Blanca Suarez träningsrutin för hela kroppen

Blanca Suarez träningsrutin för hela kroppen
Leonardo Biolatto

Skriven och verifierad av läkaren Leonardo Biolatto.

Senaste uppdateringen: 18 februari, 2023

Sedan hennes framträdande i den spanska filmen El internado har skådespelerskan från Madrid haft fullt upp. Men allt är inte serier och filmer. På sina sociala nätverk visar skådespelerskan Blanca Suarez upp den träningsrutin för hela kroppen som håller henne aktiv.

Vi har fått se en del via publikationer och lite via hennes tränares Instagram, Crys Dyaz. Detta träningsproffs har blivit nästan ett naturligt val för flera spanska stjärnor. Sara Sálamo, Carla Pereyra och Laura Escanes är bara några stjärnor som får instruktioner av henne.

Blanca Suarez träningsrutin som vi ska berätta om är precis en Crys Dyaz-plan. Det är inte en rutin som är helt lätt att följa. För att klara av den krävs en hel den ansträngning och en bra fysisk grundform.

De 16 övningarna för hela kroppen i Blanca Suarez träningsrutin

Intensitet verkar prägla skådespelerskans träningsmodell. Hon lägger ner mycket ansträngning och kombinerar övningar där hon använder sig av sin egen vikt, redskap och gymmaskiner. Så du kan följa denna rutin, men du behöver några tillbehör för att göra det.

Vi kan inte det exakta antalet repetitioner eller varaktigheten av varje övning. Det är inte heller klart om Blanca Suarez utför alla de 16 övningarna utförs i följd i sin träningsrutin, eller om hon delar upp dem på flera dagar.

Med detta i åtanke är följande de 16 övningarna som ingår i Suarez träningsrutin för att träna hela kroppen, grupperade enligt kategori:

 1. Utfall med en hantel vid knäna
 2. Diagonalt marklyft med hantel
 3. Marklyft med en kettlebell
 4. Isometriska crunches från en hängande skivstång
 5. Crunches på balansmaskin
 6. Hantelcrunches
 7. Knäcrunches
 8. Bryggan med ett elastiskt band
 9. Squats med hopp med hantlar
 10. Diagonala lyft med hantlar
 11. Hantelsvängningar
 12. Kliv upp på en låda
 13. Stationär cykel
 14. Sidolyft med viktskivor
 15. Bakåtspark med viktskivor
 16. Slag mot boxningsäck

Vi tror att du också kan vilja läsa den här artikeln: Zac Efrons träningsrutin och kost inför Baywatch

Stöt och marklyft

Stöten kommer från tyngdlyftningens värld. Detta är den första rörelsen en tyngdlyftare utför för att lyfta tillbehöret. Idag är det en populär övning på gymmet, tillsammans med marklyft.

Den biomekaniska kontrollen som du behöver för att utföra en korrekt ryckning är ökänd. Förutom styrka, som du kan reglera enligt vikten som du ska lyfta, spelar koordinationen en nyckelroll.

Detsamma gäller för det traditionella marklyftet, om än i mindre utsträckning. Dessutom involverar båda processerna indirekt musklerna i mitten av kroppen (din core, eller bål). Med andra ord, du tonar magen utan att behöva göra klassiska crunches.

Blanca Suarez tyngdlyftning
Tyngdlyftningen har lånat ut flera av sina rörelser till många av våra idag populära övningar på gymmet.

Variation av magträning i Blanca Suarez träningsrutin

På alla gym med tränare kommer den som går att få rutiner för att variera sin magträning. Detta är vad vi också ser i Blanca Suarez träningsrutin.

Buken består av flera muskler. Allt handlar dock inte om att få ett vackert sexpack. När det gäller den allmänna hälsan kommer fullständig aktivering av de centrala, laterala och sneda regionerna att ge oss bättre resultat på lång sikt.

Faktum är att det finns vetenskapliga studier som visar att traditionella crunches faktiskt är de som minst aktiverar bålen. Å andra sidan kan tillägget av instabila ytor, såsom en medicinboll, framtvinga en mer ihållande isometrisk sammandragning och därför en mer efefktiv toning.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: 6 varianter av knäböj för att träna benen hemma

De oundvikliga höftlyften

Denna övning kan inte saknas i någon rutin, speciellt när det kommer till kvinnliga träningspass.

Fördelarna med denna övning är omfattande. Höftförstärkning och glutedefinition är de mest eftertraktade fördelarna av denna övning.

Men som nästan alltid är fallet, det finns flera olika att göra höftlyft. Du kan lägga på vikt ovanpå, du kan hänga en vikt undertill, eller så kan du ändra stabiliteten genom att alternerande underlag.

Forskning visar att varje alternativ lägger till sina egna effekter. Olika positioner när du gör höftlyft aktiverar olika muskler, ibland i glutes och ibland i quads. Så som en rekommendation, tänk på att inte hålla dig till bara en modalitet allteftersom din träning pågår framöver.

Hantlar

Hantlar är ett måste i Blanca Suarez träningsrutin. De är ett verktyg som du kan köpa till ett rimligt pris och att ha hemma. Men du kan också ersätta dem med hemgjorda föremål som har en motsvarande funktion.

Hantlarnas mångsidighet ligger i möjligheten att lägga till dem i traditionella rörelser för att öka intensiteten. Således kan du göra utfall med dem, sit-ups, knäböj och till och med armhävningar.

Något liknande skulle kunna sägas om skivor. Det sistnämnda lägger i alla fall till svårigheten i greppet, vilket tvingar dig att spänna fingrarna för att hålla dem i rörelser som har markanta förskjutningar.

Blanca Suarez rutin
Hantlar är små, du kan ta dem vart du än går och öka intensiteten på traditionella övningar.

Boxning har blivit en favorit bland stjärnorna

När vi söker på internet efter information om kändisars träning är dyker boxning ständigt upp. Tränin enligt denna disciplin har blivit alltmer populär och de fysiska resultaten är tydliga.

Boxning kombinerar aerob och anaerob träning. I denna mening liknar det CrossFit eller funktionell träning.

En vetenskaplig studie från 2019 visar att ett enda boxningspass varje vecka kan öka andra färdigheter och styrkor hos den som tränar detta. I studien utförde deltagarna 12 veckor med en speciell plan inom detta område, vilket ökade tiden de kunde hålla uppe en skivstång och totalt antal pushups.

Dessa data kan också ge oss en idé om varför Blanca Suarez inte har armhävningar i sin träningsrutin. Kanske är de inte nödvändiga på grund av boxning och hennes andra alternativ för hennes övre extremiteter, som hantellyften.

Blanca Suarez hela kropp övervakas noga

Crys Dyaz följer Blanca Suarez rutin steg för steg. Tränaren håller inte bara ett öga på gymrörelserna utan ingriper även med kost- och kostrådgivning.

Vår roll som fysisk tränare går ofta utöver det fysiska. Vi fungerar som coacher, psykologer och även vänner. -Crys Dyaz

Den personliga kändistränaren säger att hon använder samma metod för alla som kommer till henne. Du behöver inte vara en känd skådespelerska för att träna enligt hennes rutiner.

Hur som helst, som vi klargjorde tidigare, behöver du inte göra alla de 16 övningarna som vi presenterar här på en gång. Börja långsamt, rådfråga en professionell tränare och försök hålla fast vid en rutin. Fitness är en lång väg som kräver uthållighet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Çakmakci, Evrim, et al. “Does once-a-week boxing training improve strength and reaction time?.” International Journal of Sport Exercise and Training Sciences-IJSETS 5.2 (2019): 88-92.
 • Dolenec, Aleš, Mojca Svetina, and Vojko Strojnik. “Electromyographic Comparison of an Abdominal Rise on a Ball with a Traditional Crunch.” Sensors 22.5 (2022): 1979.
 • García, César L. Collazo, et al. “Differences in the electromyographic activity of lower-body muscles in hip thrust variations.” The Journal of Strength & Conditioning Research 34.9 (2020): 2449-2455.
 • Gutiérrez, Juan José Andújar, José Luis López del Amo, and Michel Marina Evrard. “Caracterización del tiempo de vuelo en relación con variables biomecánicas del tirón en la arrancada de halterofilia.” Apunts. Educación física y deportes 4.118 (2014): 68-78.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.