Åtta läkande egenskaper hos vindruvskärnor

Åtta läkande egenskaper hos vindruvskärnor

Senaste uppdateringen: 13 januari, 2019

När man äter vindruvor så tenderar många personer att undvika eller kasta bort fröna, men detta är ett stort misstag. Du kanske blir överraskad av det faktum att vindruvskärnor har fantastiska hälsofördelar.

Dessa små skattkistor bär på ett flertal naturliga botemedel för din kropp, skönhet, ungdom och till och med viktförlust. Fortsätt läsa för att få reda på mer om egenskaperna hos vindruvskärnor.

Inom naturlig medicin så är vindruvskärnor en vital källa för att behandla många problem. Det är därför farmaceutiska industrier alltid har varit kritiska mot dem – eftersom de är naturliga och tillgängliga för alla så kan de inte patentera och dra ekonomisk fördel av dem. Det är därför vi kan försäkra dig om att få livsmedel har lika stora fördelar som vindruvskärnor.

Små naturliga bundsförvanter: Fördelarna hos vindruvskärnor

Antioxidanter

vindruvskärnor

Vindruvskärnor är rika i ämnen som kallas fenoler, såväl som tokoferol och proantocyanidiner, vilka är utmärkta antioxidanter för din kropp. De skyddar kroppen från fria radikaler och hjälper din vävnad och dina organ att skyddas från dessa ämnen. Den mest fantastiska delen är att dessa egenskaper, tack vare vitamin C, E och betakaroten, stannar kvar i kroppen i tre dagar för att effektivt bekämpa dessa skadliga element.

Skyddar dig från föroreningar

cigarett

Det kan verka konstigt, men man har bevisat att vindruvskärnor hjälper till att skydda kroppen från föroreningar och till och med effekterna av tobak. Om du är en passiv rökare så kommer de skydda dig mot detta såväl som effekter av stress.

Förbättrar cirkulationen och renar blodet

Rena blodet

Vindruvskärnor förbättrar din blodcirkulation, vilket förebygger blodproppar och balanserar spändhet. Flavonoider finns även i kärnorna, och dessa stärker dina blodkärl. De kommer även möjliggöra för di att rensa ditt blod från överflödig medicinering och andra skadliga ämnen. Vindruvskärnor är väldigt hälsosamma för personer som lider av hjärtproblem.

Antibakteriella och antiinflammatoriska

Motverka artrit

Deras egenskaper för att läka inflammation eller infektion är utbrett bevisade. De hjälper dig om du lider av artrit, dermatit, hudproblem, sinuit, kolit, gastrit, urinrörsinfektion och rensar till och med dina tarmar.

Hårhälsa: förebygger håravfall

håravfall kan motverkas

Vindruvskärnor hjälper till att ta hand om ditt hår på många viktiga sätt. De stärker det och förhindrar att du tappar det. De förbättrar cirkulationen och stärker blodkärlen, vilket också hjälper till att förebygga hårtappning.

Anticarcinogena

Förebygg bröstcancer

Tack vare dess stora antioxiderande egenskaper så är vindruvskärnor ett naturligt hjälpmedel som kan förebygga olika typer av cancer, såsom hud-, prostata- och bröstcancer.

Förbättrar din syn

torra ögon

De är välkända för sina egenskaper när det kommer till ögonvård. Tack vare deras höga halter av vitamin E så hjälper vindruvskärnor till att förbättra din syns skärpa, vilket i sin tur lindrar ögontrötthet efter användning av datorer, TV eller när du läser under längre perioder. De kommer även hjälpa till med synsjukdomar som relaterar till diabetes eller som orsakas av diabetes.

Hårvård

Ta hand om håret

Att äta vindruvskärnor hjälper till att hålla din hud yngre och friskare. De innehåller kollagen och resveratrol, vilka är vitala för att bekämpa åldrande och för att släta ut dina rynkor. Det är därför man har gjort många krämer med dem som minskar rynkor och akne samtidigt som de förbättrar elasticiteten. De stimulerar produktionen av kollagen, ger din hud mer elasticitet, återfuktar och stärker håret, samt bekämpar akne.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.