7 Naturliga Alternativ till Ibuprofen
Ibuprofen har, precis som all annan medicin, olika bieffekter. Problemet grundar sig i att vi med enkelhet kan köpa receptfria mediciner och utvärdera oss själva. Det händer ofta att människor inte tar rätt dos eller vid rätt tidpunkt. Ibuprofens huvudeffekter är: smärtstillande, anti-inflammatorisk och febernedsättande, vilket är anledningen till att den är så efterfrågad. Här visar vi några naturliga alternativ till Ibuprofen.
Det är inte för intet som din doktor är den som skriver ut den medicin som är lämpad för dig och din situation, samt ger råd angående hur du tar den på rätt sätt. Du kan alternativt uppsöka din läkare för att kontrollera att du inte har någon sjukdom. I lindriga fall kan du även välja naturmediciner som du kan köpa för att lindra smärta på ett mer traditionellt sätt. Vänligen kom ihåg att även naturmediciner kan ha bieffekter, vilket är anledningen till att det rekommenderas att man rådgör med läkare även innan dessa typer av behandlingar.
De huvudproblem som uppstår från ett dagligt missbruk av ibuprofen är: diarré, magont, magsår, huvudvärk och även hjärtproblem och hjärtattack.
Vad Finns det för Naturliga Alternativ till Ibuprofen?
Det finns olika växter och naturliga kurer som du kan använda dig av då din hälsa inte befinner sig i ett allvarligt tillstånd. Du bör såklart konsultera din läkare så snart som möjligt ifall du inte blir bättre.
Naturliga Anti-Inflammatoriska Medel
Gurkmeja
Den har anti-inflammatoriska egenskaper, håller dina leder friska och du hittar den både i puder- samt pillerform.
Bör ej användas av: barn under tre år, du som tar medicin mot blodproppar, innan operation eller om du har gallstenar. Rekomenderas ej under graviditet.
Arnikor
Den har anti-inflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. Generellt använd för smärtor, muskelsmärtor, skador samt ledgångsreumatism. Du kan göra ett avkok på en tesked med en torkad växt och en kopp vatten. Applicera på det drabbade området med en ren trasa.
Du bör endast använda detta utvärtes som alternativ till ibuprofen. Bör ej förtäras.
Cayennepeppar
Den har smärtstillande och anti-inflammatoriska effekter. Dra nytta av dess fördelar genom att inkludera den i dina favoritrecept. Glöm inte att detta kommer att ge maten en stark och kryddig smak. Du kommer att behöva en fjärdedels tesked cayennepeppar i ett glas varmt vatten. Drick det sakta under dagen.
Du hittar den även i salvor, krämer eller oljor på ditt naturapotek. Var försiktig så att du inte inhalerar den så att du får ner den i lungorna. Du bör tvätta dina händer noggrant efter att ha rört vid den eller använda handskar för säkerhets skull.
Vitpil
På grund av vitpilens smärtstillande effekter används den för menssmärtor, muskelsmärtor, huvudvärk och även för artrit och för att sänka feber.
Lakrits
Du kan hitta lakrits i affären, på apoteket eller på ditt närmsta naturapotek i pillerform, som kräm etc. Patienter med typ 2 diabetes, högt blodtryck, låg nivå av kalium i blodet, hepatit samt de som är gravida bör inte använda detta.
Undvik att blanda med andra mediciner. Upplys din läkare om att du äter lakrits.
Ingefära
Ingefära har smärtstillande och anti-inflammatoriska egenskaper. Du kan använda den för utvärdes bruk mot artrit, karpaltunnelsyndrom, skador, stukningar etc.
Mat med Anti-Inflammatoriska Egenskaper
- Fisk (forell, lax, sardiner)
- Vegetabiliska oljor som oliver eller lin
- Nötter och gröna löv, linfrö, mandlar, hasselnötter.
Inkludera dessa livsmedel i din kost ifall du lider av någon inflammatorisk sjukdom.
Då du har insett de kontraproduktiva effekter som medicin som ibuprofen orsakar, vill du kanske välja naturliga alternativ till istället. Glöm inte att du bör konsultera din läkare för rätt dos och behandlingstid. Bara för att de är naturliga innebär det inte att du kan missbruka dem eller att du kan använda dem till allt. Rådgör med en kvalificerad läkare och använd dem på rätt sätt så bör du inte stöta på några problem.
En Påminnelse…
Om du genomgår medicinsk behandling, är det inte rekommenderbart att du avbryter din medicinering för att istället följa dessa naturliga alternativ till ibuprofen. Dessa metoder rekommenderas endast för dem som vill undvika att konsumera mediciner, då de har mindre smärtor som inte är tecken på någon allvarlig sjukdom.
Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.
- Mohiuddin, E., Asif, M., & Sciences, A. (2010). CURCUMA AND CURCUMIN : A REVIEW ARTICLE. Curcuma and Curcumin. https://doi.org/10.1016/j.apjtm.2016.10.010
- Shiffman, M. A. (2012). Arnica montana. In Aesthetic Medicine: Art and Techniques. https://doi.org/10.1007/978-3-642-20113-4_28
- Pegard, A., Brizzard, G., Fazari, A., Soucaze, O., Abad, P., & Djian-Caporalino, C. (2005). Capsicum annuum. Phytopathology. https://doi.org/10.1094/PHYTO-95-0158
- Untergattung, S. (2006). Salix alba. Enzyklopädie Der Holzgewächse. https://doi.org/citeulike-article-id:13745525
- Glycyrrhiza glabra. (2005). Alternative Medicine Review. https://doi.org/10.1021/jf0703553
- Vasala, P. A. (2012). Ginger. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.319
- Hewlings S, Kalman D. Curcumin: A Review of Its’ Effects on Human Health. Foods. 2017;
- T. I, J.C. M-M, P. B, V. R, B. P. Effectiveness and Safety of Arnica Montana in Post-Surgical Setting, Pain and Inflammation. Am J Ther. 2016;
- Kim CS, Kawada T, Kim BS, Han IS, Choe SY, Kurata T, et al. Capsaicin exhibits anti-inflammatory property by inhibiting IkB-a degradation in LPS-stimulated peritoneal macrophages. Cell Signal. 2003;
- Shara M, Stohs SJ. Efficacy and Safety of White Willow Bark (Salix alba) Extracts. Phytotherapy Research. 2015.
- Dastagir G, Rizvi MA. Glycyrrhiza glabra L. (Liquorice). Pakistan Journal of Pharmaceutical Sciences. 2016.
- Mashhadi NS, Ghiasvand R, Askari G, Hariri M, Darvishi L, Mofid MR. Anti-oxidative and anti-inflammatory effects of ginger in health and physical activity: Review of current evidence. International Journal of Preventive Medicine. 2013.