker och bearbetat socker

Naturligt socker (fruktos) ger oss energi, men det är inte den typ av socker som kroppen ackumulerar och det är inte vad du hittar i light-produkter eller i raffinerat socker. Kalorierna från dessa sistnämnda typer av socker förbränns inte i lika hög grad som fruktos. Det är ren matematik – du vill ju bränna fler kalorier än du får i dig.

Alla de frukter och grönsaker som du äter kan, med en hälsosam diet och kompletterande träning, hjälpa dig att bränna fett och gå ner i vikt. Det bästa vore att konsumera dem råa om du kan.

Frukter som bränner fett

frukter för att bränna fett

 • Grapefrukt. Om du äter grapefrukt på morgonen varje dag förbättrar du din metabolism och hjälper dina njurar att arbeta bättre. Man kan säga att syran ”renar” din kropp. Alla citrusfrukter är bra, men grapefrukt är den bästa. Tänk bara på att inte konsumera grapefrukt om du äter mediciner.
 • Blåbär är jättebra för att hjälpa dig att bränna fett, förbättra hälsan hos dina artärer och motverka diabetes. Det är väldigt enkelt att inkludera dem i yoghurt eller flingor. Olika studier har visat att de har stora antioxidantiska egenskaper som hjälper till att eliminera gifter i kroppen och motverkar att du lagrar överskottsfett.
 • Kokos: Triglyceriderna i kokos hjälper till att öka metabolismen i levern med 30%. Det gör att din kropp arbetar mycket mer, att du får en bättre matsmältning samt att du bränner mycket mer kalorier. Du kan använda dig av kokosmjölk, kokosvatten eller kokosolja. Du kan vidare även använda kokos för att göra goda smoothies.
 • Tomater. Denna växt innehåller höga nivåer av vatten, vitamin C och fytonäringsämnen. De sista två är jättebra för att bränna fett. Tomat innehåller även höga nivåer av antioxidanter. Det finns många olika typer av tomater och du kan göra en sallad med många av dessa och tillreda dem enligt smak. Försök att inkludera dem i din kost flera gånger per vecka.
 • Bananer. De har fått ett dåligt rykte, men sanningen är att bananer är jättebra för att bränna fett. De innehåller kalium som är nödvändiga för att musklerna ska fungera bra och de innehåller även mycket fibrer som gör att du känner dig mättare.
 • Avokado: Även om du inte tror på det är avokado en av de bästa frukterna för att bränna fett, tack vare dess stora mängd av naturliga fetter. Dessa hjälper till med att reglera glukos i blodet och höjer triglyceridnivåerna. Ät en avokado per dag och försök att inkludera dem i en sallad eller någon smörgås. Du kan även prova följande recept:

Ingredienser

 • 1 kopp hackad mango (25 cl)
 • 1/2 hackad lök
 • 1/2 kopp tomater utan frön
 • 3 eller 4 färska jalapeños utan frön
 • 1 citron (juice)
 • 1 nypa salt
 • 1/2 kopp hackad koriander (10 cl)
 • 1 avokado

Tillredning

Blanda helt enkelt alla ingredienserna och det är redo att avnjutas.

Vi rekommenderar att du försöker att inkludera dessa frukter för att bränna fett i din kost. Du kommer utan tvekan att tycka om det!

MER FÖR DIG