6 vanor som gör dig till en lycklig, framgångsrik kvinna

februari 18, 2019
Blanda ihärdighet, konsekvens och vision så får du framgång. Det är vad som kommer göra dig lycklig i ditt dagliga liv.

Det krävs inte lika mycket som du tror för att vara en lycklig, framgångsrik kvinna. Det handlar bara om investering i några dagliga psykologiska utövanden som hjälper dig att växa som person. Vi bör klargöra från början att framgång inte hittas i prestige, att vara berömd eller att ha ett stort socialt nätverk där du visar dig för att bli beundrad och berömd.

Det är enklare än så och mer realistiskt. Äkta framgång hittas i personlig tillfredsställelse och att hitta en balans mellan drömmar och prestationer.

Vi talar om att ta tag i den lycka som gör att du känner dig stark, fri och kapabel att tackla framtiden utan rädsla.

Här föreslår vi sex strategier du kan använda för att bli en framgångsrik kvinna på ditt eget sätt.

1. Investera i din personliga utveckling varje dag

Vad menar vi med personlig utveckling? Du har säkert hört termen tidigare eller läst om den i böcker och tidningar. Men det är viktigt att komma ihåg något: varje person bör vara tydlig med vilka psykologiska dimensioner som är dennes svagheter.

Personlig utveckling är personlig, och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Kanske är din akilleshäl din oförmåga att ta modiga beslut utan att oroa dig över vad andra tycker; kanske är du för nedlåtande, självbelåten eller osäker.

Dyk först ned i dina svagheter för att veta vilka områden du ska börja stärka.

Läs även: 5 steg för att glömma och förlåta

2. Var realistisk med målen du vill uppnå

Kvinna vid skottkärra

Ingen kan bestiga ett berg genom att hoppa fram. Klättringen består av att placera händer och fötter på fasta, stabila ytor och att vara väldigt tydlig med vilken topp du vill bestiga. När det kommer till målet att uppnå lycka och bli en framgångsrik kvinna, gäller samma sak: du måste vara smart och väldigt realistisk.

Ställ dig själv följande frågor:

  • Är målen du sätter upp uppnåeliga?
  • Vilka egenskaper har du som kommer hjälpa dig att nå dem?
  • Är dina mål kort- eller långsiktiga?
  • Vilka resurser, strategier eller förmågor behöver du för att nå dem?
  • Finns det något du gjort tidigare som relaterar till dessa mål och som hjälper dig att ta reda på hur du ska komma dit?
  • Är du verkligen motiverad?

3. Din egen dagliga handlingsplan för att bli en framgångsrik kvinna

Handlingsplanen som kommer göra dig till en framgångsrik kvinna måste skapas av dig. Den måste vara din, med dina egna planer, detaljerade mål och dina egna hopp.

  • Vägen du har stakat ut består av kort- och långsiktiga mål.
  • Varje dag måste du investera tid, energi och känslor i handlingsplanen.
  • Du har inga ursäkter för att försumma den. Du måste vara medveten om att allt du påbörjar bör slutföras.

Lär dig mer: 6 tankar som hjälper dig att gå från rädd till motiverad på några minuter

4. Slå dövörat till dumma, skadliga och värdelösa åsikter

Din lycka är din. Din framgångsplan är personlig – en dröm med ditt namn på sig som ingen bör förlöjliga eller trycka ned. Var öppen för idéer, visa råd, god energi och nya perspektiv som kan vara användbara.

Men slå dövörat till alla som säger ”du kan inte göra det”, ”du förtjänar det inte” eller ”det tåget har gått”.

5. Var ihärdig och gör motstånd: för att bli lycklig måste du ut ur komfortzonen

Kvinna välkomnar solen

Svåra tider kommer komma. Det kommer komma dagar när du tvivlar och stunder när du frågar dig själv vad du gett dig in på. Dessa tankar är tester du måste klara eftersom ditt sinne gör stort motstånd mot förändringar och alltid kommer viska: ”Stanna där du är, kom tillbaka till komfortzonen”.

Men kom ihåg detta: inget nytt växer i din komfortzonDu måste göra motstånd för att uppnå framgång och ta tag i din lycka.

6. Var tacksam för varje prestation och varje steg mot framgång

Att vara tacksam för varje steg du tar är inte narcissistiskt, utan att erkänna varje prestation, varje ansträngning och resultaten som kommer ur dem. Att kunna erkänna prestationer är precis lika viktigt som att veta när du är på väg i fel riktning.

Det är så du kommer nå framgång: genom att vara ödmjuk, realistisk, objektiv och självmedveten. Se dig själv som modig och värdig att kämpa för dina drömmar.

Kvinna med flätor

Tacka varje stund av lycka och varje vinst utan att släppa målet med blicken. Att vara lycklig är en process som kräver konstant investering, för om du ger upp förlorar du allt. Framgång är inget annat än en kombination av ihärdighet, konsekvens och en varaktig vision.

Huvudbild från wikiHow.com.