5 saker som händer när du når din idealvikt

5 saker som händer när du når din idealvikt

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Det är givande att se tillbaka efter en tid och se den förändring du har gjort i din vikt. Du har nått din idealvikt, och det är resultatet av ett starkt engagemang att motionera och ändra dina matvanor.

Din gymrutin är inte längre lika svår som den var innan, och du lyfter tyngre och tyngre vikter.

När det gäller mat har du slutat äta hamburgare och det är väldigt tydligt i och med hur din kropp ser ut.

Dessa är de saker som händer när du når din idealvikt. Gör dig redo för de fördelar och utmaningar som denna nya fas i livet ger.

1. Det viktigaste först: Fira att du nått din idealvikt!

Fira att du nått din idealvikt!

Ja! Låt oss börja med det bästa. Att nå din idealvikt är en prestation. Vilken glädje det är att se att dina ansträngningar var värda mödan. Och nu är det dags att fira!

Men gå inte och vräk i dig en massa skräpmat. Allt du har gjort kan gå förlorat med en simpel fest. Ge istället festen en originell stil som firar det du har lyckats göra dig av med.

  • En sak du kan göra för att visa alla hur lycklig du är är att bära den där klänningen du har kvar längst in i garderoben, som äntligen passar dig igen.
  • Du kan också skriva upp dig för danslektioner som du tidigare inte trodde att du kunde göra.
  • Du kan ordna en liten fest med dina nära och kära. Ja, det innebär ingen tårta eller tomma kolhydrater. Bättre att välja hackad frukt, desserter gjorda med yoghurt och andra liknande alternativ.

2. När du gått med i klubben kan du inte lämna den

När du har tagit beslutet att leva med bättre matvanor kan du sedan inte sluta. De som når sin idealvikt är de som äter på ett välbalanserat sätt.

De måste fortsätta äta bra för att inte få tillbaka sin tidigare vikt.

Men för att vara en del av denna fantastiska grupp människor finns det något mycket viktigt du måste veta: du måste radera ordet diet från din vokabulär.

När det ordet har försvunnit fyller du utrymmet med en hälsosam livsstil. I slutändan är det inte en diet, utan snarare en uppsättning goda vanor som kommer vara nyckeln till att upprätthålla din idealvikt för evigt.

3. Du kan njuta av god mat

Nu när du förstår att det är en livsstil ska det inte finnas något som är förbjudet. Den som är mest obekvämt med en diet är att det absolut förbjuder dig att äta viss mat, men du är inte en robot.

Du har begär och känslor, och du kan känna dig ledsen eller frustrerad när du inte får äta något du vill ha, vilket gör det förbjudna objektet ännu mer tilltalande.

Det är okej att ge dig själv friheten att äta en dessert eller en läcker baguette. Du behöver inte ens begränsa dig till en gång i månaden: en gång i veckan kommer inte att skada dig.

Kom ihåg att det är en livsstil, men ta det inte för allvarligt.

Du kan också prova några hälsosamma alternativ som påminner dig om de saker du saknar: hemmagjorda nötbröd i stället för färdigköpta, bananchips, bakverk sötade med honung, fikon och russin, mm.

4. Väg dig själv regelbundet

Det finns ingen anledning att oroa sig och väga sig varje dag, men försök att göra det en gång i veckan eller två gånger i månaden. Ännu viktigare är det när du har jobbat så hårt för att nå den där idealvikten, och plötsligt är den lägre än vad du är van vid att läsa av på vågen.

När du väger dig kan du tydligt se din utveckling. Du behöver skriva ner förändringarna. Till exempel, om du en vecka har lagt till en viss slags mat och du märker en liten uppgång i vikt kan du fråga din dietist om det finns en relation.

Samma sak händer också omvänt: kanske känner du dig svag efter att ha tränat för många timmar. I det fallet måste du utvärdera om det är något som inte fungerar för dig med din tränare och din dietist.

5. Du har lös hud under armarna

Det kanske inte beror på dig – många människor har denna genetiska benägenhet. Det beror också på hur mycket vikt du har gått ner. Men oavsett vilket så studsar inte din hud tillbaka dit den var.

Vissa väljer operation för att avlägsna överflödig hud och andra bestämmer sig bara för att leva med det. Vad du än väljer är det ett tydligt kvitto på det arbete du lagt ner på att nå din idealvikt.

Välkommen till den nya fasen i ditt liv

När du når din idealvikt betyder det att du går in i en ny fas. Gör dig redo för den och lär dig att älska din kropp och det slutliga resultatet. Det kan finnas någon viss detalj du fortfarande inte gillar, men du kan alltid jobba med det.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.



Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.