Naturliga huskurer för att sluta röka

· november 23, 2015
Lakrits hjälper till att bekämpa ångesten som orsakas av tobak, eftersom det immiterar vanan av att hålla i en cigarett och därigenom hjälper oss att hantera längtan efter att röka och avgiftar vår kropp.

Alla vet hur svårt det är att sluta röka, för hur stor vår önskan att göra det än är orsakar denna vana ett starkt beroende som är väldigt svårt att bekämpa. Idag finns det miljontals människor runt om i världen som letar efter ett sätt att sluta röka och förbättra sina liv.

Att röka cigaretter kan orsaka allvarliga hälsoproblem och är den huvudsakliga orsaken för cancer i lungorna, munnen, halsen och matstrupen. Det kan även orsaka skador på blåsan, njurarna, bukspottkörteln samt hjärt- och kärlsystemet, bland annat. Studier har dessutom visat att dessa giftiga substanser påverkar rökaren själv såväl som personer som vistas runtomkring.

De som vill sluta röka brukar vara rädda för att drabbas av abstinensbesvär. Trots att det är något som personerna kommer uppleva upprepade gånger försvinner dessa efter en månad eller två på sin höjd. Fallen varierar givetvis i enlighet med det psykologiska beroende som varje person byggt upp.

Har du fortfarande inte slutat röka? Om du känner att det är svårt att bryta vanan vill vi ge dig de bästa kurerna för att sluta röka nedan.

Lakrits

När du känner suget att röka rekommenderar vi att suga på en bit lakritsrot. Det imiterar den reflexiva vanan av att hålla i en cigarett, och roten kommer dessutom med egenskaper som hjälper till att avgifta kroppen. Som en bonus gör den att tobak smakar illa.

Solros

Solrosfrön

Solrosfrön är utmärkta för att bekämpa det kompulsiva behovet av att röka när du upplever abstinensbesvär. Det är bäst att äta fröna råa, men du kan även inkludera dem i recept.

Kamomill

Kamomillavkok kan vara väldigt användbara när du ska sluta röka. För att göra det blandar du bara en tesked kamomillblommor i en kopp kokande vatten. Låt det dra och drick två gånger dagligen.

Vänderot

Vänderot

Tack vare dess lugnande egenskaper hjälper vänderot till att minska rökarens begär och irritabilitet, eftersom den hjälper dig att slappna av. Du kan konsumera den i kapslar eller som avkok. För att göra det senare blandar du 15 gram av växtens rot i vatten och låter det stå över natten.

Frukt- och grönsaksjuice

Att äta frukt och grönsaker hjälper dig inte bara att kontrollera begäret att röka, utan är även till stor hjälp för att rensa organen i din kropp. Dina organ har tvingats bekämpa fria radikaler och eliminera merparten av de gifter som samlats i din kropp på grund av denna fruktansvärda vana. Du kan göra fruktjuicer på äpplen och vindruvor, och komplettera med grönsaker som morötter, selleri, lök, spenat, mm.

Ingefära

Ingefära

En väldigt effektiv kur för att kontrollera ditt rökbegär är att tugga på en bit ingefära. Det kanske inte är så roligt för personer som inte gillar den kryddiga smaken, men du bör tänka på att det är väldigt effektivt.

Vitlökskur

Vitlök är ett väldigt nyttigt livsmedel som kan hjälpa till att rensa kroppen. Samtidigt hjälper det till att bekämpa rökvanan. ”Vitlökskuren” består av att äta två råa vitlöksklyftor på tom mag, sedan två klyftor och ett glas citronsaft innan lunch, följt av ytterligare två klyftor innan middag. Denna behandling är utmärkt men lämpar sig inte för personer med lågt blodtryck eller de som tar läkemedel mot blodproppar.

Havre

Havregryn

Havrevatten har egenskaper som gagnar dig på många sätt, framförallt när det kommer till att rensa kroppen och ta hand om din hälsa. Denna kur, som även används för viktnedgång, är utmärkt för att bekämpa fria radikaler och eliminera substanser som samlats i kroppen på grund av rökning.

För att göra den blandar du två matskedar nermalda havregryn i 25 cl vatten. Koka och ät efter måltider. Den hjälper dig även med abstinensbesvären.