Bekämpa rynkor och slapp hud med gurka och aloe

Dessa två ingredienser är kända för sina positiva egenskaper för huden. Gurka bromsar effekten av fria radikaler medan aloe främjar regeneration av vävnad.
Bekämpa rynkor och slapp hud med gurka och aloe
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Åldrandet av huden är en naturlig process som pågår under hela livet. Dock har vår moderna livsstil accelererat vårat åldrande, vilket gör att många människors hud förlorar sin fasthet i förtid och får rynkor tidigt. I dagens artikel delar vi med oss av ett speciellt recept på en hemmagjord gel för att bekämpa rynkor och göra huden fastare.

Det har gjorts stora upptäckter av naturprodukter som kan hjälpa till att bekämpa rynkor. De kan minska tecknen på åldrande och stimulera förnyelsen av hudceller. Två av dessa produkter, med fantastiska egenskaper, är gurka och aloe vera-gel. Faktum är att båda tillsätts i kommersiella kosmetiska produkter för att bekämpa rynkor samt ge näring och fasthet.

Vilka är fördelarna med gurka för din hud?

Gurka består av upp till 97% vatten. Den är fylld med näringsämnen som gynnar din allmänna hälsa och, naturligtvis, din hud. Under åratal har denna ingrediens tillsatts till många skönhetsbehandlingar. Gurka har nämligen uppfriskande och reparativa egenskaper som behandlar hudproblem, såsom påsar och mörka ringar under ögonen.

Dess stora vatteninnehåll i kombination med vitamin E gör också gurka utmärkt för att reparera, återfukta och skydda cellerna i huden. Som om inte det vore nog innehåller gurka antioxidanter som hjälper till att bekämpa effekterna av fria radikaler som påverkar huden och orsakar för tidigt åldrande genom att minska produktionen av kollagen och elastin.

Slutligen har gurka sammandragande egenskaper. Den hjälper dig att rengöra huden på djupet samtidigt som du minskar mängden överflödigt fett och tillhörande problem, såsom akne.

Vilka är fördelarna med aloe vera för din hud?

Aloe-vera-kan-användas-i-hudkräm
Aloe är en växt som är mycket uppskattad inom skönhetsindustrin tack vare dess innehåll av näringsämnen och de positiva effekterna den har på huden. En av de främsta fördelarna ligger i dess sammandragande egenskaper som rengör huden på djupet och förebygger blockering av porerna. Aloegel är också en kraftfull naturlig fuktighetskräm som hjälper till att bibehålla elasticiteten i huden och förebygga torrhet.

Aloe förebygger för tidigt åldrande genom att stärka hudens förmåga att förnya vävnaderna och stimulerar produktionen av kollagen och elastin. Det bidrar till att förebygga och minska uppkomsten av rynkor. Förutom allt ovanstående, är växten ett naturligt antibiotikum som behandlar och förebygger akne samt hjälper dig att undvika ärr som så ofta blir kvar vid kroniska problem med finnar.

Hur du bereder denna gel med gurka och aloe för att bekämpa rynkor

Aloegel-för-att-bekämpa-rynkor
Denna gel gjord på gurka och aloe är en naturlig anti-åldrande-behandling som kombinerar fördelarna med dessa två ingredienser för att regenerera cellerna i huden och förebygga slapphet. Den är lätt att bereda och du kan inkludera den i din vanliga skönhetsrutin för att förebygga och bekämpa rynkor och tecken på åldrande.

Ingredienser

 • 1 dl destillerat vatten
 • 1 dl gurka, hackad med fröna avlägsnade
 • 1 dl aloegel
 • 1 vitamin E-kapsel (tillval)

Gör så här

 • Tillsätt destillerat vatten, hackad gurka och aloegel till en mixer.
 • Processa alla ingredienser tills du fått en slät gel. Tillsätt vitamin E-kapseln om så önskas.
 • När du är klar häller du gelen i en behållare med lock och förvarar den i kylskåp för att den ska stå sig längre.

Hur du använder den

 • Innan du går till sängs, tvätta hela ansiktet väl med vatten och en mild tvål.
 • Applicera denna gel med en mjuk borste och lämna den på över natten för att den ska kunna penetrera huden på djupet.
 • På morgonen sköljer du ansiktet med varmt vatten.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Tanaka, M., Misawa, E., Yamauchi, K., Abe, F., & Ishizaki, C. (2015). Effects of plant sterols derived from Aloe vera gel on human dermal fibroblasts in vitro and on skin condition in Japanese women. Clinical, cosmetic and investigational dermatology, 8, 95-104. doi:10.2147/CCID.S75441
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4345938/
 • Cho, S., Lee, S., Lee, M. J., Lee, D. H., Won, C. H., Kim, S. M., & Chung, J. H. (2009). Dietary Aloe Vera Supplementation Improves Facial Wrinkles and Elasticity and It Increases the Type I Procollagen Gene Expression in Human Skin in vivo. Annals of dermatology, 21(1), 6-11.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2883372/
 • Rajeswari, R., , M. Umadevi, C. S. R., & , S. Selvavenkadesh, K. P. Sampath Kumar, D. B. (2012). Aloe vera: The Miracle Plant Its Medicinal and Traditional Uses in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry, 1(4), 118–124.
  http://www.phytojournal.com/vol1Issue4/Issue_nov_2012/17.1.pdf
 • Mukherjee PK. (2013). Phytochemical and therapeutic potential of cucumber. DOI:
  10.1016/j.fitote.2012.10.003
 • Nema NK, et al. (2011). Cucumis sativus fruit-potential antioxidant, anti-hyaluronidase, and anti-elastase agent. DOI:
  10.1007/s00403-010-1103-y

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.