Återupptäck gamla baddräktstrender inför sommaren

Här ska vi visa dig några gamla baddräktstrender som ofta kommer tillbaka på modet. Missa inte dem!
Återupptäck gamla baddräktstrender inför sommaren

Senaste uppdateringen: 26 februari, 2020

Kommer du ihåg gamla baddräktstrender som kommit och gått? Tanken med mode är inte att följa det till punkt och pricka, utan att försöka hitta det man tycker passar en bäst.

Därför återvänder nya modetrender ofta tillbaka till tidigare epoker. Baddräktstrenden från 90-talet har till exempel varit populär även under det nya millenniet. Kommer du ihåg den berömda tv-serien Baywatch?

Då vet du vilket mode vi pratar om.

Baywatch var en serie som påverkade en hel generation och som hettade upp stränderna. Alla kopierade baddräkterna som skådespelarna hade på sig. Alla ville känna sig lika attraktiva och sexiga som skådespelarna.

Inför den annalkande sommaren är det säkert många som åter vill ta del av denna elegans. Den fyrkantiga urringningen till exempel. Det finns även andra aspekter från 90-talet som är omtyckta av många, och i den här artikeln ska vi titta lite mer på detta.

Gamla baddräktstrender för med sig något som stannar kvar

Typer av urringning

Detta är en endels-baddräkt som har den så kallade “oändliga” urringningen, som har en öppning i ryggen som går nästan ut mot sidorna och som vanligtvis slutar precis ovanför där midjan börjar. Denna typ av urringning är ca 74 cm lång och har stora utrymmen för armarna, runt 25 cm, som hjälper till att framhäva de naturliga kurvorna. Ryggen är helt naken.

Du kanske också är intresserad av: Lär dig att simma i havet på bästa sätt

Kvinna med svart baddräkt.

Endels-baddräkter har en stil som ser väldigt retro ut runt benen. Det påminner mycket om Baywatch.

Det finns också alternativa versioner med djupa urringningar. Kändisar som Selena Gomez och Kylie Jenner har ofta synts i dessa stilar.

Eller så kanske man föredrar en stil som täcker mer med en fyrkantig urringning som endast visar ryggen. Den fyrkantiga urringningen framhäver hela den kvinnliga figuren och gör så att magen ser platt ut. Och vem vill väl inte detta?

Det finns såklart stilar för alla smaker. Det finns modeller med tunna remmar, med remmar som korsar varandra och även mer veckade varianter. Den Baywatch-inspirerade endels-baddräkten passar alla strandprinsessor. Vissa varianter är mer vågade av andra, men de är allihopa stilfulla på sitt sätt.

Färger:

  • De populäraste färgerna är beige och rosa i olika färgskalor.
  • Din figur ser generellt bättre ut i baddräkter som bara har en färg.
  • Vitt är ett absolut måste när det gäller baddräkter för poolen och stranden.
  • En annan spännande färg är bubbelgumsrosa, den är speciellt för tjejer som har en mer lekfull och extrovert personlighet.
  • Svart kommer alltid vara det bästa valet när man inte vill ta några risker. Detta är en färg som inte kommer på modet i alla baddräktstrender, men som du självklart väljer om du känner dig bekväm i det.

Mönster och tryck från gamla baddräktstrender:

Det finns förstås baddräkter som inte bara har en färg. Det finns också modeller med olika tryck och mönster.

Sjömansstilen är en annan helt klar populär stil som man kan se i gamla baddräktstrender, och små polka-prickar är en annan kär återvändare. En baddräkt med krås är också ett vågat alternativ eftersom detta är en väldigt flirtig modell samtidigt som det är en tidlös stil som får dig att se fantastisk ut.

Kvinna med solglasögon.

Tryck med djungelflora återvänder också ofta från gamla baddräktstrender. De populäraste är varianter som kommer i matt rosa, beige eller vitt eftersom dessa färger ger plagget en extra mjukhet till djungeldesignen.

Personliga baddräktsstilar är också ett återvändande mode från gamla baddräktstrender, antingen med det egna personnamnet eller med speciella fraser. Denna typ av design hjälper dig framhäva din personlighet.

Så vad bör man ha till baddräkten?

Det är väldigt enkelt: solglasögon såklart. Det är perfekt eftersom solglasögonen också kan gå i samma stil som plagget. Det bästa är att inte använda för mycket accessoarer och istället hålla sig till endast baddräkt och solglasögon.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.