Antioxidantisk tonic mot rynkor, brännmärken och sår

Utöver att ha antioxidantiska egenskaper kan denna tonic reparera ansiktet och motverka rynkor samt annat som negativt kan påverka huden.

För att återställa döda hudceller och regenerera vävnad har kosmetikindustrin skapat tusentals skönhetsprodukter som ger näring åt och skyddar huden. Men för de som hellre vill använda sig av naturliga ingredienser finns det ekologiska alternativ du enkelt kan tillreda hemma.

I denna artikel kommer vi dela med oss av en huskur med antioxidantiska egenskaper som hjälper dig att motverka för tidigt åldrande genom att minska uppkomsten av rynkor, brännmärken och sår.

Antioxidantisk tonic med äppelcidervinäger och grönt te

Det är väldigt populärt att använda en tonic för att ta hand om huden, då de är uppfriskande och reglerar pH-värdet för att ge dig mjukare och vackrare hud.

I det här fallet kan du tillreda din tonic i hemmet med naturliga ingredienser som äppelcidervinäger och grönt te. De har antioxidantiska egenskaper som motverkar oxidativa skador och bibehåller hudcellernas hälsa. Receptet har även sammandragande egenskaper och reparerar hyn samt motverkar fria radikaler.

Om du använder den dagligen kan du dra nytta av följande fördelar för din hy:

Läs även: Fantastiska användningar för äppelcidervinäger

Antiinflammatoriska egenskaper

rynkor, brännmärken från solen och sår

Perfekt för de vars hud lätt blir inflammerad eller för de som lätt får märken. De antioxidantiska och antiinflammatoriska agenterna håller dessa situationer under kontroll.

Alfasyran minskar exempelvis inflammationen i huden och förbättrar samtidigt blodcirkulationen. Som ett resultat kommer du efter en tid kunna se mindre märken på ansiktet och löpa mindre risk att drabbas av rynkor, brännmärken från solen och sår.

Stärker och tonar huden

Genom årens lopp åldras huden och förlorar sin elasticitet p.g.a. minskad produktion av kollagen och elastin. Denna tonic har dock egenskaper som stärker huden så att den ser några år yngre ut.

Motverkar ärr

rynkor, brännmärken från solen och sår

Många vill få bort sina ärr av olika anledningar. Antioxidanterna i denna tonic stimulerar blodflödet och hjälper till att läka skadad vävnad och minska ärrens synlighet.

Brännmärken från solen

Solens UV-strålar är den främsta orsaken till skador på huden, som ofta uppkommer i form av märken, rynkor och andra hudförändringar. Denna tonic är rik på näringsämnen och agenter som behandlar brännmärken och hjälper till att återställa din hud.

Läs gärna denna artikel: Avgifta tarmarna med dessa juicer

Receptet för denna antioxidantiska tonic

rynkor, brännmärken från solen och sår

Det är enkelt att tillreda denna naturliga, antioxidantiska tonic och du behöver inte lägga ut mycket pengar.

Ingredienser

Tillredning

  • Koka upp en kopp med vatten, tillsätt två påsar grönt te och låt det svalna i minst en halvtimme
  • Lägg därefter i tre matskedar äppelcidervinäger och tre droppar av oljan
  • Häll allt i en glasburk och förvara på en sval plats

Applicering

  • Se till att först tvätta ansiktet ordentligt för att ta bort alla sminkrester
  • Bre sedan ut blandningen med en bomullstuss och låt det absorberas av huden
  • Du behöver inte skölja
  • Upprepa denna process varje natt innan du går och lägger dig
  • Det finns ingen tidsbegränsning för hur ofta du kan använda det

Tänk på att eftersom det är en naturlig produkt kan det ta lite längre tid att se resultat jämfört med kommersiella produkter. Det viktiga är att du är konsekvent och fortsätter använda det för att dra nytta av alla fördelar.

Kategorier: Skönhet Tags:
MER FÖR DIG