8 saker som gör en kvinna attraktiv

Har du någonsin undrat över vad män verkligen är attraherade av? Tro det eller ej, men det handlar om mycket mer än ditt utseende. Lär dig de åtta drag som män tycker gör en kvinna attraktiv.
8 saker som gör en kvinna attraktiv

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Du har förmodligen läst massor av artiklar som handlar om vad män tycker gör en attraktiv kvinna. Idag har alltför många av oss den felaktiga uppfattningen att man för att bli framgångsrik i sitt dejtande måste ha en sexig frisyr och perfekt kropp.

Självklart är dessa saker lockande för många människor, men du måste komma ihåg att utseendet inte är allt. Det må vara möjligt att generalisera mäns preferenser, men vi vill ge dig 8 icke-fysiska aspekter som många män finner attraktivt hos en kvinna.

1. Vänlighet

Även om det kan låta som en kliché är vänlighet en dygd som är alldeles för sällsynt idag. Det handlar inte bara om att vara en trevlig person mot de som är viktigast för dig, utan om att vara vänlig även till de som du kanske inte känner och som behöver en hjälpande hand.

Män vill ha en kvinna vid sin sida som kan lysa upp ett rum med sitt leende. Enligt olika studier är män mer attraherade till kvinnor som är sympatiska och leende. Ett naturligt leende förmedlar ett budskap av optimism och stabilitet – två egenskaper som många söker i en partner.

2. En positiv attityd och ett sinne för humor

Leenden gör dig attraktiv

En annan viktig aspekt i ett förhållande, oavsett om det är romantiskt eller inte, är förmågan att dela glädjefyllda stunder tillsammans, med skratt och glädje. Att ta hand om din känslomässiga stabilitet och ditt humör ska alltid vara en prioritet. Det är det bästa sättet att konfrontera livets utmaningar.

Det handlar inte om att agera komiker var och varannan sekund, utan om att lära sig att leva livet dag in och dag ut samtidigt som man accepterar vad livet kastar mot en med en bra attityd. Det gör dig mycket mer attraktiv i andras ögon och förbättrar din självkänsla på samma gång.

3. Passion

Det kanske låter lite krävande, men många män söker en partner som kommer vara en konstant inspiration för dem. Det finns inget mer spännande för dem än en kvinna som har passion för det hon gör, som följer sina drömmar och som uppfyller sina mål.

Det har inget att göra med vilket yrke du väljer att ägna dig åt. När du är en passionerad kvinna lyser dina ögon upp när du pratar om vad du vill uppnå i livet. Många män attraheras till denna egenskap eftersom de vet att de aldrig kommer ha tråkigt vid din sida.

4. Att komma överens med vänner

Även om det kan verka konstigt så är det en av de mest njutbara icke-fysiska aspekterna av attraktion. Det är alltid roligt att kunna vara med en kvinna som kommer överens med ens vänner och bara är “en av dem” när tillfället kräver det.

Det betyder inte att du måste ägna varje vaket ögonblick tillsammans. Kom ihåg att varje person måste ha sitt eget personliga utrymme i alla förhållanden.

5. Självsäkerhet gör dig attraktiv

Fri kvinna

Det här är ytterligare en av de mest attraktiva, icke-fysiska aspekterna för en man. Det är trots allt alltid bättre att vara nära någon som är villig att vara sig själv. Det handlar inte bara om att se dig själv som en kraftfull kvinna framför din partner, utan snarare om att vara dig själv, försvara dina åsikter och inte bara hålla med om andras tycke och tänk.

6. Bekväm med sin sexualitet

Det handlar inte om vad du kan göra mellan lakanen. Att vara bekväm med din kropp och din sexualitet visar att du är medveten om att din sexuella energi är allt du behöver. Det är mycket roligare att vara med någon som är medveten om att kärlek måste njutas av, inte skämmas för.

7. Förmågan att ta beslut

Slingriga vägar

När en kvinna inte vet vad hon vill göra och lämnar allt i sin partners händer kan det bli ganska tråkigt. De flesta vill diskutera saker såsom var man ska äta eller vilken film man ska se. När du kan uttrycka dig själv i en diskussion och du är stark och beslutsam är det ett av de mest attraktiva, icke-fysiska attributen.

Det visar honom att han inte alltid måste ta hand om saker och att ni kan göra dem tillsammans, sida vid sida.

8. Ha din egen stil

Män är mer “visuella” än kvinnor. Detta tack vare den evolutionära programmeringen. Vissa kvinnor följer en specifik modetrend och inser inte att det kan bli tråkigt i betraktarens ögon. Många män tycker att en attraktiv kvinna är en som är unik och har sin egen stil – som inte låter sig svepas iväg av modetrender.

Icke-fysiska attribut som attraherar både män och kvinnor

Även om vi i den här artikeln har fokuserat på vad män tycker gör en kvinna attraktiv är sanningen att kvinnor också väljer andra kvinnor som vänner som delar dessa icke-fysiska attribut.

Vilka tror du att du besitter?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.