Hur man bekämpar överflödig vikt med citron

november 28, 2018

Tack vare citronens egenskaper och andra naturliga ingredienser kan du bli av med överflödig vikt samtidigt som du tillhandahåller din kropp med näringsämnen för bättre generell hälsa.

Att vara överviktig karaktäriseras av ökad kroppsvikt och ansamling av fett på olika områden av kroppen. Det händer för att du får i dig för många kalorier som kroppen sedan får problem att omvandla till energi.

Det är väldigt vanligt hos personer som leder en stillasittande livsstil och har en dålig kost, rik på fetter, socker och bearbetade livsmedel.

Trots att övervikt inte klassas som en sjukdom anses det vara en hälsorisk, eftersom det ökar risken för att du ska drabbas av vissa sjukdomar, som diabetes, dyslipidemi, hjärtattack och mer.

Som tur är går det dock att motverka tillståndet naturligt genom att kontinuerligt träna, följa en balanserad kost och anamma vissa vanor för att öka ämnesomsättningen.

Idag vill vi belysa vad citroner kan göra för dig. Det är en citrusfrukt som har använts sedan uråldriga tider för att bekämpa överflödig vikt och andra hälsorelaterade tillstånd.

Nedan kommer du lära dig om varför citron är så effektivt och hur du kan bereda citron för att dra nytta av dessa fördelar.

Fördelar med citron för att bekämpa överflödig vikt

Citroner är ett av de vanligaste livsmedlen för att avgifta kroppen

Citroner är ett av de vanligaste livsmedlen för att avgifta kroppen. De har aktiva beståndsdelar som rensar bort gifter från blodet och utsöndringsorganen.

Citron har använts som en naturlig kur för överflödig vikt i hundratals år eftersom den driver de metaboliska funktionerna och bekämpar matsmältningsproblem som förhindrar viktnedgång.

Citroner är rika på fibrer, vilket förbättrar tarmtömningar och förebygger tillstånd såsom förstoppning, inflammation och gaser.

Trots att citroner smakar surt är de listade bland de bästa naturligt alkaliserande livsmedlen man kan få i sig.

Citroneras näring balanserar kroppens pH-värde och minskar för hög surhet, närvaron av skadliga bakterier och inflammatoriska problem.

Citroner är även ett utmärkt, naturligt diuretikum. De tar bort avfall, kontrollerar vätskor i kroppen och är bra för njur- och blåsfunktionen.

Citronsyra främjar smältning av fetter och minskar överflödig vikt

Citronsyran i citroner stärker enzymerna som främjar smältning av fetter, proteiner och andra substanser. Vi bör påpeka att det är en av de bästa källorna till vitamin C, vilket gör citron till en utmärkt bundsförvant för immunförsvaret och för att förebygga utvecklingen av infektioner.

De har även kraftfulla, naturliga antioxidanter, som förhindrar att kolesterol ansamlas i artärerna och motverkar skada från fria radikaler.

De tillhandahåller även näringsämnen såsom:

 • Vitaminer (A, B och E)
 • Mineraler (kalcium, kalium, magnesium och järn)
 • Kolhydrater

Hur man använder citroner för att bekämpa överflödig vikt

Det finns flera recept som drar nytta av citronens fördelar mot överflödig vikt. Du kan lägga till dem i olika rätter och även ge en antydan av citrus till diverse drycker.

Idag ska vi dock föreslå tre speciella sätt att kombinera citron med andra ingredienser för viktnedgång för att uppnå bättre resultat.

1. Citron- och ingefärste

Citron- och ingefärste

Du kan bara dricka varmt citronvatten om du vill, men det är en god idé att lägga till lite mer näringsämnen och fördelar genom att tillsätta en bit ingefära.

Denna krydda är inte bara utmärkt för matsmältningen, utan har även visat sig vara effektiv för att snabba upp matsmältningen.

Ingredienser

 • Saften från 1 ekologisk citron
 • 1 tesked ingefära
 • 200 ml vatten
 • 1 matsked honung (valfritt)

Hur man gör

 • Värm upp vattnet och tillsätt färsk citronsaft och ingefära.
 • Låt dra i några minuter innan du tillsätter honung för att söta drycken, varpå du dricker på tom mage.
 • Drick varje dag eller åtminstone tre gånger per vecka.

2. Citron med äppelcidervinäger

Att kombinera citronsaft med äppelcidervinäger hjälper till att alkalisera blodet och stimulerar giftelimineringen.

Båda dessa ingredienser minskar önskan att äta och har vätskedrivande egenskaper som hjälper till att minska vätskor och inflammation.

Ingredienser

 • Saften från 1 ekologisk citron
 • 1 matsked äppelcidervinäger
 • 200 ml vatten

Hur man gör

 • Späd ut äppelcidervinägern i varmt vatten och tillsätt sedan citronsaften.
 • Drick innan frukost varje dag i två veckor.
 • Vila en vecka och fortsätt sedan rutinen.

3. Citron med olivolja

Jungfruolivolja med citron förlänger mättnadskänslan

Att ta en matsked extra jungfruolivolja med citron om dagen förlänger mättnadskänslan. Det håller även kolesterolnivåerna i schack samtidigt som tarmkanalen stimuleras.

Tack vare deras antioxiderande och rensande egenskaper är det en av de mest populära kurerna för att bekämpa bukfett.

Ingredienser

 • 1 tesked citronsaft
 • 1 matsked olivolja

Hur man gör

 • Blanda den färska citronsaften med olivoljan och drick innan frukost.
 • Vänta cirka 30 minuter innan du äter någon mat.
 • Ta varje dag.

Alkaliska livsmedel, såsom citron, har visat sig ha stora fördelar för viktnedgång. Det är därför ett bra naturligt hjälpmedel när du kämpar med att bli av med överflödig vikt.