Bota blödande tandkött & lösa tänder naturligt

Blödande tandkött och lösa tänder är två av de vanligaste munproblemen. Trots att orsakerna kan vara olika så är sanningen att de i de flesta fall inträffar på grund av dålig munhygien som uppmuntrar sjukdomar såsom gingivit. Därför vill vi ge dig några naturliga botemedel för blödande tandkött eller lösa tänder nedan.

Dessa rekommendationer och botemedel är givetvis användbara i icke allvarlig fall, men om du lider av allvarliga problem så ska du alltid uppsöka en tandläkare. På så sätt kan du vara säker på att du får den specialiserade hjälp som du behöver för att lösa ditt problem på bästa sätt.

Varmt saltvatten

Ett av de bästa naturliga botemedlen för blödande tandkött är att gurgla varmt saltvatten. Som du vet så har natriumlösningar antiseptiska egenskaper och hjälper även till att förbättra blodcirkulationen till ditt tandkött i detta fall. Detta gör att de inte blir inflammerade och blöder. Gurgla bara vatten med en nypa salt två gånger dagligen.

Vatten och peroxid

Ytterligare en av våra rekommenderade naturliga botemedel för blödande tandkött – och som även kan användas för lösa tänder – är att göra en lösning av vatten med någon typ av peroxid. I detta fall så kan du blanda vatten och väteperoxid och sedan gurgla i 30 sekunder. Det är väldigt viktigt att inte svälja lösningen eftersom den kan vara skadlig för din hälsa. Det är bäst att gurgla tre gånger per vecka.

Massera och borsta ditt tandkött

Ett väldigt enkelt och effektivt botemedel, som många förvånande nog glömmer bort, är att borsta och massera sitt tandkött. På så sätt kommer du förhindra att de inflammeras och även ”mjuka upp” dina tänder så att de blir mer motståndskraftiga. Tandborstar med delar för tandköttsmassage finns faktiskt i handeln idag, vilket gör det mycket enklare att ta hand om det. Detta bör göras varje dag när du borstar tänderna.

Borsta tänderna

Bakpulver

Bakpulver är ytterligare ett effektivt naturligt botemedel för att förebygga att ditt tandkött inte blöder eller blir inflammerat. Blanda bara lite bakpulver med vatten och applicera på tandköttet med ditt finger. Borsta sedan tänderna som normalt och gurgla.

Timjan

Timjan är berömd för att vara ett naturligt botemedel för att förebygga lösa tänder. Under lång tid så har timjan visat sina stärkande egenskaper och sin förmåga att vårda tänder, vilket är anledningen till att örten är väl rekommenderad om du har lösa tänder. Gurgla en blandning av vatten och timjanrot.

Timjan

Avokado

Ytterligare en rekommendation och naturligt botemedel för lösa tänder att gnida denna frukts blad mot ditt tandkött. Du kan även tugga dem för goda resultat. Avokado hjälper tandköttet att bli starkare genom att stärka dina tänder. Den bekämpar även hål och andra typer av tand- och tandköttssjukdomar.

Kategorier: Naturliga hälsopreparat Tags:
MER FÖR DIG