Bra frukt för en platt mage

Efter en stor måltid är det alltid en bra idé att äta lite ananas för lättare viktnedgång. Tack vare dess höga innehåll av fibrer och bromelin kan kroppen lättare eliminera gifter och undvika viktuppgång.

Vi vill alla ha en platt mage – inte bara av hälsoskäl, utan även av estetiska anledningar. Vi känner oss bättre i våra kläder och ser generellt sett mer hälsosamma ut. Hur uppnår man dock detta mål? Med lite ihärdighet och genom att äta rätt frukter. Vi ska berätta för dig vilka de är.

Hur kan frukt hjälp dig att få en platt mage?

Först och främst måste vi nämna något som näringsexperter redan säger: det är inte möjligt att ha en platt mage 24 timmar om dygnet – åtminstone inte varje dag. Det finns helt enkelt vissa livsmedel som får magen att svälla upp lite, och ibland kan våra matsmältningsprocesser orsaka en något putande mage. Detta är dock inget att oroa sig över. Om du kontrollerar din diet kan du eliminera delar av detta lokala fett.

Du vet redan att du måste dricka gott om vatten, begränsa ditt intag av ‘dåligt’ fett samt undvika raffinerat socker och Äpplen

Typen Granny Smith är den mest kända, och du har säkerligen hört att vetenskapsmännen från University of Washington har bevisat att detta gröna äpple tillhandahåller oss med sina fettbrännande egenskaper? Det innehåller beståndsdelar som hjälper till att rensa grov- och ändtarmen, bränna fett och gifter, samt främjar tillväxten av ”bra” bakterier.

Enligt deras studie tillhandahåller gröna äpplen oss med vitaminer och polyfenoler, men väldigt få kolhydrater. Det är ett bra idé att äta dem två gånger om dagen, och det är ett perfekt val för den som är ute efter en plattare mage.

2. Energigivande bananer

Bär

De må inte vara de enklaste frukterna att hitta på marknaden och konsumera dagligen, men om du har chansen att köpa färska björnbär, hallon, blåbär eller jordgubbar så ska du ta den – din hälsa kommer tacka dig och din mage kommer bli plattare. Hemligheten ligger i deras skyddande och läkande effekter för matsmältnings- och tarmsystemen. De hjälper till att förebygga infektioner och inflammationer, främjar matsmältning och underlättar bibehållande av en frisk tarmflora. De har även läkande effekter på blåsan och hjälper oss tappa vikt genom att rensa och skydda oss inifrån.

5. Fördelarna hos citron

Ananas

Detta är en utmärkt bundsförvant för att få en platt mage. Ananas innehåller höga halter av bromelin. Vet du vad denna enzym är bra för? Den hjälper till att absorbera protein, tillhandahåller kroppen med stora kvantiteter olösliga fibrer som hjälper till att eliminera gifter, samt främjar tarmhälsa. Det är en god frukt som du kan äta hel eller dricka som juice. Motstå inte denna frukt – du kan äta den så mycket du vill utan att gå upp i vikt. Det är ett naturens underverk som alla bör dra nytta av. Vad väntar du på?