De 6 bästa frukterna för att bränna fett

Trots sitt dåliga rykte är bananer väldigt bra för att bränna fett. De är även rika på kalium och väldigt fördelaktiga för musklerna. Dess fibrer är dessutom bra för mättnadskänslan.
De 6 bästa frukterna för att bränna fett
José Gerardo Rosciano Paganelli

Granskad och godkänd av läkare José Gerardo Rosciano Paganelli.

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Många tror inte på att frukt kan hjälpa dem att gå ner i vikt eller bränna fett. Med tanke på att de är mycket energigivande och innehåller naturligt socker är det lätt att bli förvirrad. Men det är sant – frukt kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Frukt är mycket hälsosamt, kommer från naturen och är betydligt nyttigare än de flesta light-produkter du förmodligen vanligtvis konsumerar.

Skillnaden mellan naturligt socker och bearbetat socker

Naturligt socker (fruktos) ger oss energi, men detta är inte den typ av socker som kroppen ackumulerar och det är inte vad du hittar i light-produkter eller i raffinerat socker. Kalorierna från dessa sistnämnda typer av socker förbränns inte i lika hög grad som fruktos. Det är ren matematik – du vill ju bränna fler kalorier än du får i dig.

Alla de frukter och grönsaker som du äter kan, med en hälsosam kost och kompletterande träning, hjälpa dig att bränna fett och gå ner i vikt. Det bästa är att konsumera dem råa om du kan.

Ät dessa frukter för att bränna fett

Triglyceriderna i kokos hjälper till att öka metabolismen

Grapefrukt

Om du äter grapefrukt på morgonen varje dag förbättrar du din metabolism och hjälper dina njurar att arbeta bättre. Man kan säga att syran “renar” din kropp. Alla citrusfrukter är bra, men grapefrukt är den bästa. Tänk bara på att inte konsumera grapefrukt om du äter mediciner.

Blåbär

Blåbär är effektivt för att hjälpa dig att bränna fett, förbättra hälsan hos dina artärer och motverka diabetes. Det är väldigt enkelt att få i sig blåbär genom att bara lägga med dem i din yoghurt eller flingor. Olika studier har visat att de har stora antioxidantiska egenskaper som hjälper till att eliminera gifter i kroppen och motverkar att du lagrar överskottsfett.

Kokos

Triglyceriderna i kokos hjälper till att öka metabolismen i levern med 30%. Det gör att din kropp arbetar mycket mer, att du får en bättre matsmältning samt att du bränner mycket mer kalorier. Du kan använda dig av kokosmjölk, kokosvatten eller kokosolja. Du kan gärna använda kokos för att göra goda smoothies.

Tomater

Denna grönsak innehåller höga nivåer av vatten, vitamin C och fytonäringsämnen. De sista två är riktigt bra för att bränna fett. Tomat innehåller även väldigt mycket antioxidanter. Det finns många olika typer av tomater och du kan göra en sallad med flera av av dessa olika sorter och tillreda dem enligt smak. Försök att äta tomater till dina måltider flera gånger varje vecka.

Bananer

De har fått ett oförtjänt dåligt rykte, och sanningen är att bananer är effektiva när man vill bränna fett. De innehåller kalium som är nödvändigt för att musklerna ska fungera bra och de innehåller även mycket fibrer som gör att du känner dig mättare.

Avokado

Även om du inte tror på det är avokado en av de bästa frukterna för att bränna fett, tack vare dess stora mängd av naturliga fetter. Dessa hjälper till med att reglera glukos i blodet och höjer triglyceridnivåerna. Ät en avokado per dag, du kan till exempel ha dem som ingrediens i sallad eller på en smörgås. Du kan även prova följande recept:

Ingredienser

 • 2,5 dl hackad mango
 • 1/2 hackad lök
 • 1,25 dl tomater utan frön
 • 3 eller 4 färska jalapeños utan frön
 • 1 citron (juice)
 • 1 nypa salt
 • 1 dl koriander (10 cl)
 • 1 avokado

Tillredning

Blanda bara helt enkelt alla ingredienserna och det är klart att avnjutas.

Vi rekommenderar att du försöker att regelbundet äta mer av dessa frukter om du vill bränna fett. Du kommer utan tvekan att se fram till varje måltid!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Darmon N., Darmon M., Maillot M., Drewnowski A., A nutrient density standard for vegetables and fruits: nutrients per calorie and nutrients per unit cost. Journal of the american dietetic association, 2005.
 • Fujioka K., Greenway F., Sheard J., Ying Y., The effects of grapefruit on weight and insulin resistance: relationship to the metabolic syndrome. Journal of Medicinal Food, 2006.
 • Huang WY., Zhang HC., Liu WX., Li CY., Survey of antioxidant capacity and phenolic composition of blueberry, blackberry, and strawberry in Nanjing. J Zheijang Univ Sci B, 2012.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.