13 fantastiska fördelar med guavajuice

Har du någonsin provat guava? Det är inte bara gott, utan även utmärkt för din hälsa. Lär dig mer om fördelarna i den här artikeln!
13 fantastiska fördelar med guavajuice

Senaste uppdateringen: 11 januari, 2019

Guava är en av de mest näringsrika frukterna naturen har att erbjuda. Det har fantastiska fördelar för kroppen eftersom den är fylld med fosfor, niacin, kalium, vitamin A och B samt järn, kalcium och folsyra. Det finns för mycket bra i guavajuice för att ta upp alla här.

Det är en tropisk frukt som kommer i fler än 100 olika varianter, inklusive gul, röd och vit. Även om den vanligtvis äts som en hel frukt vill vi idag berätta om de fantastiska fördelarna med att dricka guavajuice.

1. Bekämpar smärta i munnen

Tro det eller ej, men denna juice hjälper till att lindra smärta från vissa tillstånd, såsom stomatit och tandköttsinflammation.

 • Kom bara ihåg att borsta tänderna ordentligt efter att du druckit det, eftersom dess naturliga sockerarter kan snabba upp kariesbildningen.

2. Minska inflammation som orsakas av akne

Guavajuice innehåller antiinflammatoriska och antiseptiska beståndsdelar som hjälper till att läka allvarliga fall av akne.

 • För bästa resultat ska du applicera juicen direkt på huden och skölja när den torkat.

Se alltid till att juicen du använder är helt naturlig, eftersom tillsatserna och sockret i kommersiella produkter kan påverka huden negativt.

3. Guavajuice lugnar magen

Kvinna med magsmärta

Det finns två extrema tarmtillstånd som guavajuice kan lösa: diarré och förstoppning.

 • Tack vare innehållet av fibrer kan ett litet glas guavajuice aktivera och stabilisera funktionen hos matsmältningssystemet.

4. Gå ner i vikt

Regelbunden konsumtion av guavajuice hjälper dig att gå ner i vikt snabbt och effektivt.

 • Eftersom guava innehåller kostfibrer kan juicen hjälpa till att ta bort gifter och fetter.
 • Samtidigt tillhandahåller den stora mängder energi till cellerna.

5. Kontrollera diabetes

Guavajuice är utmärkt för att hålla blodsockernivåerna stabila. Detta eftersom juicen faktiskt ökar insulinproduktionen. Det är viktigt att ta bort skalet från frukten först, bereda juicen med några av bladen från själva växten och att inte tillsätta något socker.

Försök också se till att du inte överskrider det rekommenderade dagliga intaget eftersom det må hjälpa till att kontrollera glukos, men ger kroppen socker.

6. Hjälper till att bekämpa cancer

Bekämpa cancer

Guava innehåller stora mängder lykopen. Det är en kraftfull antioxidant som bekämpar fria radikaler i kroppen och minskar risken att cancerceller aktiveras.

7. Bekämpar andningssjukdomar

Att dricka guavajuice hjälper till att kontrollera sjukdomsepidemier under vintern, såsom förkylningar och influensa.

 • Detta eftersom det höga C-vitamininnehållet naturligt stärker immunförsvaret.

8. Din hud får lyster

Guavajuice innehåller stora kvantiteter vitamin A, E, B och kalium, som dig antioxidanter för att skydda huden och få den att se frisk, fräsch, fläckfri och tonad ut.

 • Att dricka juicen regelbundet hjälper dig att bibehålla ett ungdomligt utseende och förebygger åldrande i förtid.

9. Förebygger anemi

Trötthet på grund av anemi

Tack vare sitt järninnehåll är guavajuice perfekt för att bekämpa anemi. Drick det när du känner dig svag eller när du diagnostiserats med anemi.

10. Hjälper ditt cirkulationssystem

När du dricker guavajuice skyddar det ditt andningssystem rent generellt:

 • Reglerar blodtrycket
 • Kontrollerar kolesterolnivåerna
 • Håller artärer och vener fria från fettansamlingar
 • Allt detta förebygger även hjärtsjukdom

11. Håller nervsystemet friskt

Ett frisk nervsystem är väldigt viktigt, och tack vare guavans bidrag av magnesium kan juicen hjälpa dig att hålla det i perfekt skick. Det är en bra idé att dricka ett litet glas guavajuice när ditt nervsystem har svårigheter.

12. Höjer ditt immunförsvar

Guava stärker immunförsvaret i juiceform. Den ökar mängden vita blodceller och främjar produktionen av enzymer som reparerar dina celler.

13. Hjälper dig hålla hjärnan frisk

Främja hjärnhälsan

Den höga koncentrationen av vitamin B6 och niacin i juicen garanterar bättre hjärnfunktion genom ordentligt blodflöde. Det ger dig en god mängd kognitiv stimulans.

Några rekommendationer när du dricker guavajuice

Vi kan prata hela dagen om fördelarna med guavajuice, men kom ihåg att inget bör konsumeras till överdrift. Så här kommer några tips för att dricka guavajuice på rätt sätt.

 • Köp inte guavajuice på burk eller flaska. Tillsatserna och konserveringsmedlen negerar dessa medicinska egenskaper.
 • Undvik att tillsätta raffinerat socker när du gör juicen hemma. När du gör det minskar du de hälsosamma fördelarna för din kropp.
 • Blanda inte i för många andra frukter. Det bästa är att dricka ren guavajuice. När du lägger till andra frukter ökar mängden socker, vilket utgör ett hot för dina glukosnivåer.
Detta kanske intresserar dig
Guavablad för skadat hår: en naturlig behandling
Steg för HälsaLäs det Steg för Hälsa
Guavablad för skadat hår: en naturlig behandling

Guava används ofta för att behandla blödande tandkött och dålig andedräkt – men visste du att man även kan använda guavablad för hälsan?