7 tips för att forma din figur naturligt

För att forma din figur är det viktigt att kombinera en balanserad kost med fysisk träning. Det är det bästa sättet att få en tonad och frisk kropp, samt att förbättra både hållning och självkänsla.
7 tips för att forma din figur naturligt

Senaste uppdateringen: 05 mars, 2019

En välsvarvad kropp är smal men har kurvor. Den är stark och frisk, med en snygg, avrundad och tonad form. För att uppnå detta måste vi agera både från utsidan och insidan. I denna artikel kommer du upptäcka de sju effektivaste tipsen för att forma din figur naturligt och förbättra din kropp.

Att forma din figur är inte samma sak som att tappa vikt

Kvinna i bikini

Många av oss har en felaktig övertygelse om att en bra kropp kräver att man tappar vikt. Men det finns en växande tendens mot att forma figuren på ett hälsosammare sätt för att få en kurvig figur som utstrålar hälsa och energi.

Kvinnor försöker nu uppnå feminina kroppar som inte lutar åt överdriven smalhet eller övervikt. Detta kommer från en balanserad kost och konsekvent fysisk träning.

Den perfekta figuren

Den perfekta figuren skiljer sig från person till person eftersom allt beror på din sammansättning. Det handlar egentligen om att uppnå den bästa versionen av dig själv. Med hjälp av dessa tips kommer du kunna uppnå en fin, avrundad och tonad kropp genom att omvandla fett till muskler så att du känner dig stark och lätt.

1. Lär dig att äta rätt

Sallad

Att lära sig att äta rätt är inte att minska mängden kalorier eller att undvika fett. Istället bör du följa intelligenta råd som kommer ha en positiv effekt på din figur:

  • Bibehåll ett hälsosamt förhållningssätt till mat, utan skuld eller ånger. Försök att äta nyttigt och njuta av det.
  • Överät inte tills du är proppmätt – stanna vid 80%. Detta kommer hjälpa dig att få smalare midja.
  • Tugga maten väl.
  • Drick gott om vatten utanför måltiderna.
  • Välj naturliga livsmedel istället för bearbetade livsmedel.
  • Din kost bör inkludera hälsosamma fetter såsom dem i avokado, torkad frukt, frön, fet fisk, ägg, olivolja och kokosolja.

2. Förbättra ditt inre tillstånd

Ditt emotionella och psykologiska tillstånd kommer även reflekteras i ditt fysiska tillstånd. Av denna anledning bör du reglera ditt nervsystem, speciellt om du lider av problem såsom ångest, irritabilitet, stress och sömnlöshet.

Du kan vända dig till medicinska växter, prova på avslappningstekniker såsom yoga eller utöva intensiv träning, vilket också genererar avslappning efteråt. Du kan även prova på aromaterapi och liknande behandlingar.

3. Ta hand om din hormonbalans

Hormoner kan påverka din figur när de inte är i balans, och kan få fett att ansamlas på områden såsom lår, midja och bröst. Om du lider av hormonstörningar, såsom smärtsam eller oregelbunden menstruation eller cystor, är det möjligt att du kan vända dig till en naturlig behandling. Detta kommer även hjälpa dig att forma din figur.

Några av de mest rekommenderade kurerna är:

4. Bekämpa vätskeretention

Vätskeretention kan påverka din kroppsform genom ansamling av vätska i områden såsom ben, mage och ansikte.

För att bekämpa vätskeretention kan du följa dessa råd:

  • Minska din konsumtion av salt och undvik alltid bordssalt. Det är bättre att använda havssalt eller himalayasalt.
  • Drick vatten eller hemgjord fruktjuice samt grönsaksjuice under dagen.
  • Drick teer med åkerfräken, kardborre och maskros.

5. Tona och stärk kroppen

Träning

Fysisk träning är vitalt för att byta ut fett mot muskler och ge form till delarna av kroppen som du vill avrunda. Genom träning kan du få bredare höfter och snyggare rumpa, såväl som tona kroppen rent generellt. Den lämpligaste träningsformen är högintensiv intervallträning, såsom crossfit.

6. Du får inte glömma hållningen

Dålig hållning kan påverka formen hos din ryggrad och därmed kroppen som helhet. Om du har problem med hållningen kan du använda dig av behandlingar för att korrigera detta, såsom pilates, anti-gymnastik eller shiatsu. Du bör även uppmärksamma hur du sitter, går, sover och står.

Vi rekommenderar att läsa: 6 vanor som orsakar nacksmärta

7. Stretcha varje dag

Att stretcha hjälper dig att förbättra din hållning såväl som att öka effekterna från träning, vilket gör det lättare att forma din figur. Om du är flexibel kommer du även få mer energi och vitalitet.

Du bör alltid prioritera stretchning av ryggen och alla delar av kroppen där du upplever obehag eller smärta.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.