5 vanor som får brösten att bli hängiga

Är det möjligt att användning av BH kan få brösten att bli hängiga, trots att det är just detta du vill undvika? Se till att den är rätt storlek för dig och se till att dina BH:ar passar.
5 vanor som får brösten att bli hängiga
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Vi vet att man inte kan bekämpa tidens tand, och förr eller senare måste vi alla acceptera vår ålder och alla dess symtom. Du kanske tror att det betyder att dina bröst kommer se annorlunda ut när du är 40 eller 60, och att de med tiden kommer tappa sin fasthet och bli hängiga. Men det finns saker du kan göra varje dag för att senarelägga detta ålderstecken, då vissa av dina dagliga vanor kan göra dem hängiga tidigare än de borde.

Många faktorer minskar fasthet och ton hos dina bröst. Detta inkluderar bland annat antalet barn du ammat, dramatiska förändringar av vikt och till och med vilken typ av BH du använder. Men de flesta kvinnor ignorerar andra viktiga faktorer som också kan bidra.

I dagens artikel ska vi dela med oss av vanor du bör undvika om du vill förebygga hängiga bröst tidigt i livet.

Att bära fel BH

Detta är en av de vanligaste bovarna. BH:ar är tillverkade av flexibla material som enkelt justerar sig efter kroppen. Men många kvinnor bär inte rätt storlek, och en dåligt sittande BH kan leda till hängiga bröst. Det bästa är att välja en BH-storlek som inte sitter för hårt. Upp till 80% av kvinnor bär fel typ av BH – är du en av dem?

Rökning

Sluta röka

Att röka är något som inte bara påverkar din generella hälsa, utan även får huden att tappa sin elasticitet, vilket i sin tur får brösten att bli hängiga. Denna dåliga vana minskar mängden kollagen i huden och försämrar blodflödet. Resultatet är att din hud visar ålderstecken i förtid.

Konstanta ändringar av vikten kan leda till hängiga bröst

Dramatisk och plötslig viktnedgång kan få huden att tappa sin fasthet och minska kroppsfettet. Dina bröst består av körtlar och fettvävnad, vilket är anledningen till att viktnedgång kan få dem att bli hängiga. Relaterat till detta är det faktum att man nästan alltid ser hängiga bröst hos personer som följer en diet där deras vikt konstant går upp och ned.

Genom att ha en balanserad diet kan du hjälpa till att bibehålla spänningen under huden som ansvarar för att hålla dina bröst uppe. Det är alltså bra att bibehålla en hälsosam vikt med en balanserad diet.

Att inte använda solskydd

Trots alla varningar om riskerna med utsättning för solens skadliga strålar använder vissa kvinnor fortfarande inte solkräm för att skydda sin hud och sin hälsa. Denna dåliga vana påverkar även fastheten hos bröst, eftersom nacken och bröstområdet är en av de största mottagarna av direkt solljus. Solens strålar får huden att brännas och åldras i förtid. Du bör alltid använda en bra solkräm innan du utsätter dig för UV-strålar, och försök att undvika alltför mycket sol i så stor utsträckning du kan.

Att inte träna tillräckligt och ha dålig hållning

Träning är en av nycklarna till att hålla bröst fasta och runda. Det är dock viktigt att veta hur man tränar bröstet eftersom vissa framåt- och bakåtgående rörelser kan minska mängden kollagen i brösten och få dem att bli hängiga. Se till att tillhandahålla dem med gott om stöd under träningen – framförallt om den är tuff – och bibehåll god hållning. Att ha god hållning både när du går och sitter ner hjälper till att hålla brösten fasta, så försök att hålla ryggen rak och bröstet högt.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.