Minska rynkor runt munnen med en hemgjord kräm

Huden runt våra läppar är något känsligare än i resten av ansiktet. Det är därför väldigt vanligt att få tidiga ålderstecken i detta område. Lär dig hur man minskar rynkorna med den här hemgjorda krämen.
Minska rynkor runt munnen med en hemgjord kräm

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Huden runt våra läppar är något känsligare än i resten av ansiktet. Det är därför vanligt att få tidiga rynkor runt munnen.

Eftersom vi kontinuerligt utsätts för solens strålar, gifter och andra aggressiva faktorer, förlorar huden kollagen och elastin så ofta att den utvecklar abnormiteter. Även om dessa abnormiteter skiljer sig från fall till fall är det viktigt att ta till förebyggande åtgärder och undvika saker som påverkar ansiktet negativt.

Lyckligtvis finns det i dagsläget flera olika kosmetiska behandlingar som ger näring åt huden runt munnen för att hålla den smidig och rynkfri. Vissa produkter är dock väldigt dyra, och alla kan inte köpas regelbundet.

Det är därför vi idag vill dela med oss av ett naturligt recept. Den här utmärkta kuren blandar ingredienser som erbjuder liknande effekter som de kommersiella produkterna, men till ett avsevärt lägre pris.

Det är en hemgjord kräm bestående av bivax, mandelolja och andra fördelaktiga beståndsdelar som motverkar rynkor runt munnen.

Varför inte prova?

Hemgjord kräm för att minska rynkor runt munnen

Denna antirynkkräm är 100% naturlig. Den kombinerar fördelarna med flera hälsosamma ingredienser för huden och tillhandahåller dig med extra näringsämnen och skyddande substanser.

Krämen innehåller vitamin E, essentiella fettsyror och kraftfulla antioxidanter som hjälper till att minimera de negativa effekterna från fria radikaler. Därmed förebygger den försämring av cellerna i denna del av ansiktet. Vidare är krämen en kraftfull, naturlig återfuktare som förebygger torrhet och förlust av kollagen såväl som elastin. Utöver det är det en bra kur för att minska hängighet i ansiktet.

Låt oss ta en titt på fördelarna med ingredienserna innan vi pratar om hur du gör krämen.

Fördelarna med bivax

Bivax för huden

Bivax är en naturlig substans som görs av unga bin för att skydda bikupan mot externa element i omgivningen. Det består huvudsakligen av långkedjiga kolväten, inklusive paraffiner och oleiner.

Bivax har använts som en naturlig kosmetisk ingrediens i åratal. Detta eftersom det reglerar hudens pH, förebygger infektioner och skapar en skyddande barriär mot sådant som snabbar upp åldrande. Att applicera bivax på huden minskar närvaron av orenheter och döda celler. Därmed optimeras cellernas syresättning.

Fördelarna med mandelolja

Först och främst penetrerar fettsyrorna i mandelolja enkelt porerna i huden för att ge dig extra fukt och mjukhet. Oljan innehåller vitamin A och E, vilka agerar som antioxidanter och naturligt antiinflammatoriska medel. Dessa vitaminer lindrar tillsammans med mineralerna i mandelolja torrhet, irritation och andra symptom som kommer från utsättning för gifter.

Vidare kan oljan även förbättra blodcirkulationen och främja rensningen av döda celler. Som du säkert kan tänka dig är det nyckeln till att förebygga åldrande i förtid.

Fördelarna med eterisk rosolja

Eterisk rosenolja

Rosolja är en av de mest rekommenderade naturliga produkterna för att ta hand om ansiktet och ömtålig hud. Vidare står oljan ut för sina återfuktande och föryngrande krafter, som är perfekta för att minimera uppkomsten av prickar, ärr och ålderstecken.

Rosolja innehåller omega 3-fettsyror, vitamin E och andra antioxidanter som ger näring åt huden för att bibehålla dess elasticitet och fasthet.

Hur man bereder denna hemgjorda kräm

Gör en hemgjord hudkräm

Du kan köpa ingredienserna i ört- eller sminkaffärer.

Se till att köpa de mest högkvalitativa ingredienserna för att se till att de har alla fördelar.

Ingredienser

 • 12 msk bivax
 • 2 1/2 dl mandelolja
 • 2 msk eterisk rosolja
 • 1 1/2 msk rosenvatten

Metod

 • Först lägger du bivaxet i en värmetålig behållare och gör ett vattenbad.
 • När bivaxet smält tillsätter du mandelolja och rosolja.
 • Blanda med ett träredskap.
 • Avslutningsvis tillsätter du rosenvattnet.
 • När krämen sätter sig och stelnar flyttar du den till en lufttät glasburk som du förvarar på en mörk plats.

Hur man applicerar krämen

 • Gnugga lite vid sidan av munnen med varsam massage.
 • Låt krämen absorberas väl och skölj inte av den.
 • Använd varje kväll för att få positiva resultat.

Enkelt, eller hur? Om du följer dessa instruktioner kommer du upptäcka att du kan göra din egen kräm mot rynkor runt munnen utan att behöva lägga ut stora summor pengar.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • La Cera de Abeja un producto útil y valioso. Consultado el día 12 de enero  de
  2017. De la World Wide Web: http://www.fao.org/docrep/008/y5110s/y5110s07.htm
 • Morgan, J.Townley, S. y Smith, R. (01 April 2002). Measurement of physical and
  mechanical properties of beeswax.MaterialsScience and Technology, (18), 463.
 • Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
 • Casetti, F., Wölfle, U., Gehring, W., & Schempp, C. M. (2011). Dermocosmetics for dry skin: A new role for botanical extracts. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000329214
 • Wei, A., & Shibamoto, T. (2007). Antioxidant activities and volatile constituents of various essential oils. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf062959x

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.