9 Bra Exempel på Antidepressiv Mat

Antidepressiv mat

Depression är en allvarlig och tyvärr vanligt förekommande sjukdom som kan få en person att uppleva sorg, förtvivlan, lågt självförtroende och en brist på intresse för det sociala livet. Denna sjukdom är främst en produkt av genetiska faktorer, men orsakerna kan också vara sociala och emotionella hos individen.

Det har gjorts många studier angående depression i försök att hitta behandlingar. Bland de studier som har gjorts har det visat sig att det finns viss typ av antidepressiv mat som hjälper till att motverka depression och ångest och som ger väldigt bra resultat. Härunder kommer vi att berätta för dig om antidepressiv mat som du kan äta ifall du känner dig nere.

Melass

Denna mat formas av sackaros som inte har kristalliserats. Den är rik på uridin, en av enheterna i DNA och kan boosta den energiformande processen hos cellerna för att motverka depression. Vi rekommenderar dock att man äter melass med måtta eftersom det är socker.

Blå Fisk

mjölk

Det har blivit populärt att konsumera soja tack vare de studier som har visat att det är en matvara som är rik på egenskaper som är fördelaktiga för din hälsa. Detta vegetabiliska protein kommer från många produkter som låter konsumenten dra nytta av dess fördelar och njuta av den utan problem. Dessa produkter tenderar att vara rika på aminosyror, som har en låg nivå av mättat fett och inte innehåller kolesterol.

Soja innehåller omega-3 fettsyror som, förutom att ha fördelar för ditt hjärta, även är bra för att motverka depression.

Valnötter

öljäst

Denna mat är rik på vitaminerna B1, B2 och B3. Den innehåller även 16 aminosyror som är väldigt fördelaktiga för att stärka ditt nervsystem.

Havre

Detta är en antidepressiv mat som innehåller brysselkål

En studie från ‘American Association for Cancer Research’ har visat att detta är en antidepressiv mat som är rik på vitamin C och folsyra,  som båda hjälper till att motverka stress, olika hjärtsjukdomar och olika typer av cancer.

Kakao som Antidepressiv mat

Detta är en antidepressiv mat som är välkänd för sina egenskaper när det gäller att motverka depression. Precis som valnötter och melass innehåller denna mat selen, vilket hjälper till att kontrollera humöret, stärka din hjärna och motverka åldrande. Du bör inte missbruka detta, men det har visat sig att det är väldigt fördelaktigt för din emotionella och fysiska hälsa att äta ren choklad.