7 foton på din bebis du bara måste ta

Att ta foton är ett utmärkt sätt att föreviga unika stunder, såsom dina barns ankomst, deras första och oändligt viktiga stunder i deras liv. Ta reda på vilka stunder du ska fånga med kameran i den här artikeln.
7 foton på din bebis du bara måste ta

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Att ta foton är ett utmärkt sätt att minnas värdefulla stunder. Till exempel de första månaderna eller åren av dina barns liv, deras födelsedagar, deras dop eller bara en vanlig dag som ni spenderade tillsammans. Vi vill här föreslå 7 foton på din bebis som du definitivt vill ha i din samling.

Bebisens första bad eller första gången du såg ditt barn och hade hudkontakt är unika stunder i båda era liv. Om du väntar ditt första barn och inte vet vilka typer av foton du ska ta delar vi några rekommendationer med dig här.

7 typer av foton på din bebis som du inte får glömma att ta

1. Foton före förlossningen

Gravid kvinna

Det första av de 7 foton på din bebis som du vill spara är det du fick innan den kom till världen. Man måste såklart vänta tills de är födda för att börja ta foton på dem, men många tycker om att ta foton på de förberedelser man gör inför deras ankomst.

Den första bilden du får av ditt barn är det från ultraljudet, och där de avslöjar ditt barns kön om du önskar veta det.

Sedan kan du ta foton av bebisens framtida sovrum, leksakerna som väntar liksom din mages tillväxt.

2. Foton från förlossningen

Du kan också ta foton vid förlossningen, sätta in dem i album tillsammans med information såsom klockslag, vikt, längd, de första kläderna bebisen hade på sig och dess första möte med dig. Bara din fantasi sätter gränser.

Du som vill ha mer än bara foton kan också filma förlossningen. Om förlossningen sker i ditt hem blir det lättare att filma. Om det ska göras på sjukhus behöver du först fråga om det är tillåtet.

3. Familjebilder med bebisen

Barnfamilj

Alla medlemmar i din familj och släkt vill ha en bild av er och det senaste tillskottet. Du kan ta såväl foton på bebisen som gruppbilder, etc. Många mammor tar ofta ett foto på bebisen med syskon, ett annat med kusiner, ett annat med fastrar och farbröder / mostrar och morbröder, ett med mor- och farföräldrar och naturligtvis – det du inte får glömma – ett foto av mamma och pappa med den nya bebisen.

Familjefotona är de viktigaste! Dessa kan bli de mest värdefulla minnena du har från när din bebis först träffar familjen. Du bara måste ta dessa foton som visar glädjen i allas ansikten när de träffar bebisen.

4. Detaljer: stunderna du alltid kommer minnas

Vad som gör bebisar till de vackraste varelserna på denna jord är hur små de är. Varje del av dem är bedårande, från näsan till deras små fötter. Föreviga dessa detaljer med foton. Fånga stunderna då de öppnade ögonen för första gången och första gången de tog din hand med sina små fingrar.

5. Ta foton som följer deras tillväxt

Bebis kryper

Det här är foton på din bebis som du definitivt vill ha: de som visar hur barnet förändras och växer. Du kan bestämma dig för att ta ett foto av barnet i samma position och på samma plats var sjätte månad eller varje år. Kan du föreställa dig barnet vid 6 års ålder?

Vilken skillnad du kommer att se jämfört med dagen när den föddes! Och det bästa är att du kan spara alla delar av resan i bilder.

6. Gester och uttryck

Liksom alla människor har bebisar sina egna gester och uttryck. När de sticker ut tungan på ett konstigt sätt, när de rynkar pannan, kanske när de skrattar okontrollerbart eller när de har ett argt ansikte. Fånga dessa ögonblick, för de kommer definitivt få dem att skratta när de är äldre, och de kommer alltid att värma ditt hjärta.

7. Första gången!

Mamma och bebis

Deras första gånger! Det är foton på din bebis som du bara måste ha i ditt fotoalbum. Stunden då bebisen tog sina första steg, när den fick sin första tand, första gången den kröp, den första vattenmelonen, den första turen till parken eller den första glassen.

Reflektera!

Det viktigaste med alla foton på din bebis är inte platsen, kameran eller med vilken vinkel du tog dem; det är att lära sig att fånga magiska stunder och känslor. Och att aldrig låta din kreativitet dö.

Ta foton på er bebis och njut av dem. Kom igen, mamma och pappa! Skriv ut dem, rama in dem eller skapa ett album. Vad ni än vill!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.