5 drycker som kan minska det onda kolesterolet

5 drycker som kan minska det onda kolesterolet
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Kolesterol finns i nästan hela kroppen, särskilt i nervsystemet, huden, musklerna, levern, tarmarna och hjärtat. Det är också indelat i två kategorier som gör det möjligt att identifiera om det rör sig om det “goda” eller det “onda” kolesterolet, det vill säga LDL eller HDL.

Kolesterol är en lipid som din kropp behöver i vissa mängder för att fungera. Men en stillasittande livsstil och en dålig kost kan leda till osunda kolesterolvärden med allvarliga hälsoproblem som följd plus en ökad risk att drabbas av hjärtsjukdomar, cerebrovaskulära sjukdomar och andra problem.

Det onda kolesterolet är ett resultat av en kost rik på stekt mat, godis, konstgjorda produkter, fett, pålägg, mm. Det goda kolesterolet (HDL) är det som är ansvarigt för att minska ont kolesterol (LDL) i blodet och transportera det till levern så det kan elimineras. Det är just det som gör det “gott” eftersom det är ansvarigt för att hjälpa till att avlägsna överskott av det onda kolesterolet från kroppen.

Om din läkare vid den senaste kontrollen konstaterade att dina kolesterolnivåer är höga kan det vara dags att överväga börja dricka vissa hemgjorda juicer och andra drycker som kan hjälpa dig att minska ont kolesterol och därmed riskerna att drabbas av dess möjliga konsekvenser.

Drycker som hjälper dig att minska det onda kolesterolet

Juice med äpple, persilja och spenat

Spenat och persilja hjälper dig minska det onda kolesterolet

Denna kraftfulla juice är bra för att minska ont kolesterol och eliminera fett snabbt och enkelt.

Ingredienser

 • 4 äpplen
 • 2 dl råa spenatblad (30 g)
 • 1 näve persilja

Gör så här

Skölj alla ingredienser och skär dem i bitar. Lägg dem sedan en och en i en råsaftcentrifug. Kör dem sedan i en mixer i en minut. Drick ett glas av denna juice varje dag.

Kål- och vitlöksjuice

Kål, liksom vitlök, är känt för sina många hälsofördelar och förmåga att rena kroppen. Denna kraftfulla juice bidrar till att eliminera överflödigt fett och minska ont kolesterol som kan påverka din hälsa negativt.

Ingredienser

 • 1/2 medelstort kålhuvud
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 dl vatten

Gör så här

Finhacka vitlöken och lägg i mixern tillsammans med kålen, som sköljts och tärnats, och 1 dl vatten för att underlätta blandningen. Mixa alla ingredienser och drick ett glas av denna juice varje dag tills kolesterolet sänkts. Denna kur bör inte pågå alltför länge eftersom kål kan försvaga sköldkörteln.

Jordgubbs- och citrusjuice

Gör en jordgubbs- och citrusjuice

Denna läckra juice har, utöver sin utsökta smak och förmåga att minska ont kolesterol, också egenskaper som stärker immunförsvaret. Dessutom kan den hjälpa dig att gå ner i vikt.

Ingredienser

Gör så här

Pressa ut saften från apelsinerna, skölj och skala kiwin och förbered jordgubbarna. Lägg sedan alla ingredienser i mixern och processa i ett par minuter. Drick denna juice osilad varje dag i två veckor.

Juice med morötter, persilja och spenat

Gröna juicer rekommenderas för att förhindra kolesterolproblem

Gröna juicer är de mest rekommenderade för att hålla sig frisk varje dag och förhindra kolesterolproblem. Denna kraftfulla juice bidrar till att eliminera kolesterol och fett så att din livsstil förbättras och du vinner kampen mot detta problem.

Ingredienser

 • 4 morötter
 • 3 persiljekvistar
 • 2 spenatblad

Gör så här

Bered alla ingredienser i en juicepress och drick blandningen på fastande mage och efter varje måltid 15 dagar i sträck.

Dryck med citron, persilja och bikarbonat

Denna kraftfulla dryck är bra för människor som vill förebygga eller minska ont kolesterol samt förbättra sin allmänna hälsa avsevärt.

Ingredienser

 • 2 liter filtrerat vatten
 • 3 persiljestjälkar
 • 3 citroner
 • Bikarbonat

Gör så här

 • Rengör citronskalen med bikarbonat så att de desinficeras. Koka upp vattnet och låt det sedan svalna.
 • Medan vattnet svalnar skär du citronerna i tunna skivor och finhackar persiljan. Därefter lägger du dem i vattnet.
 • Häll drycken i en behållare med lock och förvara den i kylskåpet under ett dygn. När denna tid har passerat mixar du blandningen. Drick 1 dl av denna dryck varje dag.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.