Hur man gör en äppelmask mot åldrande

Hur man gör en äppelmask mot åldrande

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Denna äppelmask mot åldrande kommer låta dig få ut mest av äpplets fördelar för huden, utöver de många fördelarna hos honung.

Vår hud förändras under årens lopp, och när vi når vissa stadier i livet är det normalt att linjer och rynkor börjar bildas, vilket reflekterar ålder.

I kosmetika- och läkemedelsbranschen har man nu gjort viktiga framsteg angående tekniker och produkter för att förebygga och minska ålderstecken. Majoriteten av alla människor försöker se yngre ut längre.

Problemet är att vi med dagens moderna livsstil konstant utsätts för kontaminering av föroreningar och UV-strålar. Detta tillsammans med en stillasittande livsstil och andra faktorer snabbar upp åldrandeprocessen hos hud och kropp. Detta får många att uppleva ålderstecken i tidigare åldrar.

I ett försök att minska påverkan från fria radikaler och andra faktorer som har negativ åverkan på huden, rekommenderar skönhetsexperter nu att man tar hand om huden dagligen. Detta för att tillhandahålla de näringsämnen som krävs för att den ska kunna återbildas och hålla sig ung.

Dessa steg kan utföras med en antirynkkräm eller åldersmotverkande kräm, som innehåller koncentrerade, aktiva ingredienser som reparerar huden. Dessa kommersiella produkter är dock generellt väldigt dyra och inte realistiska alternativ för många.

De goda nyheterna är att det finns naturliga ingredienser som är tillgängliga för alla. De kan användas för att bereda hemgjorda anti-rynkbehandlingar. Vi talar om den så vanliga frukten äpple, som är rik på antioxidanter och andra beståndsdelar som gagnar huden.

Äpplets fördelar för huden

Äpple för huden

Det finns många olika sorters äpplen runtom i världen, och merparten har liknande näringsvärden.

Denna frukt rekommenderas i dieter eftersom den är utmärkt för huden tack vare dess höga innehåll av C-vitamin och betakaroten, såväl som antioxidativa beståndsdelar som hjälper till att blockera fria radikaler. Dessa molekyler stör cellfunktionen.

Äpplen tillhandahåller fibrer, vilket är en nödvändig beståndsdel för bra matsmältning och främjande av tarmtömning. De innehåller även pektin, som är en kolhydrat som förbättrar tarmfunktionen, vilket främjar eliminering av gifter.

Dess huvudsakliga fördelar för huden tillskrivs dess äppelsyra och vinsyra. Dessa två aktiva ingredienser hjälper dig att bli av med ansamlade döda hudceller, främst i ansiktet.

Äppelsyra finns i stora mängder i syrliga äpplen, även om den i mindre utsträckning även hittas i vin och cider, samt i andra frukter.

Vinsyra finns i äpplen och vissa viner.

Äppelmask mot åldrande

Honung och äpple

Tack vare dess beståndsdelar och aktiva substanser är äpple en perfekt frukt för att göra masker som reparerar och ger näring åt dåligt omhändertagna ansikten.

Denna äppelmask mot åldrande är lätt att bereda. Den drar maximal nytta av äpplets vitamin E samt dess antioxidativa, återfuktande och vätskedrivande förmåga. Dessa är perfekta för att minska ålderstecken.

Ingredienser

Instruktioner

  • Lägg äpplebitarna och mjölken i mixern och processa tills du fått en jämn blandning.
  • När du mixat klart och fått en fin smet (utan klumpar) tillsätter du honungen och blandar väl.

Appliceringsmetod för äppelmask mot åldrande

  • Innan du applicerar masken på ansikte, hals och bröst, är det väldigt viktigt att du tar bort allt smink och eventuellt smuts, som huden kan ha absorberat under dagen.
  • När huden är ren och fräsch applicerar du en riklig mängd jämnt från bröstet upp till pannan.
  • Var noga med att undvika ögonen. Denna äppelmask bör inte komma i kontakt med ögonvrårna eftersom det kan orsaka irritation. För att förebygga detta kan du placera ett par gurkskivor över ögonen.
  • Låt masken vara på i 20 minuter och skölj sedan med kallt eller ljummet vatten.

Kom ihåg att detta görs bäst på kvällen innan du går till sängs eftersom det kommer låta dig ta del av maskens näringseffekter medan du sover.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.