Smoothies och infusioner för vårt nervsystem

11 maj, 2019
Här är några av de frukter, grönsaker och örter som är mycket rekommenderade för hälsan hos vårt nervsystem, och hur du enkelt kan göra smoothies av dem.

Många smoothies och vissa infusioner kan hjälpa dig att bättre kontrollera ditt nervsystem eller dina ångestnivåer. Lyckligtvis finns det många behandlingar mot detta tillstånd som hindrar det från att avancera och hjälper dig till ett bättre liv. Det är dock viktigt att veta att de bästa behandlingarna fungerar bäst när de verkar förebyggande.

En bra och balanserad kost till exempel kan hjälpa dig att sänka dina ångestnivåer liksom att byta ut dåliga vanor mot goda vanor, men framför allt är det viktigt att alltid ha en positiv inställning för att du ska kunna se bra ut och vara tillfredsställd med ditt liv. Det finns också olika frukter, örter och grönsaker som kan läka dig snabbt och enkelt så att du inte behöver ta till mediciner som vanligtvis kommer med kontraindikationer och biverkningar.

Här presenterar vi några av de frukter, grönsaker och örter som är mycket rekommenderade för hälsan hos vårt nervsystem. Du kan antingen blanda ihop de till smoothies, eller göra infusioner likt te.

Smoothies och infusioner

Mango

Vitamin B

Alla livsmedel som innehåller B-gruppen av vitaminer är bra att när det kommer till att läka ditt nervsystem. Du bör inkludera naturliga juicer med olika frukter som äpple, melon, apelsin och mango. På detta sätt kan du ge näring åt nervsystemet samt hjälpa till att lindra och även bota problemen.

Sallad och lök

Sallad

Den första har egenskaper som gör den till en av de mest avkopplande och lugnande grönsakerna; till exempel kan salladste vara utmärkt för att lugna ditt sinne. Försiktigt kokt lök har också en stor lugnande effekt på nervsystemet och matsmältningssystemet. Utöver detta rengör det hela tarmen från irriterande ämnen som direkt kan påverka ditt nervsystem.

Infusion av rosmarin

infusion av rosmarin

Vi börjar med en av de bästa – infusion av rosmarin. Du kan bereda den enligt följande: Koka en kopp vatten och lägg sedan till en tesked rosmarin. Låt det dra i 5 minuter och tillsätt sedan honung och citronsaft. Det är viktigt att drycken är så varm som möjligt när du dricker den.

Infusion av salvia

En annan effektiv infusion är den med salvia. Den kan du göra på följande sätt: Koka en kopp vatten och tillsätt två matskedar salvia. Täck sedan behållaren och låt det dra i ca 5 minuter. Sedan kan du sila den och tillsätta citronsaft och en tesked honung. Drick det så varmt som du klarar av.

Smoothie med päronsaft och havregryn

Päronsaft med havregryn är en fantastisk blandning för att bekämpa dina högre nivåer av ångest. Du kan göra den på det här sättet:

Passera päronet genom en juicepress. Därefter bereder du en infusion av pepparmynta. När denna infusion har svalnat blandar du den med päronsaften och havregryn. Därefter kokar du denna blandning under 5 minuter på låg värme, tillsätter honung och låter dra i 5 minuter innan du dricker den varm.

Smoothie med äpple och valnöt

Äpplen

Vi kan också kombinera äppeljuice med valnötter. För att bereda denna smoothie följer du nästan samma procedur som med päronet ovan. Passera äpplet genom en juicepress utan att ta bort skalet. Du blandar sedan juicen med ett glas mandelmjölk och valnötter. När du är klar dricker du denna läckra dryck direkt.

Kom ihåg…

Vi vill att du ska omsätta våra råd i praktiken och få så stora fördelar som möjligt för din hälsa. Glöm aldrig att det är mycket lättare att förebygga eventuella problem eller sjukdomar istället för att behöva arbeta i återställningsprocessen. Kom ihåg att om du lär dig att upprätthålla en balans i alla delar av ditt liv kan du leva ett fridfullare och lyckligare liv.

Farina, P., Scotté, F., Villa, C., Baussart, B., & Di Stefano, A. L. (2018). Central nervous system. In Side Effects of Medical Cancer Therapy: Prevention and Treatment: Second Edition. https://doi.org/10.1007/978-3-319-70253-7_7 MacKay, R. J. (2012). Anatomy and Physiology of the Nervous System. In Equine Surgery. https://doi.org/10.1016/B978-1-4377-0867-7.00049-1 Studer, L. (2013). The Nervous System. In Essentials of Stem Cell Biology: Third Edition. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-409503-8.00013-5