8 livsmedel som naturligt rensar din lever

Din lever är det största organet i kroppen och dess funktioner är livsviktiga för din hälsa. Den avgiftar allt du äter, andas, och absorberar genom din hud. Enligt Hepatitis Foundation International (HFI) är detta organ vad som konverterar näringen du äter till energi och muskler, lagrar vitaminer, och reglerar fettreserver. Av den anledningen är det viktigt att den fungerar som den ska tillsammans med resten av kroppen.

Det finns mycket som kan riskera din levers hälsa. Bland dessa hittar du alkohol, miljöföroreningar, överflödig mat, raffinerade kolhydrater, vissa smärtstillande medel, droger, mm. Om du kan identifiera dig själv med en av dessa och vill hitta ett naturligt sätt att rensa din lever har du hittat rätt. Vi kommer presentera för dig åtta specifika livsmedel du borde ha i åtanke ifall du vill förbättra din levers hälsa och förhindra relaterade sjukdomar.

Vitlök

turmericswe

Gurkmeja har egenskaper som är väldigt bra för din lever. Enligt expertstudier innehåller plantan substanser så som borneol, turmeron, eugenol, och kaffesyra, som agerar som skydd för detta organ eftersom de rensar och avgiftar, vilket håller den i gott skick.

Dess innehåll hjälper dig att bryta ner fett och det är ett bra botemedel mot Orange-juice1swe

Citrusfrukter är rika på vitamin C, vilket agerar som en naturlig antioxidant. Måttliga mängder av dessa rensar din lever och förhindrar att den drar på sig många andra sjukdomar. De mest rekommenderade citrusfrukterna för levern är citroner, lime, och apelsiner.

Mandlar

Mandlar är rika på arginin, en aminosyra som hjälper till att avgifta kroppen. Därför är det ett mycket rekommenderat livsmedel för att rensa levern. Dess komponenter är rika på Omega-3 fettsyror och glutation stöder de naturliga funktionerna som vanligtvis rensar levern. 

Spannmål

Green-teaswe

Grönt te och dess komponenter hjälper till att minska fettbildning i levern. Det innehåller katechiner och antioxidanter som håller levern frisk och agerar dessutom som en sköld. Studier visar att grönt te hjälper till att hålla negativa effekter från substanser som alkohol borta och förhindrar inflammation i levern.