Hur vet du om du behöver en avgiftning?

· januari 28, 2016

Kroppen är välkonstruerad och tenderar att läka sig själv på ett naturligt sätt. Men det finns tillfällen då den blir överbelastad på grund av dålig kost, dåliga vanor, föroreningar, negativa känslor, mm. Dessa faktorer blir allt vanligare och gör det svårt för kroppen att fungera på ett balanserat sätt.

I denna artikel kommer vi gå igenom de vanligaste signalerna vår kropp ger så att vi kan veta om vi är överbelastade med gifter och behöver en avgiftning för att undvika allvarligare och kroniska hälsoproblem.

Matsmältning

Det finns vissa som kan äta vad de vill och det verkar inte ha någon negativ inverkan på deras hälsa. Det är dock vanligt att de när de når en viss ålder, efter att ha överskridit sina gränser, får problem som gasbildning, sura uppstötningar, försämrad matsmältning, förstoppning, diarré, mm.

Om vi ​​uppmärksammar vår matsmältning kan den ge oss signaler när något inte står rätt till, och vi får inte ignorera dem och fortsätta äta på ett sätt som är skadligt för vår hälsa.

När vi känner att vår matsmältning är svagare än normalt bör vi ge den en tillfällig paus genom att äta mindre tunga livsmedel och mindre portioner. Kom också ihåg att tugga varje tugga väl.

Din sinnesstämning

När vi upplever några dagar eller en kort tid med en mycket negativ sinnesstämning brukar vi inte tänka att det har någon relation till att vår kropp har överbelastats med gifter. Men i många av våra tidigare artiklar har vi redan konstaterat att återkommande negativa känslor oftast har en effekt på levern och andra organ, vilket gör deras jobb svårare.

Om du har märkt att någon i din familj, en vän eller du själv har varit särskilt irriterad, på dåligt humör, ledsen eller håglös bör du/ni testa på en avgiftning.

Säkerligen kommer en utrensning av gifter bidra till att återställa din allmänna hälsa, och du kommer få ett mycket bättre sinnestillstånd med mer energi och större lust att göra saker.

Ångest
Utseendet på ditt ansikte

De sägs att ansiktet är själens spegel. Vi kan gömma känslor bakom en leende mask, men det är mycket svårare att dölja mörka ringar, svullna ögonlock, oren hud eller rynkor som är mer synliga än vanligt.

En avgiftning byter såklart inte ut ditt ansikte, men det hjälper dig att se yngre ut – du får renare och fastare hud och ett mer skinande och friskt utseende.

Ansiktsmassage
Gul färg

Det är viktigt att ta varning om du ser dig i spegeln och konstaterar att din hud är gulare än normalt. Det kan bekräfta att din lever behöver hjälp för att rena blodet.

Denna gula färg kan ibland även ses i sklera eller den vita delen av ögat.

Allergier

Det är mycket vanligt att människor lider av allergier till en större eller mindre grad under våren. Även om konventionell medicin erbjuder behandlingar baserade på antihistaminer och andra preparat bör vi ha i åtanke att allergier också är ett tecken på ett överskott av gifter i kroppen.

Huden

På samma sätt som vårt ansikte kan få en oren hy kan hudproblem som dyker upp plötsligt på andra delar av kroppen signalera att din kropp försöker eliminera överskottet av gifter genom hudens porer. Trots obehag och estetiska överväganden är det ett tecken på att din kropp fungerar på lämpligt sätt, men det betyder inte att du inte kan eliminera dessa tillfälliga hudproblem med en effektiv avgiftning.

Ansikte
Och vilken typ av avgiftning bör du utföra?

Det finns många olika alternativ för att rengöra kroppen från gifter, men det är avgörande att hitta en som är bäst anpassad till dina behov. Det är idealiskt att göra det under överinseende av en terapeut eller dietist, särskilt om du lider av någon typ av hälsoproblem eller om du tar mediciner.

Här är några hälsosamma och effektiva avgiftningsmedel du kan ta minst en gång om året:

  • Den antika tibetanska vitlökskuren.
  • Grönsakssmoothies, soppor och juicer med avgiftande egenskaper.
  • Infusioner på medicinalväxter.
  • Rengöringskurer med citron.
  • Exakta och kontrollerade perioder av fasta eller partiell fasta.
  • Kosttillskott baserat på spirulina, chlorella, mm.
Foton av Alessandra, RelaxingMusic och TinaO.