6 saker lyckliga par gör varje vecka

Lyckliga par vet hur man respekterar varandras individualitet och behöver inte vara tillsammans hela dagen. Men de ser också till att spendera tid tillsammans som ett par.
6 saker lyckliga par gör varje vecka

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Hur många gånger har du träffat lyckliga par som får sina förhållanden att verka så enkla? Om du är i en av dessa relationer, grattis! Men om du inte är det så finns det många olika möjliga situationer eller problem som kan påverka din relation med din partner.

Vi vet att dagliga problem kan tära på förhållanden, och därför är det viktigt att vidta åtgärder för att förbättra alla aspekter av ert. På så sätt kommer ni, istället för att bara vara lyckliga ibland, att njuta av er relation fullt ut.

Även om alla tycker om att ha saker på sitt sätt så finns det vissa saker som lyckliga par gör varje vecka. Lyckligtvis är det simpla saker som ni enkelt kan göra. De påverkar inte era övriga ansvar eller andra relationer.

Vill du upptäcka några hemligheter för framgång i förhållandet?

Fortsätt läsa och upptäck sex saker som lyckliga par gör varje vecka.

1. Lyckliga par utför hushållssysslor tillsammans

Lyckliga par delar på hushållsarbetet

Låter detta märkligt? Det är det inte.

Sanningen är att många människor har för vana att strikt dela upp hushållssysslorna och tror inte att samarbete på detta område kan vara en nyckel till lycka. Men att tillbringa en dag varje vecka med att utföra sysslor tillsammans stärker er relation och ger er ett tillfälle att prata med varandra.

Samtidigt samarbetar ni med en uppgift som förbättrar ert hem för er båda.

2. De ger varandra frukost på sängen

Du visar din partner att du älskar honom eller henne med varje gest och handling. Därför är det mycket effektivt för lyckliga par att äta frukost i sängen en gång i veckan. Det bästa är att fortsätta att vara spontan.

Du kanske tror att detta inte är viktigt, men att vakna upp lite tidigare och göra något som din partner gillar får honom eller henne att känna sig speciell och på gott humör.

Om ni inte har mycket tid till att träffa varandra under veckan är det en bra vana att komma in i. Du kommer att upptäcka att det är mycket mer värdefullt än en dyr gåva.

3. De lägger de tekniska prylarna på hyllan för en dag

En annan sak som lyckliga par gör varje vecka är att spendera tid tillsammans utan teknik eller distraktionsmoment. För många är detta en av de svåraste sakerna att göra.

Gör det ändå till ditt mål att tillbringa en dag utan att gå igenom nyheterna eller bläddra igenom sociala medier. Prata istället med din partner och prata om er vecka.

Säkerligen kommer du att upptäcka att det finns en oändlig mängd saker ni inte har pratat om. Genom att göra det, lite i taget, kommer ert förhållande att stärkas. Prata om dig själv, dina mål, dina nya utmaningar, nya förväntningar och din familj. Du kanske blir förvånad över att din partner har genomgått mycket de senaste månaderna och att du inte ens har hört talas om det.

4. Lyckliga par pratar om och har sex

Lyckliga par pratar om och har sex

Lyckliga par vet att det alltid bör finnas utrymme för lite roliga aktiviteter, och sex bör aldrig vara tabu med din partner. Tvärtom, att prata om det och ta sig tid att vara tillsammans intimt varje vecka är avgörande i varje hälsosamt förhållande.

Sex hjälper er att bli mer förenade, ha bättre kommunikation och förbättra er hälsa. Men ni behöver inte testa kreativa ställningar eller experimentera med fetischer om ni inte är intresserade av det. Ge dig själv tid att ta reda på vad du gillar och inte gillar.

Ibland tenderar människor med upptagna scheman att förbise denna aktivitet. Men om ni gör detta under lång tid, kommer det förr eller senare att påverka er relation.

Kolla in den här artikeln: 7 enkla vanor för att öka sexlusten

5. De arbetar med projekt tillsammans

Hur långt vill du gå med din partner? Vill du arbeta med gemensamma projekt?

Detta är en grundläggande fråga att ställa dig själv innan du gör upp planer med honom eller henne.

Att skapa projekt tillsammans hjälper er att ha en hälsosam och välgrundad relation. Lyckliga par pratar om sina önskningar, farhågor och mål.

Dra fördel av den där tiden tillsammans när ni utför sysslor eller har tagit en paus från elektroniken för att skapa nya mål tillsammans eller stödja varandra gällande era individuella mål. Ni kommer att upptäcka att det är många saker ni kan skapa i en relation. För vissa är det att skaffa barn medan andra par föredrar att resa tillsammans.

Ta reda på vad ni vill göra och bestäm er för hur ni ska uppnå det. Att arbeta tillsammans hjälper lyckliga par att skapa mer säkerhet och stabilitet för att uppnå sina mål.

6. De behåller sina personliga utrymmen

Vi har talat om hur viktigt det är för lyckliga par att spendera tid tillsammans. Men det är också viktigt för båda parter att ha sitt personliga utrymme.

En gång i veckan bör du avsätta några timmar eller en hel dag utan din partner. Ta chansen att gå på bio själv, spendera tid med dina vänner, besök din familj eller ägna dig åt en hobby som du gillar. Att ha lite självständighet i förhållandet är helt enkelt sunt och nödvändigt för båda parterna.

Vilken av dessa aktiviteter gör du med din partner? Vilken tycker du är viktigast? Vilka andra vanor rekommenderar du?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Castrillón Muñoz, Eduardo, Terapia de pareja: una mirada a sus procesos. Revista Colombiana de Psiquiatría [en linea] 2008, 37
  • Moral de la Rubia, José, Frecuencia de relaciones sexuales en parejas casadas: diferencias entre hombres y mujeres. Estudios sobre las Culturas Contemporáneas [en linea] 2011, XVII (Sin mes)
  • Ribeiro Ferreira, Manuel. (2004). Relaciones de género: equilibrio entre las responsabilidades familiares y profesionales. Papeles de población10(39), 219-237.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.