5 sätt att dricka vatten på ett roligare sätt: Så gott!

Du kan ge ditt vatten mer smak om du använder is med frukter. Du behöver bara skära upp små bitar och frysa in dem i vatten.
5 sätt att dricka vatten på ett roligare sätt: Så gott!

Senaste uppdateringen: 27 april, 2019

Vi vet alla att vi måste dricka mer vatten. Mellan sex till åtta glas om dagen, men hur gör man det? Vatten smakar knappt något och det kan kännas tråkigt att dricka det. Du har kanske försökt att inta två liter vatten per dag eftersom du vet att du behöver det och att dina njurar kommer att fungera bättre.

Men om du trots dina ansträngningar har svårt med det, oroa dig inte. Vi kommer i den här artikeln att ta upp fem olika idéer som gör det lättare att dricka vatten.

Dricka vatten med citron

citron med vatten

Det är en klassisk idé som du säkert har försökt mer än en gång. Det är perfekt att dricka vatten med citron på morgonen, och vi har många gånger berättat om hur det hjälper till att ta bort gifter och att man får en “cocktail” av vitaminer och mineraler.

Ingredienser

Tillredning

Pressa fram saften från citronen och blanda det med ett glas varmt vatten. Rör om ordentligt och tillsätt inte socker, så att det smälts lättare. Det kommer att kännas bra, men kom ihåg att om du har magproblem eller diarré så rekommenderas det inte att du använder citron.

Dricka vatten med gurka

glas med myntavatten

Gurka är uppfriskande och bra för bantning. Det blir lättare att dricka vatten och du blir av med den huvudvärk man ofta kan känna på kvällarna. Att dricka vatten med gurka ger dig också antioxidanter. Om ditt mål är att gå ner i vikt så rekommenderar vi att du dricker en liter vatten per dag. Efter en månad kommer du att ha märkt resultat.

Ingredienser

 • 1 liter vatten
 • En gurka
 • Saften från 1/2 citron
 • 4 isbitar

Tillredning

Börja med att skala och rengöra gurkan ordentlig. Därefter skär du den i flera bitar så att blir lättare att mixa den. Mixa gurkan med vatten och citronsaft. Låt stå i en halvtimme och kom ihåg att lägga i isbitarna.

Isbitar med frukter

Isbitar med frukt

Isbitar med frukt i är en fantastisk idé om du vill få bättre smak på ditt vatten.

Ingredienser

 • Välj frukter som jordgubbar, apelsin, päron eller äpple. Det är alltid bra att välja en sur frukt, eftersom smaken då blir bättre när det blandas med vatten.
 • Du behöver även en isform

Tillredning

Låt oss ta ett enkelt exempel med jordgubbar och apelsin:

 • Rengör jordgubbarna ordentligt och skala apelsinerna och skär sedan i små bitar.
 • Använd isformen där du lägger en bit frukt i varje hål, tillsammans med vatten.
 • Utöver frukter kan du använda örter som lavendel eller mynta. Det är något du måste prova!

Dricka vatten med fruktskivor

Fruktskivor i vatten

Hemligheten till att vilja dricka mer vatten är att man njuter när man dricker. Det kan du göra genom att lägga fruktbitar i dina flaskor.

Ingredienser

 • 1 liter vatten
 • Välj ut dina favoritfrukter
 • En glasburk med en kapacitet på en och en halv liter

Tillredning

Det är så enkelt att göra. Hemligheten är att välja de mest lämpade frukterna. Vill du ha ett exempel? Vad sägs om att kombinera persika, päron och kanel? Eller mandarin och vattenmelon? Jättegott! Du kan använda en behållare med varje smak. I en av dem kan du ha en skalad persika som är skuren i fyra delar, med en kanelstång och skalade päronhalvor. Därefter fyller du på med vatten.

Nu kan du tillreda en annan burk med mandarin och vattenmelon. Lägg ner mandarinklyftor i en behållare och sedan lägger du till några bitar vattenmelon för att till slut fylla på med vatten. Det är perfekt när man är trött på kvällen efter arbetet.

Att dricka vatten har aldrig varit så gott!

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.