Ät ananas för att tappa vikt och avlägsna gifter

december 11, 2015

Ananas hör ursprungligen hemma i Sydamerika. När du vill rensa kroppen på gifter och minska i vikt på naturlig väg är det just ananasen som är den bästa frukten. Utöver dessa nyttiga egenskaper är ju ananas dessutom en ovanligt läcker frukt, speciellt när den äts färsk. Vi kommer nu att berätta mer om de fantastiska egenskaper som denna välsmakande frukt erbjuder våra kroppar.

Rensa kroppen på gifter med hjälp av ananas

Tack vare dess vätskedrivande funktioner hjälper ananasen våra kroppar att eliminera överflödiga kroppsvätskor. På så sätt avlägsnas flera restgifter som ansamlats i kroppen.

En av de orsaker som ofta kopplas ihop med att ansamla kroppsvätskor är en ohälsosam livsstil. Det kan till exempel vara för att du sitter för länge eller äter mycket salt. Även cirkulationsproblem associeras med detta. Vad orsaken än må vara bör du konsultera med en läkare.

Tänk på att ananas, precis som annan vätskedrivande föda, bör ätas som den är och alltid med måtta. Annars kan du drabbas av uttorkning på grund av vätskeförlusten.

Gå ner i vikt med hjälp av ananas

Ananasens sistnämnda egenskap är naturligtvis relaterat till viktminskning. När du blir av med överflödig kroppsvätska försvinner även svullnader relaterade till kroppsdelar där vätskeansamlingar är vanliga, som ansiktet och magen. Tack vare dess låga kalorihalt och dess höga vätskeinnehåll kan du dessutom äta ananas utan någon väsentlig ökning i ditt kaloriintag.

På samma sätt hjälper ananasens fiber (som är tydligt märkbara när du äter den) till att reglera matsmältningen. Denna fantastiska frukt innehåller dessutom ett ämne som heter bromelin, vilket är ett otroligt nyttigt enzym vid nerbrytning av svårsmälta proteiner. På grund av detta hjälper bromelin till att motverka obehag som associeras med svårsmält mat: trög eller svullen mage, gasbesvär, m.m.

För att du till fullo ska kunna nyttja ananasens alla fördelar är det bäst att äta den färskt skivad. Det garanterar att du får i dig alla dess näringsämnen, inklusive dess fiber.

Vi hoppas att du lägger dessa viktiga fördelar på minnet och kommer ihåg dem när du går till affären eller fruktmarknaden: se till att du lägger en ananas i korgen!

 

MER FÖR DIG