Fyra tips för att få en smalare hals

Fyra tips för att få en smalare hals
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Många tycker att det är oattraktivt och obehagligt att se fett samlas under hakan och tycker att det ibland kan göra att man ser äldre ut än vad man egentligen är. Vi vet att detta är svårt att eliminera och att många kvinnor tar till plastikkirurgi som en lösning, men vi kan försäkra dig om att du med några enkla steg kan minska det säckiga utseendet på huden och få en smalare hals. Vi ska visa dig hur!

Enkla steg för att åtgärda ett säckande käkparti

“Varför får man ett säckande käkparti från första början?” I grund och botten beror det på att musklerna under käken förlorar fasthet med ålder och över tid. Våra kostvanor, en brist på återfuktning och förlust av definition och ton betyder att din hud börjar säcka och påverka dina ansiktsdrag. Men med lite ansträngning och genom att följa några enkla strategier kan du enkelt få en smalare hals igen.

1. Hälsa

Äpple och rödbetsjuice

Din inre hälsa återspeglas på ditt yttre och därför är det viktigt att följa en diet som hjälper dig att eliminera gifter, förbättra din hydrering samt dra nytta av livsmedelsbaserade vitaminer och mineraler som specifikt behandlar hudens fasthet. Några naturliga juicer och shakes som kan hjälpa dig är följande:

1. Äpple- och rödbetsjuice: läcker, uppfriskande och näringsrik. Detta är en utmärkt juicemix för att eliminera gifter och undvika vätskeretention. Du kan ta ett glas innan du äter för att hjälpa dig att bättre smälta näringsämnena, känna dig mätt och belåten efter varje måltid och gynna din huds hälsa. Detta är den perfekta naturliga avgiftaren för dina mål.

2. Melonjuice: en av de bästa juicerna du kan konsumera. Meloner är ett idealiskt verktyg för att återställa hudton och hålla fettansamlingar borta från din käke. För att få de bästa fördelarna från melon bör du ta ett glas melonjuice blandat med ett glas vatten. Det är inte bara välsmakande – det är hälsosamt också.

3. Lime- och myntajuice: en fantastisk antioxidant, rengörare och vitaliserare. Limejuice har precis rätt mängd av antioxidanter för att bekämpa fria radikaler som finns i våra kroppar. Och inte bara det – dess rengörande egenskaper kan hjälpa oss att undvika vätskeretention och eliminera gifter. När den blandas med “magin” hos mynta får du en flytande hudföryngrare.

2. E-vitamin för elasticitet och fasthet

Olja för halsen

Det rekommenderas att du ökar ditt intag av vitamin E, ett ämne som är viktigt för att förbättra hudens fasthet och elasticitet. Du kan öka ditt intag av E-vitamin genom att äta mer gröna bladgrönsaker, brunt ris, groddar eller veteoljor, råg, baljväxter, nötter och äpplen. Om du är intresserad av ett intensivt eller hälsosamt sätt att öka ditt vitaminintag, kontakta din läkare för ett recept eller rekommendation för kompletta vitaminer.

3. Masker och peeling

Mask
Ett verktyg som är effektivt för att hjälpa dig att uppnå fasthet och bli av med en säckande käke är en ansiktsmask baserad på vetegroddsolja. Vetegroddar har en hög koncentration av vitamin E, som är perfekt för att återfukta huden, förbättra hudton och minska spänningar i huden längs käklinjen. Applicera en vetegroddsmask dagligen på området längs käklinjen och halsen och du kommer att se resultat bit för bit. Ofta är enkla lösningar bättre än dyra krämer.

Innan sänggåendet, använd en bomullstuss för att applicera vetegroddsolja och massera försiktigt in den i huden med uppåtgående rörelser från halsen till käklinjen i 10 till 15 minuter. Enkelt!

4. Övningar för att forma din käke

Övning
Dessa enkla övningar kommer att hjälpa dig att uppnå en yngre och fastare hals. Tänk på att hos denna del av kroppen är huden fast förbunden med muskelstruktur, vilket innebär att om du har möjlighet att tona och träna dessa muskler kommer din hud att följa efter. Det viktiga är att vara konsekvent och så här gör du:
  • Den första övningen är enkel: rita cirklar medurs med spetsen på tungan längs övre gommen. Håll din ryggrad rak och munnen stängd. Den här övningen riktar sig till käken. Upprepa tre gånger per dag i serier med 10 cirkelrörelser i varje.
  • Vokala övningar är också viktiga, och kan vara kul. Uttala alla vokaler genom med överdrivna rörelser. Du behöver inte skrika, bara bilda vokaler tyst med strupen och munnen. Gör 10 serier dagligen. Detta är den perfekta övningen för att träna dina vokala muskler vid basen av halsen.
  • Inkludera några leenden i din träningsrutin och se fördelarna. Forma ett inverterat leende samtidigt som du spänner halsmusklerna så mycket som möjligt. Perfekt! Upprepa i serier med 10 repetitioner i varje och kom ihåg att vara konsekvent.

Vi hoppas att du har haft glädje av dessa tips om hur du får en smalare hals, och att du finner dem användbara!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • DePhillipo NN., Aman ZS., Kennedy MI., Begley JP., et al., Efficacy of vitamin C supplementation on collagen synthesis and oxidative stress after musculoskeletal injuries: a systematic review. Orthop J Sports Med, 2018.
  • Keen MA., Hassan I., Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J, 2016. 7 (4): 311-5.
  • Kim JJ., An analysis on muscle tone and stiffness during sling exercise on static prone position. J Phys Ther Sci, 2016. 28 (12): 3440-3443.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.