6 tips för att få till en snygg inredning

6 tips för att få till en snygg inredning

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Våra hem är återspeglingar av de människor som bor i dem. Så hur vi dekorerar dem säger något om vår smak och till och med vårt sätt att leva. I den här artikeln ska vi tipsa om hur du kan få till en snygg inredning.

Det finns inget sådant som det perfekta hemmet, men det finns hem som är idealiskt inredda i enlighet med våra behov och vår personlighet. Varje utrymme i våra hem är möjliga att utforska kreativt med inredning.

Det viktiga är att dekorera på ett sätt som både gör våra hem mysiga och överraskar våra gäster. För att uppnå detta är det inte nödvändigt att investera massor av pengar: det är tillräckligt att veta hur man väljer de rätta komponenterna för varje utrymme.

I den här artikeln kommer vi att dela med oss av 6 tips för att dekorera ditt hem i linje med nuvarande trender och få till en snygg inredning.

1. Ge saker nytt liv med metallfärg och skapa en snygg inredning

Blir du uttråkad av något i ditt hem? Kasta inte de sakerna, du kan använda dem för att göra dekorativa föremål utan att det behöver kosta så mycket.

En aktuell dekorationstrend är att använda metallfärgade föremål.

Vi rekommenderar att du köper en guld- eller silverfärgad hobbyfärg och sprayar föremålen för att ge dem ett glamoröst utseende.

Objekt som du kan använda för att skapa en snygg inredning är exempelvis:

 • Blomkrukor och vaser
 • Oanvända leksaker
 • Fotoramar
 • Stolsben
 • Glas- eller plastflaskor
 • Kylskåpsmagneter
 • Trädgrenar för att dekorera vaser

2. Dekorera med speglar

Speglar

Trots att denna trend har funnits i århundraden är den fortfarande ett av de mest effektiva sätten att lysa upp rum och uppnå känslan av mer utrymme. Försök placera dem på platser där det finns naturligt ljus så att de förstärker det och gör att utrymmet ser större ut. Detta är ett enkelt sätt att få till en riktigt snygg inredning.

 • Ett enkelt knep är att placera flera små speglar i entrén till ditt hem.
 • Du kan också använda stora speglar med minimalistiska, geometriska ramar för att ge ditt hem ett mer klassiskt utseende.

3. Använd växter

Växter är ädla följeslagare i hemmet, och erbjuder oss både färg och ren luft. Så fundera över vilka utrymmen där en grön touch kan ge ditt hem nytt liv.

 • En populär inredningstrend är att skapa små trädgårdar för att undvika stora växtkrukor som blir hinder.
 • Använd små vaser med färger och former som matchar resten av inredningen i ditt hem.

Ett enkelt och vackert trick är att hänga några växter i hörn eller i utrymmen som behöver en speciell touch. Du kan också göra utrymmet mer personligt genom att använda färgade stenar eller sand.

4. Använd dig av “3-regeln”

Bestick

Oavsett om det är foton, vaser, speglar, möbler eller andra prydnadsföremål, är det bäst placera dem tre och tre – och inte i par.

Detta beror på att hjärnan uppfattar tre som ett antal som fångar uppmärksamhet genom att ge intrycket av att föremålen inte finns där som dekorationer utan snarare som en liten samling.

 • Att placera ut objekt i udda tal betyder att de inte kan missas av det mänskliga ögat, för det skapar illusionen av en asymmetri som är behaglig för våra hjärnor.

5. Sätt upp gardiner

Gardiner är en viktig detalj i många hem där de är användbara för att skugga ljuset som kommer in i ett rum eller att ge färg till väggarna. Med hjälp av gardiner kan du skapa en snygg inredning.

Beroende på vilken effekt du vill skapa bör du beakta följande:

 • Om du vill få in naturligt ljus, välj rent material och tunna tyger, som organza. Denna typ av tyg kommer att släppa igenom solljuset utan problem.
 • Om du behöver stänga ute ljuset, välj tjocka, tunga tyger, som linne eller bomull, samt mörkare färger. På detta sätt kommer det naturliga ljuset inte att komma in så starkt.

Vi rekommenderar också att du tänker på gardinens färg och dess design:

 • Vanliga färger är perfekta för rum med starka slående toner. Du kan välja pastellnyanser så länge de matchar väggarna och möblerna.
 • Mönstrade gardiner är en mer modern trend som ger ett utrymme mycket karaktär. Vi rekommenderar att du inte överanvänder mönster eller bilder, utan väljer enklare mönster.

6. Dekorera väggarna eller garderoberna med färgad tejp

Tejp

Detta är en väldigt enkel och rolig teknik om du vill addera mycket färg och skapa en eklektisk atmosfär.

Det enda du behöver göra är att måla väggarna i en neutral färg och sedan skapa linjer eller andra mönster med färgad tejp.

Du kan göra detsamma med garderober eller med dörrar: du behöver bara vara lite vågad och mixa färgerna på banden kreativt.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.