6 lätta knep för att behålla en ungdomlig hals

Vill du ha en fast och rynkfri hals behöver du kombinera olika knep, som massage med peeling och återfuktning, för att uppnå bästa resultat.
6 lätta knep för att behålla en ungdomlig hals
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Skriven av Equipo Editorial

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2023

Man glömmer ofta bort halsen och bröstet när man vårdar huden, men dessa områden behöver lika bra hudvård som ansiktet. För man vill ju gärna behålla en ungdomlig hals under åren som kommer, och förebyggandet behöver börjas med en gång.

Ålderstecken syns tydligt i dessa områden, liksom de gör på händerna, eftersom de påverkas mest av genetiska faktorer och åren som går. Huden på halsen behöver extra vård, så läs vidare. Vi ger dig sex knep för en vacker, ungdomlig hals.

1. Satsa på E-vitamin för en ungdomlig hals

E-vitamin-bekämpar-ålderstecken

Finns det någon vitamin som kan se till att halsen håller sig ungdomlig och vacker är det E-vitamin. Den är perfekt för hudvård, eftersom den bekämpar ålderstecken. Den skyddar huden från fria radikaler och håller den elastisk. Så vänta inte, börja genast äta livsmedel som innehåller E-vitamin för att behålla en ungdomlig hals. Du kan även komplettera genom att använda hudkrämer berikade med E-vitamin.

2. Badda halsen med is

Det här kan du göra upp till tre gånger i veckan. Lägg tre iskuber i en handduk och gnid den över halsen i 10 minuter.

Med något så simpelt som is  sätter du igång blodflödet, minskar inflammationer och huden kommer se fastare och friskare ut. Det hjälper dig att behålla en ungdomlig hals under åren som kommer.

3. Gör daglig massage

Massera-dig-för-att-behålla-en-ungdomlig-hals

Att massera halsen en gång om dagen gynnar också huden. På samma vis som du tränar resten av kroppen behöver du även ta hand om halsen. Det enklaste du kan göra är att applicera en mjukgörande kräm över halsen och bröstet innan du går och lägger dig.

Applicera krämen med masserande rörelser nerifrån och upp, från nyckelbenet mot hakan. Massera alltid uppåt; det stimulerar blodcirkulationen.

4. Smörj dig med honung

Honung är något av det mest mjukgörande som finns. Så ta en klick och smörj in över hals och bröst. Låt verka i 20 minuter och skölj sedan av med kallt vatten.

Du tar då vara på honungens återfuktande egenskaper och bekämpar den slappa huden som kommer med åldern.

5. Glöm inte bort peelingen

Peeling-tar-bort-döda-hudceller

Du gör peelingkurer för ansiktet, men halsen då? Peeling tar bort döda hudceller och hjälper dig behålla en ungdomlig hals. Det ökar även blodcirkulationen, tar bort orenheter och ökar syresättningen av huden.

Prova den här hemmagjorda peelingen:

Ingredienser

 • Saften från 1 citron
 • 1 tomat
 • 5 matskedar havregryn (50 g)

Så gör du

 • Börja med att pressa citronen och mosa tomaten till en puré.
 • Häll havregrynen i en skål tillsammans med citronsaften och tomatpurén.
 • Blanda tills du har en jämn smet.
 • Applicera över halsen och låt verka 15 minuter
 • Skölj med rikligt med kallt vatten.

6. Lägg på en hudmask

För bra hudvård behövs också en bra hudmask. Dessa är inte bara bra för ansiktet, utan gör också gott för att behålla en ungdomlig nacke.

Den här hemmagjorda hudmasken är riktigt bra för att tona nacken och göra den vacker. Och du behöver bara göra den en gång i veckan.

Ingredienser

 • 1 mogen banan
 • äggvita
 • 1 tesked honung (7,5 g)

Så gör du

 • Det är lätt att göra den, och det tar bara några minuter.
 • Mosa bananen och blanda med äggvitan och honungen till en puré.
 • Rengör halsen och applicera. Låt verka 15 minuter.
 • Skölj sedan med rikligt med kallt vatten. Du ser resultat genast efter första behandlingen.

Som du ser finns det några lätta sätt att sakta ner åldrandet av huden och låta den få tillbaka lite av sin fasthet.

Följ bara några av våra tips!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.