7 intressanta fördelar med bikarbonat

7 intressanta fördelar med bikarbonat
Eliana Delgado Villanueva

Reviewed and approved by nutritionist Eliana Delgado Villanueva.

Last update: 25 augusti, 2022

Bikarbonat är en av de vanligaste hushållsprodukterna. Du kanske alltid haft det i ditt skafferi utan att vara medveten om alla dess otroliga egenskaper, vilka du kan dra nytta av så ofta du vill (inom rimliga gränser naturligtvis). Du kan till exempel ta del av de fördelar med bikarbonat som vi ska lista nedan.

Det kan bland annat hjälpa dig att ta bort stickor från fingrarna och hålla tänderna friska och rena. Dessa är bara två av många fördelar med bikarbonat. Vi ska här berätta om några av de medicinska användningsområdena för denna produkt.

Exfoliant

Att använda bikarbonat som en exfoliant är något som många dragit nytta av. Blanda två tabletter bikarbonat med en 1 1/2 dl vatten för att få den perfekta salvan att använda som en peeling för ansikte och kropp. Det bästa är att det är naturligt, prisvärt och fritt från dåliga biverkningar.

Avgiftning och utrensning

Om du blandar äppelcider med lite bikarbonat kommer du att skapa en av de bästa avgiftningskurerna som finns. Med dessa två produkter får du en fantastisk rensande kur som befriar dig från klåda, värk och gifter.

Stress

Kvinna med morgontrötthet

Du kan också tillsätta tre matskedar bikarbonat i ett badkar med varmt vatten, låta det dra i 5 minuter och sedan ta ett fantastiskt bad som minskar din stressnivå och lindrar svullna fötter.

Insektsbett

Bikarbonat mot insektsbett

Som om det inte vore nog så är ytterligare en av våra fördelar med bikarbonat att det kan hjälpa dig att lindra insektsbett, även när de blivit svåra att behandla. Du kan göra en smet med 1 1/2 dl vatten och tre matskedar bikarbonat, som du gnuggar på de drabbade områdena flera gånger om dagen. Du kommer märka att all hudirritation försvinner redan efter en kort tid.

Deodorant

Om du tillhör dem som är allergiska mot olika deodoranter och antiperspiranter rekommenderar vi att du gör din egen hemgjorda, naturliga deodorant. Blanda lite vatten med bikarbonat för att sedan applicera denna blandning som en deodorant. Du kommer bli förvånad över hur bra det fungerar.

Stickor i fingrarna

Stickor i fingrarna

Du kan också ta bort stickor i fingrarna med hjälp av bikarbonat. Blanda en nypa bikarbonat i ett glas vatten, rör om väl och applicera blandningen på det drabbade området. Dessa små irritationsmoment kommer snabbt att försvinna.

Fördelar med bikarbonat för magsår

Detta tips är perfekt för dig eller någon annan som kan ha drabbats av magsår. Du behöver bara tillsätta en eller två teskedar bikarbonat i ett glas rent vatten. Blanda väl och drick en hel dos dagligen. Det är mycket viktigt att göra detta till en del av din dagliga rutin. Bikarbonat bekämpar detta tillstånd genom att omedelbart stoppa produktionen av magsyra.

Vi hoppas att denna artikel kommer vara till nytta för dig. Vi hoppas också att du omsätter dessa tips i praktiken och drar nytta av alla de fördelar med bikarbonat som finns.

It might interest you...
6 medicinska användningar för vaselin du bör känna till
Steg för Hälsa
Read it in Steg för Hälsa
6 medicinska användningar för vaselin du bör känna till

Vaselin är en mycket mångsidig produkt som verkligen kan vara användbar i hemmet. Vi ska här berätta om sex medicinska användningar för vaselin.
Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.