Ta dig ur din komfortzon: det blir ditt bästa beslut någonsin!

I din komfortzon är allt bekant och tryggt, men så länge du är där kommer du aldrig kunna gå vidare i livet och uppnå något mer.
Ta dig ur din komfortzon: det blir ditt bästa beslut någonsin!

Senaste uppdateringen: 28 februari, 2019

Alla har vi påbörjat projekt men sedan insett att de kanske inte var värt det. Vi inser att vi faktiskt inte var särskilt seriösa eller att det var en absurd idé. Ibland påbörjar vi projekt som är så löjliga att det inte finns något annat val än att fortsätta för att se vart det leder. Det är då vi tar steget ut ur vår komfortzon.

Sådant kan faktiskt vara positivt. Vi är som människor kapabla att vara öppna för nya upplevelser och lära oss av dem, och det är fantastiskt. Så när var senaste gången du gjorde saker du aldrig trodde du skulle göra och bara njöt av livet?

I dagens artikel vill vi att du tänker på det.

Det som börjar spontant och absurt

Ta till exempel att gå in i ett förhållande med någon som verkar vara vår raka motsats. Någon som gillar andra saker, har en annan personlighet, men som liknar oss när det kommer till känslor, tillgivenhet och passion.

Vi kan finna lycka där vi minst väntar oss det, med de människor vi minst förväntar oss och i de märkligaste stunderna. Alla har sin egen berättelse. Men det finns några aspekter att tänka på. För det finns många som drar sig för att följa flödet och låta sig själva uppleva dessa väldigt sällsynta tillfällen i livet, och det kräver vissa förmågor.

Vi ska förklara mer nedan.

Promenad i naturen

Vikten av att följa flödet – ut ur din komfortzon

Hittills har vi pratat mycket om att följa flödet. Utöver att leva i stunden och vara medvetna om allt som händer omkring oss är att följa flödet ett sätt att finna lycka.

  • Det finns stunder när en oväntad möjlighet gör sig till känna, men vi låter den slinka mellan fingrarna eftersom vi på grund av rädsla för att ta fel beslut inte vågar agera. Senare inser vi att det var en bra chans, och till slut känner vi ångest på grund av alla missade tillfällen.
  • Vi säger inte att du ska agera utan att tänka eller göra något utan att bevara din värdighet; vi säger bara att du ska vara öppen för nya upplevelser.

Att följa flödet är framförallt att lita på oss själva och förstå att vi behöver lite mod och absurditet för att hitta vår lyckliga plats.

För vi vet aldrig vart vissa vägar leder oss

Ingen av oss vet säkert vilken väg vi borde ta, vilka människor vi borde undvika och vilka tillfällen som är bäst för oss.

Med tanke på att inget är förutbestämt och att vad som helst kan hända, varför inte ta lite risker?

  • Glöm inte att de bästa vägarna alltid ligger utanför din komfortzon. Dessvärre ägnar vi ibland så mycket tid i vår komfortzon att vi upprepar samma rutiner och förevigar vår olycklighet.
  • Om du märker att din nuvarande miljö inte gör dig lycklig ska du inte tveka att kliva ur din komfortzon. Du kan kontrollera allt som händer i denna zon, men inget du gör kommer göra dig nöjd.
  • Vad som ligger utanför komfortzonen kan skrämma oss, sätta oss på prov och till och med verka galet. Men ibland är alla dessa nya känslor den bästa kuren för alla våra sorger.
Kvinna i havet

Det som börjar spontant och blir hela vårt väsen

Överväg det här exemplet: Någon föreslår att du gör något. Det kan vara att äta en dessert eller kanske ta på dig ett visst klädesplagg. När du gör det får du beröm av alla. Så du beslutar att du ska hänge hela ditt liv åt denna hobby eller detta hantverk, varpå det blir en livsstil, eller med andra ord ditt jobb.

  • Det finns stunder i livet när slumpmässiga saker händer, och inledningsvis uppmärksammar du dem inte. Efter ett tag inser du dock att det som hänt inte är galet eller löjligt.

Istället inser du att det kan vara det bästa du upplevt hittills.

För att dessa saker ska kunna hända måste du vara på alerten och lita på dina instinkter. Det är så du hittar ditt sanna värde: självsäkerhet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.