Honung och ingefära för att bekämpa cancer

december 29, 2018
Ingefära är rik på antioxidanter som kan gynna hälsan på många sätt och bekämpa cancerceller.

Ingefära är känt i hela världen för ge en bättre smak på mat och används i flera olika huskurer. Det är dock inte alla som vet att roten även har förmågan att bekämpa cancer.

Hur kan ingefära bekämpa cancer?

En studie som gjordes vid Georgia State University visade att ingefärsextrakt minskade storleken på prostatan hos råttor med upp till 56%. Det visade sig även att roten är rik på antioxidanter som kan gynna hälsan på olika sätt. Hur kommer det sig då att ingefära kan bekämpa cancer?

motverka cancer

Vi menar inte att cancerpatienter ska överge sin kliniska behandling, utan att ingefära kan vara ett komplement. Det är en naturlig och ekonomisk produkt som är lätt att tillreda och resultatet kan bli bra om man är konsekvent.

Ingefära har praktiskt taget inga bieffekter på kroppen. Istället för att snabba upp tillväxten av elakartade tumörer har det visat sig att roten bromsar tillväxten av cancerceller i prostatan. Många studier har visat att ingefära kan ha en positiv verkan mot cancer och utan biverkningar finns det verkligen ingen anledning att inte ge det ett försök.

Ingefära och honung för att bekämpa cancer

ingefära och honung för att motverka cancer

Det här receptet med honung och ingefära kan användas som en kompletterande behandling för att bekämpa cancer, till exempel bröstcancer. De som har testat hävdar att det hjälper.

Ingredienser

  • 2 stora ingefärsrötter
  • 450 g organisk honung

Tillredning

  • Tvätta ingefäran ordentligt och blanda med den ekologiska honungen. Förvara i en burk och ta två till tre matskedar per dag.
  • Det är mycket viktigt att du använder en sked av trä eller plast.

Vitlök och ingefära för att bekämpa cancer

motverka cancer med vitlök

Flera undersökningar har visat att vitlök, likt ingefära, har egenskaper som kan bekämpa cancer såsom cancer i magen, bröstcancer, lungcancer och prostatacancer.

Ingredienser

Tillredning

  • Ta fram en behållare och blanda 120 g hackad vitlök med 120 g hackad ingefära och en matsked olivolja. Lägg det i en mixer och blanda tills du får en mjuk massa.
  • Du kan använda massan i maträtter eller äta den som den är (en till två matskedar per dag).

Spara

  • Shukla, Y., & Singh, M. (2007). Cancer preventive properties of ginger: A brief review. Food and Chemical Toxicology. https://doi.org/10.1016/j.fct.2006.11.002
  • Habib, S. H. M., Makpol, S., Hamid, N. A. A., Das, S., Ngah, W. Z. W., & Yusof, Y. A. M. (2008). Ginger extract (Zingiber officinale) has anti-cancer and anti-inflammatory effects on ethionine-induced hepatoma rats. Clinics. https://doi.org/10.1590/S1807-59322008000600017
  • Amagase. (2006). Significance of Garlic and Its Constituents in Cancer and Cardiovascular Disease Garlic and Cardiovascular Disease : A Critical Review 1 , 2. The Journal of Nutrition. https://doi.org/https://doi.org/136/3/810S [pii]