Bli av med rynkor med en åldersmotverkande kräm

Bli av med rynkor med en åldersmotverkande kräm

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

När du når en viss ålder kan det bli mer och mer svårt att bli av med rynkor. Ju äldre kroppen blir, desto svårare börjar huden få att läka sig själv, vilket betyder att skador från miljömässiga gifter och andra faktorer blir svårare att läka.

Efter runt 30 års ålder får du mindre kollagen- och elastinnivåer i kroppen – två substanser som håller huden fast och ungdomlig.

Det kan tillsammans med de dagliga påfrestningarna på din hud sluta med att du börjar se äldre ut i förtid.

Hudcellerna må arbeta dygnet runt för att reparera alla skador, men de kan bli överbelastade och då saktar processen ner.

Som tur är finns det gott om krämer och andra kosmetiska produkter som kan hjälpa dig att bibehålla ett ungdomligt utseende.

Bland dem finns en naturlig kräm, vars näringsegenskaper hjälper till att korrigera brister på huden och stimulerar föryngring.

I dagens artikel vill vi berätta om just denna åldersmotverkande kräm som hjälper dig att bli av med rynkor, och vi berättar givetvis hur du kan göra den med bara några enkla steg.

Hur denna kräm kan hjälpa dig att bli av med rynkor

Genom att kombinera dessa naturliga ingredienser får du en åldersmotverkande kram som när din hud och hjälper dig att bli av med rynkor.

Den största fördelen här är att den inte innehåller några aggressiva kemikalier, så du behöver inte oroa dig för allergiska reaktioner eller andra negativa bieffekter.

Bäst av allt är att du inte behöver lägga ut en massa pengar på dyra kosmetiska produkter, som dessutom inte gör någon stor skillnad.

För att du inte ska tvivla på dessa fantastiska egenskaper ska vi utforska de viktigaste ingredienserna i lite mer detalj.

Fördelarna med olivolja

Olivolja bevarar fukten

Olivolja är känd för sina medicinska egenskaper och är en naturlig produkt med gott om fördelar för din hud.

Oljans omega 3 och kraftfulla antioxidanter kan hjälpa till att bibehålla hudens fukt samtidigt som regenerering stimuleras.

Den kan användas som ett alternativ till många kommersiella krämer eftersom den tillhandahåller djup återfuktning och främjar din naturliga läkeprocess.

Fördelarna med kokosolja

Denna olja är känd för sina antimikrobiella och antiinflammatoriska egenskaper, som tar bort orenheter samtidigt som fläckar minskas ner.

Fettsyrorna med medellång kedja i kokosolja hjälper till att reglera hudens naturliga pH, vilket är bra för att undvika för stor oljeproduktion och förebygga infektion.

Oljan innehåller även en substans vid namn laurinsyra och har visat sig skydda huden samtidigt som den tillför mjukhet och ungdomlig lyster.

Den enkla absorptionen av kokosolja mjukar upp de olika lagren i läderhuden, vilket rengör huden och skyddar den från aggressiva, miljömässiga faktorer.

Fördelarna med bivax

Bivax fungerar som en naturlig mjukgörare

Bivax är en naturlig produkt som är känd för sitt höga innehåll av enzymer och antibakteriella beståndsdelar.

Inom hudvård kan det användas som en naturlig mjukgörare som även regenererar skadade hudceller.

Det är en naturlig återfuktare som bekämpar allergener och rengör och skyddar alla hudtyper.

Fördelarna med lavendelolja

Eterisk lavendelolja är ytterligare ett utmärkt verktyg i din skönhetsarsenal, tack vare dess antiseptiska och regenerativa egenskaper.

Du kan använda oljan för att förebygga hudinfektioner såväl som andra åkommor, som exempelvis akne, eksem och dermatit.

Den regenererar hud som har fått brännskador och kan förebygga tidiga ålderstecken samt hjälpa dig bli av med rynkor.

Fördelarna med vitamin E

E-vitamin hjälper dig att bli av med rynkor

Den sista ingrediensen i denna hemgjorda åldersmotverkande kräm är vitamin E – en nyckelfaktor när det gäller att bli av med rynkor.

Vitamin E är en naturlig antioxidant som kan sakta ner skador som associeras med fria radikaler och skadliga UV-strålar.

Den förebygger försämring av hudvävnaden och hjälper till att läka sår samtidigt som ärrbildning förebyggs.

Hur gör man denna åldersmotverkande kräm?

Gör din egen rynkkräm

Nu när du vet vilka beståndsdelarna och de associerade näringsämnena är ska vi ta en titt på instruktionerna för att bereda krämen.

Kom ihåg att alltid köpa helt ekologiska produkter för att försäkra att du får hela näringsvärdet och alla fördelar.

Ingredienser

 • 2 matskedar olivolja
 • 2 matskedar kokosolja
 • 2 matskedar bivax
 • 1/2 tesked lavendelolja
 • 2 kapslar vitamin E

Beredning

 • Häll kokosoljan och bivaxet i ett vattenbad och värm upp dem.
 • Rör med en sked tills båda ingredienserna är välblandade.
 • När du får en jämn vätska tillsätter du oliv- och lavendelolja.
 • Ta bort från värmen och tillsätt gelen från E-vitaminkapslarna.
 • När blandningen svalnar och bildar en kräm häller du den i en glasburk med lock för förvaring.
 • Förvara på en sval, mörk plats. Den kommer att hålla i upp till två månader.

Applicering

 • Applicera mängden kräm du behöver på ansiktet, halsen och bröstet.
 • Vi rekommenderar att du använder den varje kväll innan du går till sängs.
 • Du behöver inte skölja.

Har du någonsin testat på liknande krämer? Prova att göra den hemma och upptäck att du inte behöver lägga en förmögenhet på att bevara din huds naturliga skönhet och bli av med rynkor.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Tzu-Kai Lin, Lily Zhong, Juan Luis Santiago. Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. (2017). ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5796020/
 • Nachbar F, Korting HC. The role of vitamin E in normal and damaged skin. (1995). ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7633944
 • Ganceviciene R, Liakou AI, Theodoridis A, Makrantonaki E, Zouboulis CC. Skin anti-aging strategies. Dermato-Endocrinology. 2012.
 • Yang D, Pornpattananangkul D, Nakatsuji T, Chan M, Carson D, Huang CM, et al. The antimicrobial activity of liposomal lauric acids against Propionibacterium acnes. Biomaterials. 2009;
 • Cardia GFE, Silva-Filho SE, Silva EL, Uchida NS, Cavalcante HAO, Cassarotti LL, et al. Effect of Lavender (Lavandula angustifolia) Essential Oil on Acute Inflammatory Response . Evidence-Based Complement Altern Med. 2018;
 • Kurek‐Górecka A, Górecki M, Rzepecka‐Stojko A, Balwierz R, Stojko J. Bee products in dermatology and skin care. Molecules. 2020.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.