Naturliga huskurer som kan hjälpa dig sluta röka

Lakritsrot hjälper till att bekämpa ångesten som orsakas av tobak, eftersom det imiterar vanan av att hålla i en cigarett och därigenom hjälper hantera längtan efter att röka. Samtidigt avgiftar det kroppen.
Naturliga huskurer som kan hjälpa dig sluta röka

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Alla vet hur svårt det är att sluta röka , för hur stor önskan att göra det än är orsakar denna vana ett starkt beroende som är väldigt svårt att bekämpa. Idag finns det miljontals människor runt om i världen som letar efter ett sätt att sluta röka och förbättra sina liv. Skulle du vilja lära dig några medel som kan hjälpa dig sluta röka?

Att röka cigaretter kan orsaka allvarliga hälsoproblem. Det är den huvudsakliga orsaken för cancer i lungorna, munnen, halsen och matstrupen. Det kan även orsaka skador på blåsan, njurarna, bukspottkörteln samt hjärt- och kärlsystemet, bland annat. Studier har dessutom visat att dessa giftiga substanser påverkar rökaren själv såväl som personer som vistas runtomkring.

De som vill sluta röka brukar vara rädda för att drabbas av abstinensbesvär. Men även om det är något som dessa personer kommer uppleva upprepade gånger försvinner det efter en månad, eller två på sin höjd. Fallen varierar givetvis i enlighet med det psykologiska beroende som varje enskild person byggt upp.

Har du fortfarande inte slutat röka? Om du känner att det är svårt att bryta vanan vill vi ge dig de bästa kurerna som kan hjälpa dig att sluta röka nedan.

Lakrits kan hjälpa dig sluta röka

När du känner suget att röka rekommenderar vi att suga på en bit lakritsrot. Det imiterar den reflexiva vanan av att hålla i en cigarett, och roten kommer dessutom med egenskaper som hjälper till att avgifta kroppen. Som en bonus gör den att tobak smakar illa.

Solros

Solrosfrön kan hjälpa dig sluta röka

Solrosfrön är utmärkta för att bekämpa det kompulsiva behovet av att röka när du upplever abstinensbesvär. Det är bäst att äta fröna råa, men du kan även lägga till dem som ingrediens i olika recept.

Kamomill

Kamomillavkok kan vara väldigt användbara för att hjälpa dig att sluta röka. För att göra ett avkok blandar du bara en tesked kamomillblommor i ett par deciliter kokande vatten. Låt det dra och drick två gånger dagligen.

Vänderot

Vänderot hjälper minska begäret

Tack vare dess lugnande egenskaper hjälper vänderot till att minska rökarens begär och irritabilitet, eftersom den hjälper kroppen att slappna av. Du kan konsumera den i kapslar eller som avkok. För att göra det senare blandar du 15 gram av växtens rot i vatten och låter det stå över natten.

Frukt- och grönsaksjuice

Att äta frukt och grönsaker hjälper dig inte bara att kontrollera begäret att röka, utan det är även till stor hjälp för att rensa organen i din kropp. Dina organ har tvingats bekämpa fria radikaler och eliminera merparten av de gifter som samlats i din kropp på grund av denna fruktansvärda vana. Du kan göra fruktjuicer på äpplen och vindruvor, och komplettera med grönsaker som morötter, selleri, lök, spenat mm.

Ingefära kan hjälpa dig sluta röka

Ingefära

En väldigt effektiv kur för att minska ditt rökbegär är att tugga på en bit ingefära. Det kanske inte är så roligt för den som inte gillar den kryddiga smaken, men du bör tänka på att det är väldigt effektivt.

Vitlökskur

Vitlök är ett väldigt nyttigt livsmedel som kan hjälpa till att rensa kroppen. Samtidigt hjälper det till att bekämpa rökvanan. “Vitlökskuren” består av att äta två råa vitlöksklyftor på tom mage, sedan två klyftor och ett glas citronsaft innan lunch, följt av ytterligare två klyftor innan middag. Denna behandling är utmärkt men lämpar sig inte för personer med lågt blodtryck eller de som tar läkemedel mot blodproppar.

Havre

Gör en kur med havregryn

Havrevatten har egenskaper som gagnar dig på många sätt, framförallt när det kommer till att rensa kroppen och ta hand om din hälsa. Denna kur, som även används för viktnedgång, är utmärkt för att bekämpa fria radikaler och eliminera substanser som samlats i kroppen på grund av rökning.

För att göra den blandar du två matskedar malda havregryn i 25 cl vatten. Koka och ät efter måltider. Den hjälper dig även med abstinensbesvären.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.