7 fördelar med bakpulver

· augusti 20, 2015

Bakpulver är en av de vanligaste hushållsprodukterna. Du kanske alltid haft det i ditt skafferi utan att vara medveten om alla dess otroliga egenskaper, vilka du kan dra nytta av så ofta du vill (inom rimliga gränser naturligtvis).

Till exempel kan det hjälpa dig att ta bort stickor från fingrarna och hålla tänderna friska och rena. Dessa är bara två av de många fördelarna som bakpulver har att erbjuda. Vi ska här berätta om några av de medicinska användningsområdena för bakpulver.

Exfoliant

Att använda bakpulver som en exfoliant är något som många dragit nytta av. Blanda två bakpulvertabletter med en halv kopp vatten och du kommer få den perfekta pastan att använda som en peeling för ansikte och kropp. Det bästa är att det är naturligt, prisvärt och fritt från dåliga biverkningar.

Avgiftning och utrensning

Om du blandar äppelcider med lite bakpulver kommer du att skapa en av de bästa avgiftningskurerna som finns. Med dessa två produkter får du en fantastisk rensande kur som befriar dig från klåda, värk och gifter.

Stress

Morgontrötthet
Du kan också tillsätta tre matskedar bakpulver till ett badkar med varmt vatten, låta det dra i 5 minuter och sedan ta ett fantastiskt bad som minskar din stressnivå och lindrar svullna fötter.

Insektsbett

Insektsbett
Som om det inte vore nog kan bakpulver även hjälpa dig att lindra insektsbett, även när de blivit svåra att behandla. Du kan göra en pasta med en halv kopp vatten och tre matskedar bakpulver och gnugga det på de drabbade områdena flera gånger om dagen. Du kommer märka att all hudirritation försvinner redan efter en kort tid.

Deodorant

Om du tillhör dem som är allergiska mot olika deodoranter och antiperspiranter rekommenderar vi att du gör din egen hemgjorda, naturliga deodorant. Blanda lite vatten med bakpulver för att sedan applicera denna blandning som en deodorant. Du kommer bli förvånad över hur bra det fungerar.

Stickor i fingrarna

Stickor i fingrarna
Du kan också ta bort stickor i fingrarna med hjälp av bakpulver. Blanda en nypa bakpulver i ett glas vatten, rör om väl och applicera blandningen på det drabbade området. Dessa små irritationsmoment kommer snabbt att försvinna.

Magsår

Detta tips är perfekt för dig eller någon annan som kan ha drabbats av magsår. Du behöver bara tillsätta en eller två teskedar bakpulver till ett glas rent vatten. Blanda väl och drick en hel dos dagligen. Det är mycket viktigt att göra detta till en del av din dagliga rutin. Bakpulver bekämpar detta tillstånd genom att omedelbart stoppa produktionen av magsyra.

Vi hoppas att denna artikel kommer vara till nytta för dig. Vi hoppas också att du omsätter dessa tips i praktiken och drar nytta av alla de fördelar som bakpulver kan erbjuda dig och din familj.